Raport wakacyjny z działania SR

• 28 Odpowiedzi
  • 10222 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rgr

• 1045
Raport wakacyjny z działania SR
« dnia: Sierpień 03, 2011, 15:31:09 »
Teraz mi się już nie chce, byle tylko dojechać do celu.
Taki mój raport wakacyjny z działania SR, a pośrednio LD (LD wyłączony, korzystałem z mtraffic.pl dla sprawdzenie kolorków -- wyszedłem z założenia, że to takie LD bezinwazyjne).

Dojeżdżam S3 do Gorzowa (od północy). Jak wiadomo poniektórym do Wrocławia nie ma zbytniego wyboru i trzeba jechać dalej DK3 przez zakorkowaną Skwierzynę (albo kombinować opłotkami).

No więc dojeżdżam do Gorzowa i sprawdzam mtraffic.pl (a sprawdzam, a 2 tyg. temu o podobnej torze był megakorek przy zjeździe z S3 na DK3 na tych gorzowskich rondach). No więc sobie dojeżdżam (chyba już wspominałem?) i widzę S3/DK3 przez Gorzów na prawie-cało-zielono, dopiero zatwardzenie jest przez Skwierzyną.

No i co? I ze 3km korka jest... na szczęścia postałem chwilę i pojechałem DK22 i wojewódzkimi k/Sulęcina do Międzyrzecza.

Co prawda AM wymyśliła mi superskrót do DK3 przez drogę pamiętającą chyba Hitlera (kostka ze szparami z 10cm), ale dzięki niekorzystaniu z SR i LD zaoszczędziłem z 1h.
To nie tablica ogłoszeń !

*

Konrad4x

Odp: Raport wakacyjny z działania SR
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2011, 18:05:43 »
Taki mój raport wakacyjny z działania SR.....
....................
Co prawda AM wymyśliła mi superskrót do DK3 przez drogę pamiętającą chyba Hitlera (kostka ze szparami z 10cm), ale dzięki niekorzystaniu z SR i LD zaoszczędziłem z 1h.
Czy te dwa zdania się wzajemnie nie wykluczają ? To czy ty w końcu miałeś włączone to SR czy nie ?  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2011, 18:10:08 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2011, 19:55:22 »
Czy te dwa zdania się wzajemnie nie wykluczają ?
Niekoniecznie. Mozna miec włączone SR ale z niego nie korzystać (olewać dziwne zjazdy i objazdy)
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Konrad4x

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2011, 20:03:06 »
Czy te dwa zdania się wzajemnie nie wykluczają ?
Niekoniecznie. Mozna miec włączone SR ale z niego nie korzystać (olewać dziwne zjazdy i objazdy)
No tak, ale kolega wspomniał, że pojechał dzieki AM przez trasę pamietającą Hitlera, więc chyba skorzystał z SR  :ohreally:

Nie wiem , dla mnie cała wypowiedź kolegi rgr jest trochę zakręcona  :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2011, 20:05:43 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2011, 20:27:08 »
No tak, ale kolega wspomniał, że pojechał dzieki AM przez trasę pamietającą Hitlera, więc chyba skorzystał z SR  :ohreally:
Ten jeden raz skorzystałem z SR (bo pewnie ten skrót wyznaczyła mi AM dzięki SR).

A i dodam, że uparłem się jechać A4 i na DK3 w Legnicy, ale jakie szaleńcze zjazdy z autostrady i jakie wariacje ETA w tym czasie miałem, to już moje :).
Nadmienię tylko, że po zjeździe z A4 kazała mi skręcić na DK3 w drugą stronę (ale ja chciałem nad morze, a nie w góry...). Dopiero za rondem w Legnicy stwierdziła, że jednak jazda DK3 na północ to dobry pomysł by dojechać nad morze. Nie pomagała nawet ręczna rekalkulacja trasy.

Połączone: Sierpień 03, 2011, 20:37:24
Nie wiem , dla mnie cała wypowiedź kolegi rgr jest trochę zakręcona  :)
Może więc rozjaśnię:
Co prawda AM wymyśliła mi superskrót do DK3 przez drogę pamiętającą chyba Hitlera (kostka ze szparami z 10cm), ale ogólnie dzięki niekorzystaniu z SR i LD zaoszczędziłem z 1h.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2011, 20:37:24 wysłana przez rgr »

*

Konrad4x

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 03, 2011, 20:51:40 »
Może więc rozjaśnię:
Co prawda AM wymyśliła mi superskrót do DK3 przez drogę pamiętającą chyba Hitlera (kostka ze szparami z 10cm), ale ogólnie dzięki niekorzystaniu z SR i LD zaoszczędziłem z 1h.
To w końcu kolega pojechał przez te droge Hitlera czy nie  :grin:
Ten jeden raz skorzystałem z SR (bo pewnie ten skrót wyznaczyła mi AM dzięki SR).

