Krótkie pytanie: może powinieneś zmienic palmtopa bo Twój Acer nie jest chyba z tej nawyższej półki i może jest z nim coś nie tak skoro takie problemy jak Ty to ma bardzo niewiele osób....?
Chętnie-najlepiej na Looxa n560 
AM 3.9 chodzi mi dobrze,więc nie będę zmieniał. A na mysli miałem chociażby wątek:"Wyznaczanie tras,czyli jedna wielka fuszerka". Jakby było tak super-to dlaczego on w ogóle powstał?
(oczywiście-część błędów jest z wersji AM 4.0.1)
No właśnie - moja Cassiopeia E200 również z AM 3.9 pracowała bardzo dobrze. Stareńki pockecik, jeszcze z WM2002. I gdyby nie to, że AM 4 nie wspiera już tego systemu operacyjnego pewnie nie zmieniałbym PDA. Babcia miała niezłą zaletę - ekran refleksyjny, który co prawda w pomieszczeniach nie był najlepszy, ale w pełnym słońcu jest bardzo czytelny... Choć z drugiej strony obsługa POI w 3.9 jest, jakby tu delikatnie rzec... żałosna? No tak - nawet minimum niezbędne do nawigacji (stacje benzynowe/lpg, niebezpieczne miejsca, radary i parę pomniejszych kategorii - naprawdę to co niezbędne!) powodowało zamulenie PPC - może nie tyle w wyświetlaniu, co w uruchomieniu a w szczególności w dodawaniu, przeglądaniu, edycji PU. Co ciekawsze, na WM2005 chcąc w AM 3.9 wczytać ten mój minimalny zestaw PU brakuje pamięci

. Za to AM 4.01 jest pod tym względem idealna. Wreszcie mogę bezstresowo zaplanować sobie podróż do określonego np. sklepu w nieznanym mieście

. A przy okazji znajdę najbliższy bankomat idąc do niego na piechotę ;p.