Sposób wprowadzania poprawek do mapy - korkosfera vs. targeo

• 2 Odpowiedzi
  • 2705 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
Sposób wprowadzania poprawek do mapy - korkosfera vs. targeo
« dnia: Grudzień 20, 2012, 18:34:42 »
Napisałem dziś taką laurkę od serca (a nie za kasę) na forum NE:

"1. Pochwała nr 1 - za tryb wprowadzania poprawek do korkosfery vs. targeo

Wprowadzane poprawki do korkosfery łączą się z potwierdzeniem na maila, że daną poprawkę przyjęto. Szybka i komunikatywna jest obsługa wyznaczania poprawek, jeśli coś było niejasne, jest wyjaśniane. Wprowadzający zmiany są znani z imienia i z nazwiska. Jestem w ciężkim pozytywnym szoku, już się odzwyczaiłem, że tak można. Nie, żebym nie widział tego sposobu działania w pewnej zagranicznej firmie (jednej z największych na świecie, z którą się stykam zawodowo), ale w Polsce? Duuuży plus i oddech, jednak można.

Dla porównania - w targeo nanoszenie poprawki to jak kamień rzucony w studnię. Nie ma potwierdzenia, że została przyjęta. Nie wiadomo, KTO i KIEDY się nią zajmie i czy w ogóle. Swego czasu były podsyłane sumaryczne listy poprawek, które targeo raczyło było uwzględnić - teraz nie ma nawet tego. Po prostu coś w rodzaju pokrzykiwania na puszczy."

Nie wiem, ile osób dotychczas stykających się wyłącznie z targeo miało okazję wprowadzać poprawki na korkosferę. Co tu dużo gadać, to trzeba przeżyć samemu, to jak łyk świeżego powietrza. Wiem, trochę frustracja się ze mnie wylewa, ale na takie odczucie targeo ciężko i solidnie sobie u mnie zapracowało.

Co u licha się musi stać, by targeo się chciało chcieć tak obsługiwać użytkowników, by mieli oni z tego satysfakcję?

*

Offline piechucki

• **
  • 206
  • Sprzęt: C600>Touch>Zest>Acer S200>V970>Coolpad F1
Odp: Sposób wprowadzania poprawek do mapy - korkosfera vs. targeo
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2012, 20:14:20 »
Potwierdzam w całej rozciągłości. I dlatego skłaniam się coraz bardziej ku NE.

*

Offline rgr

• 1045
Odp: Sposób wprowadzania poprawek do mapy - korkosfera vs. targeo
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2012, 11:39:16 »
Ja regularnie wprowadzam poprawki do NE.

W NE podczas jazdy klikasz "Zgłoś remont/poprawkę", na emailu masz linka do uzupełnienia.
Klikasz i możesz rysować po mapie, w polu obok opisujesz i wysyłasz. Potwierdzenie o przyjęciu dostajesz po kilku minutach, po kilku godzinach/dniach dostajesz info co się stało z poprawką + ewentualnie pytania o uzupełnienie. Do pełni szczęścia brakuje tylko możliwości pisania po mapie oraz zoomu do punktu zgłoszenia.
To nie tablica ogłoszeń !