Nieee, ide sie napic piwa i przeczytam to ponownie, to moze mi sie rozjasni  :P
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2011, 20:55:34 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline klasyczny

• *
  • 71
  • Sprzęt: Galaxy Note, aAM 1.4.1 (1209 PL)
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2011, 21:19:53 »
rgr, niezwykle zjawiskowo przedstawiłeś raport wakacyjny, jeżeli tak samo zjawiskowo masz ustawioną AutoMapę, to tylko cieszyć się z tego, że doprowadziła Ciebie szczęśliwie nad morze a nie w góry i później w kierunku Wrocławia.  :D
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2011, 09:05:58 wysłana przez klasyczny »

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 04, 2011, 15:32:54 »
Bo sama AM też jest zjawiskowa, o SR+LD nie wspominając :).

Połączone: Sierpień 04, 2011, 15:37:51
PS. Dodam, że w drodze powrotnej miałem tą samą przygodę przy którejś z rekalkulacji trasy -- prowadziła mnie jakimś lokalnymi drogami pomiędzy DK94 a A4.

PS2. Fajnie, że AM ma pokazane projektowane odcinki dróg, ale bardzo niefajnie, że przy objazdach potrafi ładnie do nich przyciągnąć kursor. Niestety skutkuje to całkowitym wyrzuceniem z nawigowania z komunikat o braku możliwości znalezienia drogi.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2011, 15:37:51 wysłana przez rgr »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 04, 2011, 15:50:24 »
PS2. Fajnie, że AM ma pokazane projektowane odcinki dróg, ale bardzo niefajnie, że przy objazdach potrafi ładnie do nich przyciągnąć kursor. Niestety skutkuje to całkowitym wyrzuceniem z nawigowania z komunikat o braku możliwości znalezienia drogi.
Ja mam wyjazd z pracy blisko projektowanej obwodnicy Lublina. Czasem jak stoję, czekając na wjazd na Piasecką (Świdnik) kursor potrafi wskoczyć na niewybidowaną jeszcze obwodnicę i mam wtedy komunikat czy akceptuję jazdę po zablokowanym odcinku drogi ("planowana trasa wymusza..." itd).
Akceptuję sobie wtedy i jeżdżę po nieistniejącej jeszcze obwodnicy kilkadziesąt lub kilkaset metrów.  :mrgreen:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline kris61

• 44
  • Sprzęt: Clarion MAP 780 AutoMapa5.2.0 MobileMap
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 08, 2011, 17:51:59 »
Kolega rgr miał więcej szczęścia. Ja niestety w zeszłym roku pojechałem tak jak nakazała AM i przejechałem tę "hitlerowską autostradę", która liczyła ponad 10km. Takie drogi powinny być klasyfikowane jako drogi "gruntowe nieprzejezdne" (wiele mazurskich szutrów jest w o wiele lepszym stanie).

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 08, 2011, 19:44:27 »
Może więc rozjaśnię:
To w końcu kolega pojechał przez te droge Hitlera czy nie  :))
Ten krótki kawałek, w sumie 3km, przejechałem, ponieważ nie zachowałem należytej przy używaniu AM czujności i ten jeden raz skorzystałem z SR.
Nieee, ide sie napic piwa i przeczytam to ponownie, to moze mi sie rozjasni  :P
No nie wiem czy stan pomroczności jasnej coś tu poprawi :).

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 09, 2011, 11:24:53 »
W czasie urlopowych podróży były plusy i minusy SR, ogólnie jednak jestem zadowolony z działania usługi  :ok:.
Bardziej niż małe błędy SR przeszkadzała mi słaba jakość LD i AMTraffic. Podczas podróży po Dolnym Śląsku więcej o utrudnieniach wiedziałem z lokalnych stacji radiowych niż z AM.

