Punkty uzytkownika i AM 3.9.3

• 13 Odpowiedzi
  • 1840 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« dnia: Luty 04, 2006, 02:21:12 »
Mam takie pytanie

wgralem sobie swoje punkty poi do mapy

jak moge znalezc najblizszy poszukiwany punkt ze swojej bazy ???

W punktach ktore sa standardowo z mapa nie ma problemu - moge uzyc wyszukiwania -  nie mam tam natomiast punktow ktore sam dodalem z pliku "wszystkie" Czy w ogole da sie to zrobic tzn skorzystac z wyszukiwania najblizszego nam punktu z bazy punktow ktora sam wgralem do palmtopa ?

pzdr

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2006, 12:08:49 »
Jest możliwe wyszukiwanie wśród PU - szanowni AutoMapowicze RTFM
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline BoNt3k

• 340
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2006, 12:54:37 »
Cytat: "bazi22"
Jest możliwe wyszukiwanie wśród PU - szanowni AutoMapowicze RTFM

a jak? niestety jak wchodze w wyszukiwanie POI to mam tylko standardowe punkty z AM - brak moich. Na mapie oczywiscie wyswietla wszystkie punkty wlacznie z moimi. So? Moze wyjasnisz jak to zrobic w takim razie?

pzxr

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2006, 15:33:28 »
Cytat: "BoNt3k"
a jak? niestety jak wchodze w wyszukiwanie POI to mam tylko standardowe punkty z AM - brak moich. Na mapie oczywiscie wyswietla wszystkie punkty wlacznie z moimi. So?

Pytanie pierwsze przeczytałeś instrukcję AutoMapy ???? Jeśli nie to po co pytasz? I dlaczego punktów uzytkownika szukasz wśród POI ? To dwie różne sprawy

Moze wyjasnisz jak to zrobic w takim razie?

A tak

AutoMapowicze - instrukcję można pobrać za darmo z http://www.automapa.com.pl z działu Pomoc techniczna - pobierzcie, przeczytajcie i nie zadawajcie oczywistych pytań !!!!!!  :twisted:

*

Offline BoNt3k

• 340
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2006, 15:47:43 »
nie zrozumiales mnie :)

instrukcji czytac nie musze (tak mysle) dalem sobie rade z obsluga programu bez potrzeby czytania...chyba :)

Chodzi mi o to jak mam znalezc najblizszy punkt od miejsca w ktorym sie aktualnie znajduje ? Dla przykladu:

Ide sobie ulica w centrum miasta. Postanowilem skorzystac z bankomatu PKO BP ( punkty z bankomatami PKO BP mam oczywiscie wgrane na pocketa ) Jak mam wiec znalezc najblizszy bankomat od miejsca w ktorym sie aktualnie znajduje ? Czy AM to zrobi i wskaze wlasciwa droge ???
Zalezy mi by na tym by program zrobil to automatycznie. Nie mam zamiasru doszukiwac sie na jakiej ulicy jestem i ktora ulica z bankomatem jest najblizasza memu polozeniu. Czy jest to mozliwe ???

*

Offline 5hinka

• **
  • 100
    • http://www.klimatech.biz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2006, 15:58:48 »
wlasnie tak
zobacz na screenie powyzej jak uszeregowane sa punkty

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2006, 16:05:37 »
instrukcji czytac nie musze (tak mysle) dalem sobie rade z obsluga programu bez potrzeby czytania...chyba :)

No chyba nie dałeś sobie rady skoro zadajesz takie pytania

Chodzi mi o to jak mam znalezc najblizszy punkt od miejsca w ktorym sie aktualnie znajduje ? Dla przykladu:

Więc wyjasnie łopatologicznie, idiotproof, czyli typowemu AutoMapowiczowi

Ikonka "lupy" => Punkty Użytkownika => wybierz kategorię i wyświetli ci punkty w danej kategorii uszeregowane wg. odległości do punktu (domyslnie) lub alfabetycznie (zmienić można w Ustawieniach)

Teraz JASNE  :evil:

