Witam i dzięki za normalne wypowiedzi. Spróbuje odpowiedzieć teraz wszystkim za jednym zamachem.
Czytam was i siebie i mam wrażenie, że AM jakoś opacznie pojmuje rozwój o czym już pisałem. Przypomnę, że POI- Hotele juz była w poprzednich wersjach wraz z namiarami i chętnie przyczynię się do dalszego rozwoju bazy. Czyli moje emocje i wściekłość polega na tym, że miałem coś więcej, a teraz mi to zabrali i to w dodatku za kasę i osobiście klikałem ENTER. Dalej obstaje, że należy mi się firmowany przez AM interesujacy mnie wbudowany POI i nie wybieram się po pomoc do miplo. Tyle złego o miplo sie naczytałem, że boje się po prostu i nie chce mi się testować na sobie niedoskonałości tego systemu.
Jest prawdą że bywam tu i tam, ale doświadczenia mam jedynie z AM, TT i trochę Destynator. W Porsche którym czasem śmigamy, jest oczywiście fabryczny GPS- chyba Beckera, ale wolę doczepić na sznurku AM na PL, a poza PL TT. Bardzo chciałbym przetestować więcej ale niestety mam totalny brak czasu.
Zdaje się kolega MOI zastanawiał się, czy to nie zbytek aby aż tyle chcieć. Nie kolego, w TT szukasz hotelu, pojawiają się propozycje, wybierasz, pokazuje się ogromny nr tel do hotelu i dzwonisz- chcesz i masz. A teraz wyobraź sobie środek jesiennej nocy w środku wielkiego miasta i musisz poszukać niespodziewanie hotelu. Odpalasz AM, szukasz Hotele np Warszawa i po chwili pokazuje się lista nazw hoteli i na tym koniec. Wiesz tylko tyle, że w stolicy są hotele- jakbyś nie wiedział. I to wywołuje właśnie moje emocje. Aktualną bazę fotoradarów można zdobyć zupełnie legalnie. To nie jest tajemnica wojskowa. Trzeba je tylko nanieść i skorygować w naturze. Nie oczekuje ideału. Jestem tylko zaskoczony uwstecznieniem sie AM.
Rozwiązanie technicznie aby nie wywalać potrzebnych informacji z programu jest bardzo proste: AM cała może mieć i 4 giga, natomiast zaciąganie programu powinno poprzedzić konieczność wyboru: jakie państwa, jakie języki, jakie skórki, jakie POI, a może i wersja dla żeglugi by jeszcze wpadła (tez pływam czasem na ryby po bałtyku) itp, itd. To wszystko oczywiście w odniesieniu do osobistych faktycznych potrzeb i możliwości technicznych posiadanego sprzętu. Technika tez nie stoi w miejscu jak wiecie, więc nie widze powodu do ograniczania się AM w czym kolwiek. A dlaczego ma niebyć wszechstronną i najlepszą nawigacją w EU? Jak teraz sie 100% nie mieści w pockecie, to za rok sie zmieści, tylko po co komu wszystko? Przeczytałem gdzieś w innym wątku, że któryś z kolegów, właśnie jest na poziomie (chyba) 65000 POI, które ma z miplo. Sory Winetu ale zdrowe to nie jest, ale juz na pewno niepotrzebne.
Płatność natomiast za program AM uzależniłbym od tego co biorę. Mam tu na myśli poszczególne państwa, czy jakieś wydumane wersje dla żeglugi, turystyki pieszej, lotnicze itp. Wszystko jest do załatwienia. Dla mnie jest to proste. Chce dużo place dużo, Chcę tylko np mapę drogową PL- płace mało, wybieram się do Albani- proszę bardzo dopłacam itd. Teraz obowiązuje sprzedaż w wersji zbójeckiej, czyli płacz i płać za wszystko. Wybór jest jedynie pomiędzy PL i PL+EU.
O jakiej choince na ekranie mówicie panowie. Ja mam odpalone tylko ikony na ekranie (3.5cala) bankomaty, hotele, stacje paliw i oczywiście fotoradary i styka. (POI Mauzoleum i zoo podarowałem sobie) i wszystko pięknie widać.
Umyślnie nic nie piszę w temacie poprawności map i wyznaczania trasy, bo to ćwiczycie do bólu w innych wątkach. Nie jest z tym tak źle.
Z AM u mnie jest tak trochę jak z żoną: Podoba mi się ale czasem tak mnie wku...a, że szok.
Aha, wgrałem ponownie AM i w Katowicach pokazały się hotele w ilości znacznej. (poprzednio 4sztuki).Jest to pewnie mały procent wszystkich i są oczywiście baz namiarów teleadresowych na hotel.
Pozdrawiam wszystkich