Rzelelna ocena

• 37 Odpowiedzi
  • 6286 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pawel284

• 12
    • :)
  • Sprzęt: Asus 639
Odp: Rzelelna ocena
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 27, 2007, 08:55:48 »
Jeszcze tylko jedno pytanie
Testuję właśnie AM w.3.9.7.1  - czy ktoś wie jak się ma ta wersja w stosunku do najnowszej wersji? Chodzi mi o pokrycie i dokładność. Przepraszam, że tak powracam do tematu ale chcę mieć pewność przed zakupem.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 27, 2007, 10:06:23 »
Ja mam AM 4.01 XL i w tej wersji z tego co wiem mapy też były aktualizowane czyli wychodzi, że są dokładniejsze niż 3.9 ale głowy nie daję. Ja od razu kupiłem AM 4 i to był mój pierwszy program tego typu i jestem bardzo zadowolony chociaż zanim opanowałem intefrejs to minęło 3 dni ale teraz jest już instrukcja do 4 więc nie ma problemu. polecam AM 4.0
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 27, 2007, 10:11:37 »
Jeszcze tylko jedno pytanie
Testuję właśnie AM w.3.9.7.1  - czy ktoś wie jak się ma ta wersja w stosunku do najnowszej wersji? Chodzi mi o pokrycie i dokładność. Przepraszam, że tak powracam do tematu ale chcę mieć pewność przed zakupem.

W moim rejonie zainteresowań ;) są niewielkie korekty map i zauważyłem wprowadzenie numeracji w paru pomniejszych miejscowościach. Jak jest na innym obszarze tego nie wiem.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 30, 2007, 22:27:29 »
będzie też test najnowszej części Automapy.Zastanawiam się jak to będzie wygladało pod wzgledem rzetelności tym bardziej,że nie jest to jeszcze 100% sprawna aplikacja (brak opisów POI,komunikacja miedzy GPS-em a aplikacją itp.)
I był ten test. Jutro chyba o 14.45 powtórka na TVN 24. Rozczarowałem się. Wchodzili twórcom AM do 4 liter nawet bez wazeliny. Stwierdzili,że nie ma żadnych problemów-znakomicie prowadzi,widok 3D-same achy i ochy. A powiedzieli,ze zrobili gruntowny test,a jeździli po Krakowie. Cóż wypadałoby podziekować kolegom i koleżankom z Krakowa za nanoszone poprawki,skoro żadnego błędu na mapie nie znaleźli. Twórcom należy sie pochwała,za ulepszenie sposobu komunikacji z modułem GPS itd.itp. I proszę-okazuje sie,że wszystkie wątki w dziale AM o złej pracy aplikacji i błędach przez nią popełnianych to jedynie wytwory chorych umysłów. ;D(i wyobraźni)
BTW:ostatnio był u nas festiwal-gościu sie pytał przez radio o jakiś tani hotel. Zapytałem kierowcę gdzie jest - znalazłem odpowiedni hotel w spisie-podałem ceny za pokoje-lokalizację,czy uwzględniaja płatności kartą i osoby niepełnosprawne. Na koniec dołożyłem mu telefon,aby sobie tam zadzwonił i sam dopytał. Facet z wdzięczności sie mało nie rozpłakał. Problem jedynie w tym,że musiałem to wszystko zczytać z AM 3.9 (na szczęście miałem ją włączoną). Bo wersją 4.0 to sobie mogłem jedynie obrazki pooglądać. ;D
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 30, 2007, 22:32:15 »
Krótkie pytanie: może powinieneś zmienic palmtopa bo Twój Acer nie jest chyba z tej nawyższej półki i może jest z nim coś nie tak skoro takie problemy jak Ty to ma bardzo niewiele osób....?

Pozdrawiam

PS: mam nadzieją, że opisy dodadzą przy kompresji map bo teraz to by się chyba nie zmieściło...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2007, 22:39:37 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 30, 2007, 22:46:56 »
Krótkie pytanie: może powinieneś zmienic palmtopa bo Twój Acer nie jest chyba z tej nawyższej półki i może jest z nim coś nie tak skoro takie problemy jak Ty to ma bardzo niewiele osób....?
Chętnie-najlepiej na Looxa n560 ;D
AM 3.9 chodzi mi dobrze,więc nie będę zmieniał. A na mysli miałem chociażby wątek:"Wyznaczanie tras,czyli jedna wielka fuszerka". Jakby było tak super-to dlaczego on w ogóle powstał? ;) (oczywiście-część błędów jest z wersji AM 4.0.1)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2007, 22:48:29 wysłana przez Yoggi »
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 30, 2007, 22:49:43 »
AM 3.9 chodzi mi dobrze,więc nie będę zmieniał. A na mysli miałem chociażby wątek:"Wyznaczanie tras,czyli jedna wielka fuszerka". Jakby było tak super-to dlaczego on w ogóle powstał? ;)
No właśnie bo te wady miała 4.0.0 a w 4.0.1 poprawili to w przważającej większości....
Co do AM 3.9 ... hm... widzisz to może jest z tym tak jak z moim starym komuterem Pentium 75 - świetnie chodził z Windowsem 95, z 98 tak sobie ale 2000 czy XP już go przerasta.... i dlatego poszedł do Recyclingu
Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 30, 2007, 23:03:13 »
AM 3.9 chodzi mi dobrze,więc nie będę zmieniał. A na mysli miałem chociażby wątek:"Wyznaczanie tras,czyli jedna wielka fuszerka". Jakby było tak super-to dlaczego on w ogóle powstał? ;) (oczywiście-część błędów jest z wersji AM 4.0.1)

No właśnie - moja Cassiopeia E200 również z AM 3.9 pracowała bardzo dobrze. Stareńki pockecik, jeszcze z WM2002. I gdyby nie to, że AM 4 nie wspiera już tego systemu operacyjnego pewnie nie zmieniałbym PDA. Babcia miała niezłą zaletę - ekran refleksyjny, który co prawda w pomieszczeniach nie był najlepszy, ale w pełnym słońcu jest bardzo czytelny... Choć z drugiej strony obsługa POI w 3.9 jest, jakby tu delikatnie rzec... żałosna? No tak - nawet minimum niezbędne do nawigacji (stacje benzynowe/lpg, niebezpieczne miejsca, radary i parę pomniejszych kategorii - naprawdę to co niezbędne!) powodowało zamulenie PPC - może nie tyle w wyświetlaniu, co w uruchomieniu a w szczególności w dodawaniu, przeglądaniu, edycji PU. Co ciekawsze, na WM2005 chcąc w AM 3.9 wczytać ten mój minimalny zestaw PU brakuje pamięci :(. Za to AM 4.01 jest pod tym względem idealna. Wreszcie mogę bezstresowo zaplanować sobie podróż do określonego np. sklepu w nieznanym mieście ;). A przy okazji znajdę najbliższy bankomat idąc do niego na piechotę ;p.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/