*

Offline BoNt3k

• 340
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 04, 2006, 16:09:27 »
Cytat: "5hinka"
wlasnie tak
zobacz na screenie powyzej jak uszeregowane sa punkty

rzeczywiscie :) a ja tyle czasu tego szukalem jak znalezc najblizszy punkt :)
Teraz dopiero widze ze one sa ulozone wg odleglosci :) Zwracam honor

dzieki :)

pozdrawiam

*

MILOOO

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 05, 2006, 13:07:54 »

Więc wyjasnie łopatologicznie, idiotproof, czyli typowemu AutoMapowiczowi

Teraz JASNE  :evil:

Nie zagalopowałeś się? Wykonałeś jakies tam testy i porównania i od razu urosłeś w swoich oczach?

Pozdrawiam i życzę więcej życzliwości nietypowemu AutoMapowiczowi.
Miłosz

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 05, 2006, 13:57:51 »
Cytat: "MILOOO"
Nie zagalopowałeś się?

Może trochę mnie poniosło, ale jak widzę zgłaszanie problemów:
- wyszukiwanie w PU
- wczytywanie pliku uam do AM
- dodawanie dźwięków do kategorii
etc. etc. etc.

to zaczynam się denerwować - dlaczego szanowni AutoMapowicze nie czytują instrukcji tylko zawracają głowę. I w dodatku jeszcze piszą że tej instrukcji nie czytali i sobie radzą.

Wszystkich AutoMapowiczów, którzy użytkowanie programu zaczęli od zapoznania się z instrukcją, lub też w przypadku problemów rozwiązanie szukają właśnie w niej w pierwszej kolejności , szczerze PRZEPRASZAM - to nie o Was mówiłem

Ciekawe tylko dlaczego nie ma takich userów Garminów, Que, GPMapy, które są "podobno znacznie mniej intuicyjne"

*

MILOOO

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 05, 2006, 18:54:03 »
Forum w swej idei służy m.in. zawracaniu głowy. Jeśli czytanie forum powoduje u Ciebie niepotrzebne nerwy to pewnie przydałby się Tobie urlop.

Nie pamiętam, czy w instrukcji jest napisane o kolejności PU na liście wyników, ale raczej nie.

Urazy nie chowam.

Pozdrawiam,
Miłosz

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 05, 2006, 18:57:10 »
Cytat: "MILOOO"
Nie pamiętam, czy w instrukcji jest napisane o kolejności PU na liście wyników, ale raczej nie.

Oczywiście że jest, gdy mowa o ustawieniach programu i wyświetlaniu wyników wyszukiwania

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 05, 2006, 21:25:06 »
dlaczego szanowni AutoMapowicze nie czytują instrukcji tylko zawracają głowę. I w dodatku jeszcze piszą że tej instrukcji nie czytali i sobie radzą.

Musze się z Tobą poniekąd zgodzić. Sam przeczytałem instrukcję do AM i to dwa razy jeszcze przed jej zakupem (nie lubię kupować w ciemno). I muszę przyznać, że jest to jedna z najgorzej napisanych instrukcji jakie czytałem  :roll:  Przewyższa ją tylko instrukcja od mojego pocketa, która jest o wiele gorsza  :twisted:
Dlatego też potrafię zrozuieć również ludzi, którzy jej nie czytają. Choć twierdzenie, że sobie radzą, pytajac jednocześnie o rzeczy podstawowe trąci troszkę arogancją. (sorki BoNt3k za tę osobistą wycieczkę, nie jest ona jednak skierowana do Ciebie (a przynajmniej nie wyłącznie), a ma charakter bardziej ogólny)

Ulokowanie plików po zimnym restarcie ?????????
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 12, 2006, 00:11:44 »
Gdzie należy umieścic pliki( są trzy w backup) po zimnym restarcie w WM 2003 SE abym nie musiał od nowa przechodzic wszystkich histori z rejestracja po wgraniu AM .
Sam je umieściłem na  SD i teraz nie pamiętam gdzie je wetknąc na Pockecie , a jest mi juz niezręcznie prośić gostka z pomocy technicznej .
Pozdrawiam potencjalnych informatorów  :roll: