Qtek 9000 i Automapa

• 11 Odpowiedzi
  • 1630 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qtek 9000 i Automapa
« dnia: Grudzień 01, 2006, 21:50:24 »
Czy ktoś instalował AU na tym sprzęcie?
Mnie coś podkusilo żeby sobie taki sprzet (Q900) sprawić i wielka porazka po zainstalowaniu AU. Zwiech na calego i softreset za każdym razem przy prubie uruchomienia Automapy
Czy jest jakiś sposob aby prawidłowo działal AU ? A moze ten sprzęt nie nadaje sie do tego celu?
Pamięć dostępna ram 17MB i po godzinie spada do 14MB.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Qtek 9000 i Automapa
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2006, 22:23:47 »
na moim q9000 Automapa działa
może zainstaluj AM nie AU  :D
a poważnie jaka wersja AM?
masz trochę mało pamięci - pewnie zbyt dużo programów zminimalizowanych...

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Qtek 9000 i Automapa
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2006, 23:02:35 »
O ile masz dobrze uruchomionego universala bez niepotrzebnie dzialających aplikacji - to Am zawsze bedzie działać.
Warunek niedopuszczanie do zmniejszenia wolnej pamieci RAM poniżej magicznej granicy 16 MB.
Przy tych warunkach Uniwersal dziala i AM działa.
potrzebna zgoda

Qtek 9000 i Automapa
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 01, 2006, 23:57:19 »
problem w tym, że na czystym romie też sie zawiesza.
Zdaje sobie sprawę że za malo jest pamięci. ale co zrobić aby tę pamięc zwiekszyć, jak usune wszystkie standardowe wtyczki (kalendarz, wiadomości itd. z ekrany czyli czyst ekran to mapa sie zaladuje Holek ładnie przywita i zwis.
Aktualny rom to UNI_QTEK_WWE_13077_130176_10900_WWE_Ship
a AM 3.9.7.1

PS.  po załadowani romu zostaje mi 22MB pamięci z 49MB.
wydaje mi sie że z tym romem  coś jest  nie wporządku.
A po wgraniu SPB Plus to całkiem tragedia zostaje 18MB pamięci.
Natomiast po wylączeni tej wtyczki z ekranu podnosi się do 20MB

Qtek 9000 i Automapa
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2006, 12:01:10 »
po wgraniu nowego romu i hard resecie powinno pokazac ponad 30 mb ramu. wgraj najnowszy rom imate albo ivana. po wgraniu hard reset. i jesli pokaze Ci 22 mb to idz prosto do serwisu. ]:>

w moim po zainstalowaniu pocket plus i paru innych wtyczek, po resecie mialem srednio 24, 25 mb.

Qtek 9000 i Automapa
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 03, 2006, 10:45:53 »
ares_krk  Stosując sie do twojej podpowiedzi wgrałem rom i-mate,
rzeczywiście pokazalo ok 30MB dokladnie 29,98MB.
AM ruszyła nawet nieźle, ale w trakcie pojawienia się sygnału telefonu i jego odebraniu i zakończeniu rozmowy zwis, i tak za każdym razem.
Ta AM strasznie dużo potrzebuje pamieci ponad 24MB v.3.9.7.1 mapy v.3u Natomiast na przy wczytaniu konkretnego miasta ale typu Zakopane, Wroclaw, Kraków jest wszystko ok. Przy Mapie Polski lub duzego masta (Warszawa, Łódź) zwisy

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Qtek 9000 i Automapa
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 22, 2007, 16:24:01 »
czy i jak dziala AM na execu w trybie realVGA .... slyszalem opinie ze .... ikony sa porozciagane i wyglada to niemilosiernie brzydko, czy to prawda ?

Auto Mapa + I-go 2006
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 27, 2007, 20:07:09 »
Qutek 9000 (wersja Ery), bez przeróbek i kombinacji, (bo się na tym nieznam). Obie aplikacje działaja bezproblemowo.(Automapa+I-go 2006)
Należy pamietać tylko o jednym startując programy nawigacyjne wyczyścić pamięc podręczną to trwa 5 sekund, odbieranie telefonu bezproblemowo, robie to w czasie jazdy w trybie głośnomówiącym.
Nie wiem jaki mam bios bo nie potrafie tego sprawdzić.

Qtek 9000 i Automapa
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 27, 2007, 20:11:07 »
Cytat: "andy_bez_wandy"
czy i jak dziala AM na execu w trybie realVGA .... slyszalem opinie ze .... ikony sa porozciagane i wyglada to niemilosiernie brzydko, czy to prawda ?

Nie mam takich objawów, wszystko działa ok.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Re: Auto Mapa + I-go 2006
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 27, 2007, 22:02:38 »
Cytat: "daisyfk"
Qutek 9000 (wersja Ery), bez przeróbek i kombinacji, (bo się na tym nieznam). Obie aplikacje działaja bezproblemowo.(Automapa+I-go 2006)
Należy pamietać tylko o jednym startując programy nawigacyjne wyczyścić pamięc podręczną to trwa 5 sekund, odbieranie telefonu bezproblemowo, robie to w czasie jazdy w trybie głośnomówiącym.
Nie wiem jaki mam bios bo nie potrafie tego sprawdzić.

qtek 9000 to nie jest ten z ery .... era ma caly srebrny model a q9000 jest szaro (czarno) - srebrny  ;)
BTW czy AM uzywasz na w/w sprzecie w rozdzielczosci real VGA czyli z malymi ikonkami ? czy tez w normlanej czyli erkan wyglada jak w rozdzielczosci 320*240 ?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Qtek 9000 i Automapa
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 27, 2007, 22:09:40 »
andy_bez_wandy
AM automatycznie przystoswuje się dorozdzielczości VGA Universala - nie musisz przestawiać - po prostu odpal.
Idebtycznie zachowuje się TT , problem w tej chwili z dostosowaniem się do rozdzialczości VGA posiada jeszcze Destinator.
potrzebna zgoda

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Qtek 9000 i Automapa
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 28, 2007, 04:59:41 »
Cytat: "jas_pik"
andy_bez_wandy
AM automatycznie przystoswuje się dorozdzielczości VGA Universala - nie musisz przestawiać - po prostu odpal.
Idebtycznie zachowuje się TT , problem w tej chwili z dostosowaniem się do rozdzialczości VGA posiada jeszcze Destinator.

czy tzn ze wielkosci ikonek sa takie jak byc powinny w realVGA czyli male ... i widac faktycznie (duzo) wiecej niz na ekranach operujacych w rozdzielczosci natywnej i nieprzestawialnej 320*240 ....