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 09, 2011, 12:24:58 »
W czasie urlopowych podróży były plusy i minusy SR, ogólnie jednak jestem zadowolony z działania usługi  :ok:.
Bardziej niż małe błędy SR przeszkadzała mi słaba jakość LD i AMTraffic. Podczas podróży po Dolnym Śląsku więcej o utrudnieniach wiedziałem z lokalnych stacji radiowych niż z AM.

Następny  :mrgreen:

Dobra ocena SR, gorsza dla LD i AM'Traffic  tyle tylko że

AM'Traffic = SR + LD

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 09, 2011, 12:59:56 »
A o czym to świadczy? Na pewno nie o użytkownikach AM którzy gubią się w tych wszystkich pojęciach i technologiach. I wcale się im nie dziwię.

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 09, 2011, 13:05:29 »
Następny  :mrgreen:

Dobra ocena SR, gorsza dla LD i AM'Traffic  tyle tylko że

AM'Traffic = SR + LD
A o czym to świadczy? Na pewno nie o użytkownikach AM którzy gubią się w tych wszystkich pojęciach i technologiach. I wcale się im nie dziwię.
Obaj macie rację.
Tak to jest, jak w pracy robiąc kilka rzeczy jednocześnie, jeszcze pisze się posta  :grin:
Pisząc AM Traffic miałem na myśli "zdarzenia drogowe", których miałem jak na lekarstwo mimo widocznych utrudnień i remontów. Wrocław jeszcze dobrze wyglądał, ale Wałbrzych, Dzierżoniów, Kotlina Kłodzka, szkoda słów...         
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2011, 09:31:56 wysłana przez statler »

*

Offline Pszczelarz

• 5
  • Sprzęt: Becker 7928
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 09, 2011, 20:46:28 »
Trasa Wrocław-Opole ,w rejonie Kurów ściąga na parking i następnie znów na A-4.Troszkę odpocząłem na tym parkingu.  AM.-g
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2011, 20:50:54 wysłana przez Pszczelarz »

*

Offline klosz007

• **
  • 194
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB + iPad 3 3G 32GB + NavRoad Vivo Plus
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 15, 2011, 22:01:48 »
Ja jestem po wakacyjnym wyjeździe już kompletnie zniesmaczony mechanizmami wyznaczania tras stosowanymi przez AM. AM jest dobra jako pomoc nawigacyjna, baza POI czy mapa ale nie można jej pozwalać na samodzielne wyznaczanie tras bo można się mocno rozczarować. Dodam, że korzystam tylko z SR bo nie mam telefonu który by pozwalał AM łączyć się z Internetem a więc LD nie działa.

Trasa Łódź-Ogrodniki przy granicy z Litwą. Niby wydaje mi się, że wiadomo jak jechać. Dość powiedzieć, że taki nie mający aspiracji do bycia nawigacją samochodową program jak Google Maps proponuje identyczną trasę jak mi się wydaję że powinna być. Co na to AM ?

Zupełnie nie rozumiem dlaczego próbuje mnie prowadzić przez centrum W-Wy gdy zdrowy ludzki rozum każe ją ominąć od północy. O ile w drodze "tam" jeszcze może miało to jakiś sens bo sobota rano więc pewnie mały ruch w W-wie ale w drodze powrotnej (niedziela pod wieczór gdy Warszawa wraca do domu) wywołuje to tylko uśmiech politowania. Nie wiem czy to jakieś ustawienia są temu winne ale skoligacone z AM Targeo proponuje to samo...

Poza tym roboty drogowe - każde są traktowane jako coś absolutnie nieprzejezdznego. Na trasie miałem je dwa razy. Jedne - ruch wahadłowy na odcinku 100m - w zasadzie nie zauważyłem że były a AM kazała nadkładać kilkanaście km aby je ominąć. Drugie w jedną stronę łączyły się z niewielkimi utrudnieniami, w efekcie w drodze powrotnej sugestię aby je ominąć zignorowałem, w efekcie "stałem" w kilometrowym korku 20 minut.

Niestety takie coś powoduje, że mechanizm omijania robót jest nieprzydatny - nigdy nie wiadomo z AM czy roboty to faktycznie nieprzejezdzność czy tylko utrudnienie. Jeśli droga nieprzejezdna to i tak się dowiemy z oznakowania. Ale jeżeli przejezdna to czy warto było je objeżdżać dowiadujemy się już po fakcie.

Zresztą AM przeszła samą siebie gdy wcześniej w czerwcu zaproponowała mi powrót z Radomia boczną drogą z powodu robót i dałem się nabrać na to. W efekcie nadłożyłem dwukrotnie gdyż ta boczna droga była na pewnym odcinku nieprzejezdna z powodu remontu którego AM nie miała w swojej bazie.

