Synchronizacja kategori w Miplo - niezły bałagan ....

• 7 Odpowiedzi
  • 2018 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline TheTrooper76

• *
  • 59
Synchronizacja kategori w Miplo - niezły bałagan ....
« dnia: Maj 17, 2009, 14:23:00 »
Dzisiaj jakiś  :mad: niezły bałagan się zrobił z punktami na Miplo. Wywaliłem wszystkie pliki POI *.poi i *.amp z Automapy, utworzyłem nowy plik *.amp, w Miplo usunąłem wszystkie subskrypcje i wybrałem je na nowo. Po synchronizacji wygląda na to że Miplo ma w (|)  :E moje wybory. Wrzucało chyba losowo gałezie do subskrypcji. dodało piekarnie, kioski ruchu, kawiarenki, pierdoły, metro w Madrycie generalnie około 40 % punktów na chybił trafił. Wyczyściłem od nowa wszystko i kolejna synchronizacja znowu to samo Miplo dodaje według własnego uznania jakieś kategorie NIGDY przezemnie nie wybierane. Ciekawe ile te jaja jeszcze potrwają :mad: zanim dojda do ładu z importem POI z Automapy.
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2009, 14:24:36 wysłana przez TheTrooper76 »
ROM: Energy ROM 23569 Sense2.5 GTX
AM 6.5.0 Beta 2

*

Offline mcglow

• *
  • 90
  • Sprzęt: Navroad Auro 2S, AM 6.15_EU
Odp: Synchronizacja kategori w Miplo - niezły bałagan ....
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 17, 2009, 16:46:53 »
Zaloguj się do Miplo i w swoim koncie, w zakładce "Synchronizacja" --> "Parametry" usuń odznaczenie opcji "Synchronizuj punkty pochodzące z AutoMapy", które domyślnie jest zaznaczone.

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 17, 2009, 16:57:51 »
Dzisiaj jakiś  :mad: niezły bałagan się zrobił z punktami na Miplo. Wywaliłem wszystkie pliki POI *.poi i *.amp z Automapy, utworzyłem nowy plik *.amp, w Miplo usunąłem wszystkie subskrypcje i wybrałem je na nowo. Po synchronizacji wygląda na to że Miplo ma w (|)  :E moje wybory. Wrzucało chyba losowo gałezie do subskrypcji. dodało piekarnie, kioski ruchu, kawiarenki, pierdoły, metro w Madrycie generalnie około 40 % punktów na chybił trafił. Wyczyściłem od nowa wszystko i kolejna synchronizacja znowu to samo Miplo dodaje według własnego uznania jakieś kategorie NIGDY przezemnie nie wybierane. Ciekawe ile te jaja jeszcze potrwają :mad: zanim dojda do ładu z importem POI z Automapy.

Dokładnie to samo miałem dwa dni temu.

*

Offline TheTrooper76

• *
  • 59
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 17, 2009, 18:01:36 »
Zaloguj się do Miplo i w swoim koncie, w zakładce "Synchronizacja" --> "Parametry" usuń odznaczenie opcji "Synchronizuj punkty pochodzące z AutoMapy", które domyślnie jest zaznaczone.

Odznaczone jest. Dzisiaj 6 synchronizacja a Miplo z uporem maniaka dodaje mi gałęzie SKOKi, Kawiarnie, Puby, Restauracje, Sklepy Nocne, Doradztwo Finansowe. Porażka :o
AM 6.5.0 Beta 2

*

Offline quark71

• **
  • 106
  • Sprzęt: Pentagram Nomad P5210
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 17, 2009, 19:47:56 »

Odznaczone jest. Dzisiaj 6 synchronizacja a Miplo z uporem maniaka dodaje mi gałęzie SKOKi, Kawiarnie, Puby, Restauracje, Sklepy Nocne, Doradztwo Finansowe. Porażka :o

AM dobrze wie jaki tryb życia prowadzisz i podsuwa podpowiedzi. I już wiemy, że kasę bierzesz z oszczędności później obiadek, wieczorem knajpy a jak przehulasz wszystko i resztki wydasz w nocnym to idziesz doradzić się w sprawie kredytu :grin:

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 17, 2009, 19:50:58 »
A my myśleliśmy że AM Traffic wysyła dane o korkach :E
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline TheTrooper76

• *
  • 59
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 17, 2009, 22:38:04 »
AM dobrze wie jaki tryb życia prowadzisz i podsuwa podpowiedzi. I już wiemy, że kasę bierzesz z oszczędności później obiadek, wieczorem knajpy a jak przehulasz wszystko i resztki wydasz w nocnym to idziesz doradzić się w sprawie kredytu :grin:

To by się wsumie zgadzało ale dlaczego namolnie mnie do SKOK chce wysłac po kredycik  :E niechce zeby Edgar sobie na mnie zarabiał, niech pożądny bank wybierze. A kioski ruchu to chyba po gumki po kolacji  :grin:

Teraz się uspokoiło trochę ale SKOK-i nadal namolnie sie pojawiaja jako wybrana kategoria.
AM 6.5.0 Beta 2

*

Offline quark71

• **
  • 106
  • Sprzęt: Pentagram Nomad P5210
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 17, 2009, 23:06:33 »

To by się wsumie zgadzało ale dlaczego namolnie mnie do SKOK chce wysłac po kredycik  :E niechce zeby Edgar sobie na mnie zarabiał, niech pożądny bank wybierze. A kioski ruchu to chyba po gumki po kolacji  :grin:

Teraz się uspokoiło trochę ale SKOK-i nadal namolnie sie pojawiaja jako wybrana kategoria.

Potraktuj SKOK-i jako wróżbę albo przestrogę :E
Napisane: 17-05-2009, 23:03:26
A my myśleliśmy że AM Traffic wysyła dane o korkach :E

Ha ha no to pewnie jakiś bug w AM. A może nowa teoria spiskowa się pojawi :mrgreen: