Szczegółowość Automapy Europa

• 31 Odpowiedzi
  • 10737 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: Szczegółowość Automapy Europa
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 14, 2007, 15:51:20 »
Po pierwsze, wszystkie nawigatory których używam mam służbowe i akurat koszt aktualizacji jak dla mnie nie ma żadnego znaczenia, bardziej liczy się jakość i niezawodność nawigacji.

Po drugie, nie wiem czy wiesz, ale w najnowszych produktach TT aktualizacje map (w pewnym zakresie) są również teraz bezpłatnie.

Po trzecie, pamiętaj że nie da się porównywać pokrycia AM i TT na zasadzie procentów podawanych przez producenta, bo oznaczają one co innego. Gdyby policzyć pokrycie AM w sposób jaki liczy to TT to otrzymałbyś wynik w granicach 64-67% (a obecny TT ma 51%).

Tobie to dobrze, większość z nas buli z własnej kieszeni i wierz mi, liczy każdą wydaną złotówkę ;(.
Tak, masz rację co do drobnych aktualizacji TT - jest to nawet ładnie zautomatyzowane (co ma duże znaczenie dla urządzeń typu TT GO).
A co do pokrycia to i procentów to nie będę dyskutować, bo po prostu nie wiem, na jakiej zasadzie wyliczają te swoje procenty. To nie alkohol ;). Jedno wiem, że te drugorzędne drogi, którymi na co dzień podróżuję, po prostu nie istnieją, podobnie jak ulice w okolicznych miasteczkach (nawet powiatowych). Sprawdzałem TT w wersji 6.75 z mapami obszaru 4 państw środkowej Europy. Ponadto wybaczcie, z gustami się nie dyskutuje, wiem... ale ja mam pewnie jakąś nie TT intuicję, co dziwne, bo sprawdza się ona niemalże we wszystkim , tylko nie w TT :/.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2007, 17:26:18 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
Odp: Szczegółowość Automapy Europa
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 15, 2007, 01:15:44 »
widze, ze juz poszlo na ostro w tej dyskusji, co jest bardziej do dupy AM, czy TT?. Mysle, ze kazdy z systemow, ktory bedzie omawiany posiada zalety, ktore nie wystepuja u innych dostawcow. W AM zdecydowanie widac bardzo wysoki poziom programistow, co powala na kolana pozostalych, a z kolei lezy calkowicie to co moze sie podobac np w TT, czyli przestrzen czysto handlowo-marketingowa. Nie rozumiem tak jak i wy, dlaczego omawiani producenci nie potrafia stworzyc produktu idealnego,ktory moze byc tylko lepszy, ale tak juz jakos dziwnie jest, ze sprzetem tez. Cale wieki czekam na produkt idealny i sie chyba nie doczekam, a wystarczyloby aby powazniej brali pod uwage, takie fora jak te. Jest tu cala masa maniakow, ktora ma w malym palcu to, do czego oni dochodza latami. Moje rozwiazanie to AM PL + TT na EUwest. Czyli matematycznie wychodzi, ze jestm w stanie zaplacic razy 2, byleby dzialalo. -pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2007, 23:22:30 wysłana przez QMPEL »