TMC W AM

• 7 Odpowiedzi
  • 1889 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mushu666

• 1
TMC W AM
« dnia: Maj 14, 2008, 17:07:33 »
witam,
Czy ktoś się może orientuje czy AM będzie wspierała Traffic Message Channel (TMC) ?

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Odp: TMC W AM
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 14, 2008, 17:09:04 »
Na razie nie.

*

Offline al41

• **
  • 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 14, 2008, 17:54:53 »
Jestem pewny, że w najbliższej przyszłości będzie musiała wspierać. Samymi bajerkami klientów nie utrzyma "tych na Europę"

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 14, 2008, 17:58:24 »
Jestem pewny, że w najbliższej przyszłości będzie musiała wspierać. Samymi bajerkami klientów nie utrzyma "tych na Europę"
Święte słowa ....
ISTQB Certified Tester

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2008, 19:03:12 »
Proszę czytać uważnie temat wątku zanim zaczniecie w nim pisac. Temat dotyczy TMC w AM, a nie map Irlandi, cen mieszkań, zakupu TTN, czy jakości map.

Wszystkie posty niezwiązane z tematem usunąłem.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 16, 2008, 11:01:59 »
Eeeee tam, radą na brak TMC w AM może być właśnie zakup innej nawigacji :) Ale jak chcesz to kasuj do woli :)

*

Offline marekrydlewski

• *
  • 84
  • Navroad 350+Automapa Eu
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 16, 2008, 22:02:27 »
Być może lekko zboczyliśmy z tematu ,i napisaliśmy parę słów za dużo na temat jakości map w EU (w moim przypadku Irlandii)
Czyżby kolega Ajed był na etacie AM -jeśli tak to rozumiem bo była to antyreklama.Dodam tylko że cenię sobie AM bo w Polsce wg mnie jest najlepsza jednak jeśli chce się zdobyć inne rynki i użytkowników należy myśleć o TMC i nie sprzedawać mocno już nieświeżych (2,5-3 lata) map.

Pozdrawiam

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 16, 2008, 23:37:57 »
Nie, kolega Ajed jest z MI6 i dostaje alergii na dźwięk słowa (nawet pisanego!) Irlandia.

Jesteśmy (użytkownicy i producenci) w okresie przejściowym. Nie wiadomo co się wykluje z IQ Routingu i HD Traffic TomToma oraz jak to ewentualnie wpłynie na zawartość map (dane do routingu) TeleAtlasu. Nie wiadomo co wymyśli Nokia po przejęciu Navteqa - miałaby np. większą łatwość w implementacji analogu HD Traffica. Nie wiadomo, czy nie lepiej kupić map od takiego AND (jak już skończy w tym roku cała Europę Zachodnią), którego oferta jest o połowę tańsza.
Nie wiadomo, czy GDDKiA oraz Polskie Radio (jak przeżyje reformy PO-wskie) wdrożą TMC, czy jest to wciąż ta sama, stara śpiewka od trzech lat, tyle że w nowym opakowaniu.
Nie wiadomo, czy TMC się uchowa, czy jednak przyjmie się znacznie bardziej elastyczny format TPEG. Nie wiadomo, czy bazować na RDS FM, czy kierować się wyprzedzająco na sat radio i/lub radio cyfrowe.
Itd., etc.

Ale mam nadzieję, że TMC jeszcze w tym roku zobaczymy w AutoMapie. Wątpię jednak, by było to przed wakacjami... :grin: