Ok, przejechałem z AM ok. 1600 km - bez ani jednego POI z Miplo. Tylko POI wbudowane,
przy czym w ogóle z nich nie korzystałem. Wiele razy specjalnie zjeżdżałem z wyznaczonej
trasy i AM 5.5.1 poprawnie wyznaczała nową. W rejonie Słońska/Przyborowa (powiat Sulęciński)
pokrycie dróg lokalnych było dość słabe i trasa przeliczała się praktycznie non stop, a mimo
to AM się nie powiesiła. Format karty i ponowna instalacja pomogła też na szybkość działania
programu, a w szczeólności powiększania/zmniejszania mapy. Przerysowanie topologii terenu
nie trwało już wieki. Wniosek z tego taki, że dołączenie POI drastycznie zmniejsza szanse na
poprawne działanie AM przy przeliczaniu tras. Winiłbym tu zarządzanie pamięcią. AM z tego co
się orientuję, po prostu ładuje wszystkie POI do pamięci, zamiast ładować je tylko wtedy, gdy
chcemy wyszukać jeden konkretny punkt POI, a potem zwolnić RAM. Szkoda, bo tych 120 tys.
POI było mi potrzebne. Wyboru dokonywałem siedząc z godzinę i stukając rysikiem w MiploSync...
Teraz trzeba będzie jeszcze bardziej okroić ten wybór....
Konkluzja: potrzebaby chyba w Aqrat programistów z czasów, kiedy na ZX Spectrum, który
miał 48 kB RAM, a do wykorzystania około 42 kB - potrafiono zmieścić grę, która ładowała się
etapami, bo miała około 128 czy 200 kB... Przy czym cały czas siedziała w pamięci. CAŁA.
Tylko ładnie skompresowana. Ale te czasy chyba nie wrócą, bo kto dzisiaj progarmuje w asemblerze?
![wredny :]](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/squaresmile.png)
P.S. Zaobserwowałem błąd polegający na zmianie numeracji budynku w punkcie pośrednim.
Mój punkt pośredni był w Zabrzu na ul. Pokoju 35, natomiast podczas jazdy i kilkukrotnego
wchodzenia do informacji o trasie, widoczny był adres Pokoju 33. Dodatkowo, dzielnicę
Zabrza - Maciejów, AM określa jako "Kuźnica". Nie wiem skąd to się wzięło