Pytanie AM w przypadku użycia AM Traffic

• 8 Odpowiedzi
  • 2446 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
Pytanie AM w przypadku użycia AM Traffic
« dnia: Kwiecień 18, 2009, 10:36:43 »
Bardzo często AM zadaje pytanie jak z zrzutu z załączonego pliku

Czy można coś zrobić, aby raz na zawsze AM wiedziała, że zgadzam się na wysyłanie i żeby już nigdy więcej się o mnie o to nie pytała ??

Może jakaś zmiana jednego parametru w środku plików konfiguracyjnych ??

EDIT:

To sluzbowy tel wiec nie ma czym sie przejmowac. Poza tym wyjazd poza PL jest tak malo prawdopodobny, ze mozna go pominac. Zreszta przebywanie przy granicy [w zasiegu sieci z krajow sasiadujacych] tez jest pomijalnie maly.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2009, 11:38:20 wysłana przez rymi »
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
Odp: Pytanie AM w przypadku użycia AM Traffic
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2009, 11:22:07 »
Jesteś pewien, że tego chcesz? Bo jeśli wyjedziesz za granicę, chwila nieuwagi może Cię słono kosztować! Roaming danych jest horrendalnie drogi.

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2009, 13:00:24 »
Ten komunikat wyskakuje, kiedy nie ma sygnału GPS i AM nie wie czy znajdujesz sie w PL czy nie.
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 18, 2009, 20:13:55 »
Ja wiem co ten komunikat oznacza - ja chce definitywnie go wylaczyc.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2009, 20:34:17 »
Cytat: rymi
Bardzo często AM zadaje pytanie jak z zrzutu z załączonego pliku

Co to znaczy bardzo często?
Czy to znaczy, że tak często tracisz fixa na tyle długo, że powoduje to pojawienie się komunikatu?
Czy może komunikat pojawia się tylko 'na dzień dobry' po włączeniu programu?
Próbowałeś już zmniejszyć częstotliwość wysyłania danych?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 19, 2009, 08:32:47 »
Co to znaczy bardzo często?

Niemalze co kazde odpalenie navi. Cos jest nie tak z moim odbiornikiem GPS w moim pockecie i startuje strasznie dlugo, poza tym przez kilkanascie pierwszych minut traci co chwila sygnal :/

Czy to znaczy, że tak często tracisz fixa na tyle długo, że powoduje to pojawienie się komunikatu?
To zdarzylo mi sie ze 3-4 razy w ciagu ostatnich 3 tygodni wiec nie jest tak jeszcze zle. Ale chodzi mi o to, ze pocket lezy w schowku i jak sie pojawi to pytanie to nie mam szans zareagowania.

Próbowałeś już zmniejszyć częstotliwość wysyłania danych?

Nie, nie chce tego robic. AM Traffic tak naprawde wykorzystuje tylko do tego aby AM nawiazywala mi polaczenie z netem potrzebne mi do MiploLoc. Jezdze sam na quadzie i potrzebuje wysylac swoja pozycje jak najczesciej, aby w razie problemow wiadomo mniej wiecej gdzie jestem. A jezdzac w roznych terenach bardzo czesto rozlacza polaczenie netowe i dzieki nowej funkcjonalnosci AM jaka jest AM Traffic sama AM ponownie nawiaze mi polaczenie netowe.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 19, 2009, 14:34:13 »
Cóż, w takim wypadku (problem sprzętowy) możesz złagodzić objawy wykazując nieco cierpliwości, jeśli będziesz
załączał AM na postoju i po złapaniu fixa odczekasz jeszcze pół minuty do minuty zanim wyruszysz w trasę.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 20, 2009, 13:59:16 »
A to "odpowiedz" ;-) supportu. No nic - bede musial z tym zyc ;-)

Witamy,
prosimy usunac z karty pamieci folder Data Files oraz Settings Files. Przed usunieciem zalecamy zachowanie pkt. Ulubionych, POI.

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen 
AutoMapa

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 20, 2009, 18:58:19 »
Całkiem rozsądna odpowiedź. Czasem lepiej skasować ogólne ustawienia i poustawiać je  w 15 min. na nowo, niż miesiącami dochodzić, który parametr w Settings jest błędnie/nieprawidłowo ustawiony.