Punkty POI-ikony-pytanie

• 7 Odpowiedzi
  • 1783 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline savio

• 11
Punkty POI-ikony-pytanie
« dnia: Lipiec 05, 2007, 20:19:14 »
Witam

Mam automapę 4.01 i dla testu ściągnąłem punky poi z mobile.net, zaimportowałem według instrukcji i ikonę z identyczną nazwą wgrałem do katalogu z ikonami automapy. Dla pewności plik z ikoną jest w tym samym katalogu gdzie jest plik .uam. 

Niestety wciąż ikona się nie pojawia jak wyszukuje dany punkt to pojawia sie na mapie z standardową ikoną użytkownika. Nawet zrobiłem soft reset pocketa i nic się nie zmienia....

Według wszelkich instrukcji wszystko powinno być ok...pliki nazywają się identycznie :(.

Macie jakiś pomysł co mogłem pomylić?

*

Dżeju

Odp: Punkty POI-ikony-pytanie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2007, 20:27:38 »
Jeżeli nazwa kategorii i nazwa ikony są identyczne, a ikona znajduje się w katalogu: AutoMapa EU/Icons i jej nie widać, to jakieś czary  ;D
Po zaimportowaniu POI z rozszerzeniem *.uam, plik ten nie jest już do niczego potrzebny i nie ma wpływu, czy on jest w katalogu X czy Y.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2007, 20:31:06 wysłana przez Dżeju »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2007, 20:36:12 »
Czy w nazwie są polskie znaki i/lub spacje?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline savio

• 11
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2007, 23:49:38 »
Dziwniejsze jest to, że np. punkty typu zamki, widoki...dodają się z ikonami a punkty Bankomaty BzWBK nie chcą się dodać z ikonami...
Zmieniłem nazwy pliku i ikony na bzwbk - ale dalej tylko w tym przypadku ikona się nie pojawia...może należy ikone zmienić?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 06, 2007, 00:13:26 »
Zaimportuj jeszcze raz, a ikonie w pockecie zamień spację na spację.
(bywa, że 'spacja na PC' to inny znak niż 'spacja na PPC')
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 06, 2007, 09:38:53 »
Macie jakiś pomysł co mogłem pomylić?

Jaka nazwa kategorii i jaka nazwa ikony? Bo wbrew pozorom ma znaczenie:
Dla bankomatu BzWBK nazwa kategorii to: "Bz", ewentualnie dla banku: "BzWbk S.A." (no, mam to i to - na mobilne.net jest taki podział...) z tym, że dla banku inna ikonka, dla bankomatu inna ;) - bo jak dałem tą identyczną zieloną, to nie wiedziałem gdzie są tylko bankomaty... Tak więc bankomat to kategoria "Bz" z ikonką "24".
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2007, 09:43:53 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline savio

• 11
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 06, 2007, 11:47:08 »
Dałem dla bankomatów nazwę "bzwbk" na kategorii i ikonie i już niby działa...chociaż sam nie wiem kiedy to się naprawiło....:)

Dzięki wszystkim za pomoc ...

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 06, 2007, 21:14:15 »
Dałem dla bankomatów nazwę "bzwbk" na kategorii i ikonie i już niby działa...chociaż sam nie wiem kiedy to się naprawiło....:)

Dzięki wszystkim za pomoc ...

Od tego jesteśmy ;)
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/