Dolkowi nie działa bo chce synchronizować POI z PPC, a AM ma również na PC,
Miplosync usiłuje być 'inteligentny' i sam wszystkie pliki skopiować w odpowiednie lokalizacje,
ale 2 różne instalacje AM na jednym sprzęcie przerastają jego 'inteligencję'.
Na dodatek programiści miplo nie przewidzieli możliwości ustawień manualnych i tak Dolkowi robi się sieczka.
Dokładnie o to chodzi

Nawet nie trzeba mieć zainstalowanej AM, a mieć np. skopiowane wersję AM z karty na PC.
Za rada Akubita skopiowałem categories_pl z katalogu c\program files\AM\ gdzie mam zainstalowaną AM na PC. Kategorie mi się rozjechały jak już pisałem powyżej.
Następnie przywróciłem stare pliki i pojawiły mi się kategorie 'kategoria XXXX'.
Wtedy wpadłem na pomysł, wyszukałem wszystkie pliki categories_pl na PC, stwierdziłem że gdzieś musi być plik który jest aktualizowany. Okazało się że mam ich 13 na laptopie

Były one w pokopiowanych starych wersjach, których już nie używam, w wersjach betach które również miałem pokopiowane oraz w kopii bezpieczeństwa obecnej wersji. Przesegregowałem po dacie ostatniej zmiany i znalazłem plik którego zmiana zgadzała się z datą przeprowadzenia synchronizacji.
I najlepsze jest to, że aktualizowany był plik w wersji pirackiej AM

Mam wersję 5.3 zgraną z palmtopa kolegi, kiedyś go skopiowałem bo chciałem sobie porównać pliki i pobawić się w detektywa - sprawdzić w jaki sposób są krakowane te programy i w których plikach.
I właśnie ten katalog sobie wybrał Miplo Sync do aktualizowania tego pliku.
Ciekawe dlaczego akurat ten ??