Czy te mechanizmy omijania robót drogowych można jakoś wyłączyć ? Ale bez usuwania informacji o robotach z map tak abym chociaż się mógł spodziewać jakichś niespodzianek.

*

Offline tomasznet

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC HD2, oryginalny ROM 3.14, AM 6.10e final + LD
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 15, 2011, 23:19:46 »
Poza tym roboty drogowe - każde są traktowane jako coś absolutnie nieprzejezdznego.
[...]
Czy te mechanizmy omijania robót drogowych można jakoś wyłączyć ?
Sprawdź ustawienia w MiploTraffic.
T.

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 16, 2011, 08:05:22 »
też jestem przekonany, że mamy do czynienia z nieintencjonalnym blokowaniem trasy  :mrgreen:

Już nie jeden post w temacie blokad był na tym forum, będą kolejne.

BTW - ciekawy objazd Warszawy kolega klosz007 proponuje
Zupełnie nie rozumiem dlaczego próbuje mnie prowadzić przez centrum W-Wy gdy zdrowy ludzki rozum każe ją ominąć od północy.
ja tam bym jechał po południowej stronie Warszawy trasą przez Brzeziny, Rawę Maz., Grójec, Mińsk Maz.
Zresztą beta tak właśnie wyznacza  :ok:

*

Offline pR0SiAczek

• 286
  • Sprzęt: HTC Touch HD / Neo V / BBZ10
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 16, 2011, 16:53:16 »
Teraz mi się już nie chce, byle tylko dojechać do celu.
Taki mój raport wakacyjny z działania SR, a pośrednio LD (LD wyłączony, korzystałem z mtraffic.pl dla sprawdzenie kolorków -- wyszedłem z założenia, że to takie LD bezinwazyjne).

Dojeżdżam S3 do Gorzowa (od północy). Jak wiadomo poniektórym do Wrocławia nie ma zbytniego wyboru i trzeba jechać dalej DK3 przez zakorkowaną Skwierzynę (albo kombinować opłotkami).

No więc dojeżdżam do Gorzowa i sprawdzam mtraffic.pl (a sprawdzam, a 2 tyg. temu o podobnej torze był megakorek przy zjeździe z S3 na DK3 na tych gorzowskich rondach). No więc sobie dojeżdżam (chyba już wspominałem?) i widzę S3/DK3 przez Gorzów na prawie-cało-zielono, dopiero zatwardzenie jest przez Skwierzyną.

No i co? I ze 3km korka jest... na szczęścia postałem chwilę i pojechałem DK22 i wojewódzkimi k/Sulęcina do Międzyrzecza.

I właśnie AM w piątkowe popołudnia z S3 powinna Cię na DK22 puścić (tam co prawda remont mostu, ale o niebo krótsze czekanie niż Skwierzyna), następnie skręt na Lubniewice i przed Wędrzynem na Międzyrzecz, a wyjazd w Nietoperku, by nie wjeżdzać do Międzyrzecza i zawracać (ponieważ południowy zjazd z obwodnicy zamknięty). Gdyby skręcić w Gliśnie na Trzemeszno to właśnie ładujesz się na kostkę i czujesz klimat Branderburgii sprzed 80lat...

BTW to Skwierzynę można ominąć również jadąc na Santok (całkiem niezła droga a ruch niezbyt uciążliwy) gdzie kończysz na słynnym rondzie w Skwierzynie ale mniej napakowanym wjazdem od północy a nie zachodu.

PS. Masz ustawione dobrze omijanie typów dróg? Jak miałem ustawione liczenie tras przez polne dukty to większość czasu spędzałem udając ciągnik ;)

*

Offline klosz007

• **
  • 194
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 16, 2011, 23:08:02 »
też jestem przekonany, że mamy do czynienia z nieintencjonalnym blokowaniem trasy  :mrgreen:

Już nie jeden post w temacie blokad był na tym forum, będą kolejne.

BTW - ciekawy objazd Warszawy kolega klosz007 proponuje
Zupełnie nie rozumiem dlaczego próbuje mnie prowadzić przez centrum W-Wy gdy zdrowy ludzki rozum każe ją ominąć od północy.
ja tam bym jechał po południowej stronie Warszawy trasą przez Brzeziny, Rawę Maz., Grójec, Mińsk Maz.
Zresztą beta tak właśnie wyznacza  :ok:

No nie wiem, patrząc na mapę jazda na południe od W-wy wydaje się optycznie dłuższa.

