To są zawsze te same punkty, tzn. jak raz znikną to już na dobre, czy może raz znikają te raz inne?
Czy próbowałeś zwiększyć zoom w miejscach gdzie miały być te punkty i przy dużym, max. zbliżeniu nadal nie było ich widać?
AM ogranicza max. ilość wyświetlanych POI w zależnosci od skali mapy i to byłoby najprostsze wytłumaczenie tego zjawiska.
Żeby szukać dalej, trzeba najpierw wykluczyć tę sytuację.
Znaczy tak. Przykładowo jednego dnia pokazane są punkty stacji benzynowej czy apteki, a na drugi dzień po włączeniu AM już tych punktów nie ma, ale inne stacje czy apteki są widoczne. Tak wiec nie ma zasady. Próbowałem maksymalnego zbliżenia i punkt się nie pojawiał. Zdarza się czasem, że jakieś punkty się znienacka pojawiają. I tak np. przy ul. Szenwalda jest weterynarz. Kiedy sprawdziłem na mapie, nie pojawił mi się żaden punkt. Natomiast kiedy dodałem własny punkt w AM, okazało się, że pojawiły mi się dwa punkty obok siebie. Znaczyło by to, że ostawienie przezemnie punktu niejako uaktywniło ikonkę już tkwiącą gdzieś w pliku.
Natomiast jakiś czas temu zaznaczyłem stację Shella przy ul Jankego w Katowicach i po dwóch dniach znikła. Dzisiaj ponownie ją sobie ustawiłem ale tym razem druga się nie pojawiła, co by wskazywało, że poprzedni punkt z jakiegoś powodu został skasowany. Nie ma znaczenia czy nakażę AM pokazywanie wszystkich punktów, czy tylko kilku wybranych, problem występuje w każdym przypadku. Spróbuję zaobserwować kiedy i w związku z czym punkty znikają. Najgorsze, że czasem tracą się suszarki, radary i fotopstryki