AUTOMAPA, WIESZA SIĘ po uruchimieniu na MIO 350 co zrobić?

• 7 Odpowiedzi
  • 5306 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 13, 2006, 23:45:55 »
Po uruchomieniu AUTOMAPY na MIO 350 , strasznie się zawiesza i b długo myśli co dalej zrobic ? po 45 sek odwiesza się ale gdy tylko kliknę na panel znowu to samo. Dadam , zę mapa iGO na tym samym pda działa bez zastrzeń. Czy ktos moze mi coś poradzić, z góry bardzo dziękuję.

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 14, 2006, 09:25:39 »
Po pierwsze Ci radzę nie pisz najlepiejpogrubionym tekstem, bo możesz za to połapach dostać od moderatorów.
Po drugie napisz gdzie zainstalowałeś Automapę: czy na karcie, czy w pamięć pocketa?
Po trzecie masz oryginalną płytkę z AM czy ściągniętą z neta? Jak oryginał to możesz też skorzystać z supportu producenta AM.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2006, 11:15:56 »
misiek_marek: Na tym forum pogrybienia uzywamy do podkreslenia czegos istotnego a nie do pisania calych postow. To tak na przyszlosc.
Sprawdz jeszcze ile masz wolnej pamieci przed uruchomieniem AutoMapy.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2006, 11:32:00 »
Ok obiecuję, ze z tym pogrubianiem tekstu to było ostatni raz ;)
..........
A wracając do rzeczy to karta ma 1 GB a wolne miejsce ok 787 MB, pamięć wewnętrzna wolna  pliki 18mb , programy 38mb (czy ma to znaczenie gdzi ejest zostawione więcej miejsca ?), a automapę mam oczywiście oryginalną.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2006, 11:34:36 »
Automapa jest zainstaowana  na karcie

*

Offline cin2000

• 509
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2006, 12:17:30 »
Czy masz włączony GPS przy starcie AM (nie wiem jak to jest w Twoim PPC) ?Wiem, że u mnie takie przestoje były, kiedy po włączeniu AM miałem ustawione automatyczne szukanie GPS, a ten był wyłączony. Szukała, szukała, szuuuukałaaaa.... Potem przestawiłem GPS na ręczne włączanie w ustawieniach w AM i teraz nie ma problemów (nie zapominam). Najpierw odbiornik GPS, potem GPS w AM. Jeszcze się zdarza, że czasami nie może nawiązać połączenia BT z GPS i też szuuuuka... ale to inna bajka.
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:16:36 »
hmmm, sprawdzę i dam znać (wracam za dwa tyg ), dziękuję za porade, pozdrawiam.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 15, 2006, 23:47:15 »
W P350 jest wbudowany gps i automatycznie sie wlacza przy probie dostepu do portu (tak mi sie przynajmniej wydaje... w kazdym razie nie trzeba go nigdzie wlaczac).

Sprawdz jeszcze czy w settings->system->gps->Access masz zaznaczone "Manage GPS automatically" (niestety nie wiem jak to w polskiej wersji systemu bedzie, ale to jedyna opcja w zakladce Access, czyli po polsku pewnie Dostęp)

I zgodnie z rada cin2000 polecam wylaczenie automatycznego wlaczania gpsa przy starcie przez am :-)