Ja jechałem tak: Łódź-> Łowicz -> Sochaczew -> Wyszogród -> N. Dwór Maz. -> Serock -> Pułtusk -> Ostrołęka -> Łomża -> Grajewo -> Augustów -> Ogrodniki. Same główne drogi, w zasadzie od Serocka czy Pułtuska to większy ruch się skończył (lub zaczął w drodze powrotnej). Oczywiście można krócej (np. Wyszogród-Nasielsk-Pułtusk) ale w nieznanym terenie wolę się trzymać "główniejszych" dróg. Czy na południe czy na północ ale ostatni pomysł jaki by mi przyszedł do głowy to jazda przez Warszawę.
Te większe roboty drogowe były zdaje się w Serocku i tam należało posłuchać AM i pojechać bokiem ścinając nieco trasę N. Dwór Maz-Pułtusk bocznymi drogami. Te drugie których prawie nie zauważyłem - gdzieś na odcinku Wyszogród-Serock.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 16, 2011, 23:25:54 »
Potwierdzam trasa:
 Łódź -> Łowicz -> Sochaczew -> Wyszogród -> Nasielsk -> Pułtusk -> Różan -> Ostrołęka -> Łomża -> Grajewo -> Augustów -> Ogrodniki
to w mojej ocenie najlepszy wariant który przećwiczyłem bezproblemowo i bezkorkowo około 40 razy w ciągu ostatnich 2 lat, z tym że Łomżę można też ominąć od zachodu jadąc przez Nowogród. :ok:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2011, 23:31:10 wysłana przez emisiu »

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 17, 2011, 07:54:05 »
Pisząc o omijaniu od dołu miałem na myśli inne Ogrodniki. Sorka za zamieszanie  :)

Trasa która podał emisiu jak najbardziej słuszna, nawet beta tak wyznacza, tyle że ze startem o 7:50 zgrabnie omija Łomżę

*

Offline paulus

• **
  • 132
  • Sprzęt: NR450BV + AM EU 6.10.0
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 17, 2011, 10:56:08 »
Ja mam wyjazd z pracy blisko projektowanej obwodnicy Lublina. Czasem jak stoję, czekając na wjazd na Piasecką (Świdnik) kursor potrafi wskoczyć na niewybidowaną jeszcze obwodnicę i mam wtedy komunikat czy akceptuję jazdę po zablokowanym odcinku drogi ("planowana trasa wymusza..." itd).
Akceptuję sobie wtedy i jeżdżę po nieistniejącej jeszcze obwodnicy kilkadziesąt lub kilkaset metrów.  :mrgreen:
A niedługo dojedziesz już wybudowaną obwodnicą do lotniska i wtedy dopiero AM powie: "a teraz zapraszamy na pokład samolotu, tylko prosimy zabrać ze sobą produkt firmy Aququ"  :E

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 17, 2011, 15:38:41 »
I właśnie AM w piątkowe popołudnia z S3 powinna Cię na DK22 puścić (tam co prawda remont mostu, ale o niebo krótsze czekanie niż Skwierzyna), następnie skręt na Lubniewice i przed Wędrzynem na Międzyrzecz, a wyjazd w Nietoperku, by nie wjeżdzać do Międzyrzecza i zawracać (ponieważ południowy zjazd z obwodnicy zamknięty). Gdyby skręcić w Gliśnie na Trzemeszno to właśnie ładujesz się na kostkę i czujesz klimat Branderburgii sprzed 80lat...

BTW to Skwierzynę można ominąć również jadąc na Santok (całkiem niezła droga a ruch niezbyt uciążliwy) gdzie kończysz na słynnym rondzie w Skwierzynie ale mniej napakowanym wjazdem od północy a nie zachodu.

PS. Masz ustawione dobrze omijanie typów dróg? Jak miałem ustawione liczenie tras przez polne dukty to większość czasu spędzałem udając ciągnik ;)

Omijanie mam dobrze ustawione, co z tego skoro ta dróżka na której dwa auta ledwo mogą się minąć jest sklasyfikowana jako lokalna główna?

