Odp: Wielki błąd AutoMapy !!! ... we wsi Radziszów

• 12 Odpowiedzi
  • 5326 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wielki błąd AutoMapy !!! ... we wsi Radziszów
« dnia: Listopad 08, 2011, 18:34:14 »
Mieszkam w miejscowości Radziszów przez którą przebiega główna , przelotowa droga przy której mieszkam .Jednak AutoMapa pokazuje niesamowicie  dziwne rzeczy . Mianowicie to główna droga zwana Podlesie nagle się urywa i za ok. metr czy dwa znów się pojawia i ciągnie dalej .Nie jest to wcale śmieszne bo znajomi korzystający z AutoMapy muszą objeżdżać wielkim kołem przez sąsiednią miejscowość by do mnie dotrzeć ,jak zapewne wielu kierowcom zamyka tą drogę "jako nieprzejezdną ". Jest to błąd pojawiający się w każdej wersji AutoMapy .Zgłaszałem ten problem ale bez odzewu .Zapraszam samemu do obejrzenia .Czyli Radziszów ul .Podlesie która w połowie dziwnie się kończy i znów zaczyna . :grin:
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2011, 21:09:24 wysłana przez Gruca »

*

Offline matmic

• 583
    • Mateusz Miciński
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S21 Ultra
Odp: Odp: Wielki błąd AutoMapy !!! ... we wsi Radziszów
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 08, 2011, 18:45:53 »
Błąd błędem, faktycznie jest i dziwne, że po Twoim zgłoszeniu nie został uwzględniony w kolejnych mapach.
Ale zakładanie nowego wątku, tytułowanie go tak, jakby normalnie na A4 była przerwa, albo znikłyby główne węzły drogowe w W-awie, a to wszystko przez to, że w małej mieścinie zwanej Podlesiem k/Radziszowa występuje przerwa w drodze (na pewno nie głównej), tylko dojazdowej do w/w miejscowości, to już trochę przesada!
Samsung Galaxy S21 Ultra
Microsoft Surface Pro 6

*

PapaD

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 08, 2011, 18:56:16 »
Nie jest to wcale śmieszne bo znajomi korzystający z AutoMapy muszą objeżdżać wielkim kołem przez sąsiednią miejscowość by do mnie dotrzeć
Kolego ja ci współczuję miejsca zamieszkania, że nawet twoi znajomi bez nawigacji nie są w stanie do ciebie dotrzeć  :wink: To tak sarkastycznie na marginesie było, a jeżeli chodzi o ten wielki błąd, to po pierwsze ten poblem nie jest warty zakładania nowego wątku i wzmacniania go wykrzyknikami, bo w tym dziale takie akcje już nie robią żadnego wrażenia. Po drugie to jest mały błąd, bo jest tylko lokalny w Twojej miejscowości i to nie jest błąd AM tylko błąd samej mapy jaka jest do AM podpięta. Takich "wielkich błędów" pewnie znalazłbyś więcej i to się kwalifikuje tylko na zgłoszenie do producenta automapy. Piszesz, że to zrobiłeś ok ja ci wierzę, ale widocznie priorytet tego błedu jest zero, dlatego troszke dłużej będziesz musiał, tzn Twoi znajomi dłużej poczekają na korektę mapy. Wiem, że to wnerwia, ale taka rzeczywistość.
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2011, 18:59:41 wysłana przez PapaD »

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 08, 2011, 19:14:21 »
Malutkie sprostowanie .Dopiero przeprowadziłem się z Krakowa do Radziszowa wiec oczywiste jest że wklepanie przez znajomych w GPS namiaru na moje ranczo czyli miejscowości i nazwy ulicy powinno każdemu ułatwić dojazd ,jak się jednak okazuje "komplikuje" i nie jest to droga dojazdowa tylko jak pisałem wcześniej przelotowa i to o dużym nasileniu trasa Kraków-Skawina-Radziszów-Kalwaria Zebrzydowska .

*

PapaD

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 08, 2011, 20:02:24 »
Gruca, sprawa jest bezdyskusyjna, jest błąd mapy i tak jak napisał  matmic, dziwne, że po twoim zgłoszeniu nie zostało to poprawione. Badz dobrej myśli, że w następnej edycji mapy będzie już ok.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 08, 2011, 20:58:58 »
Uzupełniłem tytuł wątku, żeby go sprowadzić do właściwych rozmiarów.
Błąd występuje od mapy 1102, więc już od kilku wydań.
Całe szczęście że Gruca przeprowadził się na wieś, bo widać że nikt z miejscowych
nie używał dotąd AM, więc błąd na mapie mógłby istnieć jeszcze parę lat.
Niemiejscowi najwyraźniej jeździli drogą równoległą z drugiej strony torów.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline leuon

• *
  • 80
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 08, 2011, 23:56:39 »
Uff, a już się przestraszyłem, że nagle zaczyna po niemiecku "Ausweis bitte !", a to tylko dziura z drodze.

*

Offline sp4jkk

• 322
    • http://www.odkurzacze.elk.pl
  • Sprzęt: HTC ONE V, Nokia E51 i E52
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 09, 2011, 07:59:08 »
Tak czytam te Wasze wypowiedzi i trochę mi zalatuje "punkt widzenia zależy..."
Dla jednego 100 zł to cały majątek a dla drugiego te same 100 zł to do podtarcia...
Myślę, że powinno się sprawę traktować jedynka-zero. Albo problem jest albo go nie ma. Oczywiście, że jest waga mniejsza lub większa tego problemu, ale nie żeby zaraz na kolegę naskakiwać.

Dla mnie nie ma różnicy czy zabłądzę w Warszawie czy w jakiejś małej miejscowości. Efekt jest ten sam - nie trafiłem do celu.

No i czy mieszkańcy tej małej miejscowości nie poczują się obrażeni, że ich tak traktujecie? Chyba mają prawo.  :-|
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

*

Offline cichyq

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC HD2; AM EU; HTC Sensation XE
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 09, 2011, 08:31:27 »
matmic@ nie przesadzaj, mniejsza miejscowość wcale nie jest gorsza od wiekszej.
Skoro autor wątku mówi, że to główna droga w tej miejscowości, to jest to duzy błąd mapy.
Podobny błąd mapy np w Warszawie (czy innym duzym miescie) spowodowałby co najwyzej jazde na około przez pare krzyzowek, ale w mniejszej miejscowosci jak widac powoduje jazde przez inne miejscowosci, a to juz jest wiekszy problem niz w Wawie.
Nie kłóć się z głupim, bo zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 22, 2011, 09:08:51 »
Aby optymistycznie zakończyc ten wątek informuję, że tytułowy 'wielki błąd' na mapie 1112 został poprawiony.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 22, 2011, 11:42:43 »
I oby tak zawsze. Każda poprawka na plus, choćby najmniejsza cieszy.

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 22, 2011, 17:02:16 »
A ktoś go zgłosił?
To nie tablica ogłoszeń !

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 25, 2011, 14:27:09 »
Wielkie podziękowanie że mnie wysłuchano i poprawiono błąd na mapie 1112  :ok: .Aż miło popatrzeć że Radziszów stał się przejezdny .Prowadzę tutaj mały biznesik i być może wpłynie to również na moje obroty  :smiley: kiedy więcej autek będzie tędy przejeżdżało a nie objeżdżało wielkim łukiem przez sąsiednią miejscowość ,zwłaszcza kiedy jest zakorkowana i remontowana trasa tzw. Zakopianka wielu kierowców wybiera ten właśnie objazd w drodze do Krakowa.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2011, 16:05:42 wysłana przez Gruca »