W sobotę również powinna mnie tak skierować, niestety sam musiałem wybrać niemal dokładnie taką drogę jak podałeś (z tym, że AM w Lubniewicach wymyśliła mi skrót pomiędzy DW przez Nową Wieś zamiast dojazdu do Wędrzyna).

Feralna kostka jest pomiędzy DW137 a Kęszycą (przed Nietoperkiem). Ślad GPS w załączeniu (trzeba usunąć .txt z końca nazwy).

Mówisz,że prawoskręt z DW137 w DK3 nie działa?

PS. Są jakieś analizatory tych śladów? Chciałbym sobie podejrzeć różne wykresiki prędkości...

*

Offline klosz007

• **
  • 194
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 17, 2011, 17:43:10 »
Potwierdzam trasa:
 Łódź -> Łowicz -> Sochaczew -> Wyszogród -> Nasielsk -> Pułtusk -> Różan -> Ostrołęka -> Łomża -> Grajewo -> Augustów -> Ogrodniki
to w mojej ocenie najlepszy wariant który przećwiczyłem bezproblemowo i bezkorkowo około 40 razy w ciągu ostatnich 2 lat, z tym że Łomżę można też ominąć od zachodu jadąc przez Nowogród. :ok:

Dzięki za poradę, wypróbuję następnym razem (pewnie taki będzie) przez Nasielsk. Ja tam jechałem dopiero trzy razy (z czego raz w tym roku), gdyż czasem jeżdżę w te okolice na wakacje. No w każdym razie trasa przez Warszawę wydaje mi się mocno karkołomna a tak uparcie proponuje AM, czy to włączę uwzględnianie prędkości na drogach danego typu czy nie.

Połączone: Sierpień 17, 2011, 17:52:34
Poza tym roboty drogowe - każde są traktowane jako coś absolutnie nieprzejezdznego.
[...]
Czy te mechanizmy omijania robót drogowych można jakoś wyłączyć ?
Sprawdź ustawienia w MiploTraffic.
T.

Czyli konkretnie gdzie i co mam włączyć lub wyłączyć aby roboty drogowe nie były traktowane z automatu jako nieprzejezdne ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2011, 17:52:34 wysłana przez klosz007 »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 17, 2011, 18:49:08 »
Konkretnie to zaloguj się na stronie miplo i dalej: Twoje konto/Synchronizacja/MiploTraffic i tu "poodptaszaj" odpowiednie  kategorie   B)
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline klosz007

• **
  • 194
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 17, 2011, 20:45:55 »
No tak, chyba pomogło. Miałem zaznaczone traktowanie zwężeń i ruchu wahadłowego jako odcinków nieprzejezdnych :( Dzięki !
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2011, 20:48:27 wysłana przez klosz007 »

*

Offline pR0SiAczek

• 286
  • Sprzęt: HTC Touch HD / Neo V / BBZ10
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 19, 2011, 23:31:34 »

Omijanie mam dobrze ustawione, co z tego skoro ta dróżka na której dwa auta ledwo mogą się minąć jest sklasyfikowana jako lokalna główna?

W sobotę również powinna mnie tak skierować, niestety sam musiałem wybrać niemal dokładnie taką drogę jak podałeś (z tym, że AM w Lubniewicach wymyśliła mi skrót pomiędzy DW przez Nową Wieś zamiast dojazdu do Wędrzyna).

Feralna kostka jest pomiędzy DW137 a Kęszycą (przed Nietoperkiem). Ślad GPS w załączeniu (trzeba usunąć .txt z końca nazwy).

Mówisz,że prawoskręt z DW137 w DK3 nie działa?

PS. Są jakieś analizatory tych śladów? Chciałbym sobie podejrzeć różne wykresiki prędkości...

Jedź przez Santok jeśli Ci tak zasugeruje, bo przejazd w weekend przez południową część miasta od S3 do ul. Warszawskiej zajmie góra 5 minut, a wjedziesz na DK3 w Skwierzynie i ominiesz cały korek... Ale gdybyś jechał DK3 i udało Ci się bez kolejki dojechać do okolic fotoradaru w Skwierzynie to skręcaj przed nim w prawo na Bledzew, a w Zemsku na Popowo i do DK3 powrót.
Co do kostki to ta w Kęszycy jest jak autostrada niemal w porównaniu z tym co mogło Cię czekać...
Co do węzła Międzyrzecz-Południe to od jakiegoś czasu zamknięty jest. Nawet nie zwróciłem uwagi, że w AM i Miplo przejezdny :/ Już naniosłem blokadę.