Dla mnie cały ten ruch to zniweczenie społecznej roboty z ostatnich kilku lat wielu użytkowników-fanów AMki.
A dla mnie jest to zrobienie porządku w kilku kategoriach gdzie punkty się wzajemnie dublowały a często były dodane co kilkaset metrów.
Kilka dni temu był już założony identyczny wątek.
Z całym szacunkiem Dołek, ale sądzę że kolega AstraFan ma całkowitą rację, dla Ciebie to zrobienie porządku w kilku kategoriach, a dla mnie powód by wyłączyć te kategorie z ostrzegania jako zupełnie niewiarygodne z tytułu usunięcia całej masy wiarygodnych danych.
Witam
z AMki korzystam rzadko,
i tu jest już część odpowiedzi na twój wywód
Nie bardzo nadążam za Twoim tokiem rozumowania Morette, myślę że jest wręcz przeciwnie, ktoś kto dużo jeździ po Polsce z reguły zna miejsca w których można napotkać niespodzianki, natomiast osoba, która rzadko rusza w trasy będzie zapewne wdzięczna za wszelkie informacje o suszarkach.
może nie każdemu się podoba system reputacji i pewnie będzie w tej kwestii wiele różnych teorii na temat jego działania ale jest to jedyny do tej pory system aktualności punktów poi i usuwania nieaktualnych, czesto naniesionych 3 lata temu punktów POI.
Sądzę że to nie jest kwestia podobania się lub nie systemu reputacji, dla mnie ten system jest zwyczajnie szkodliwy, dopuki nie zrozumiemy że sytuacja dotyczy punktów dynamicznych, czyli takich, których lokalizacja często się zmienia to będziemy żyć w błogim przeświadczeniu że jakiś punkt jest już nieaktualny - przeterminowany.
i tu jest sedno sprawy każdy by chciał brać a nie dawać nic w zamian
Każdy daje tyle ile chce i może, natomiast nikt nie lubi gdy jego praca jest marnowana ponieważ ktoś inny nie bardzo miał ochotę lub możliwości aby tą pracę wykonać powtórnie.
Z drugiej strony podziwiam cię, że ufasz (opierasz swój portfel) na AM, jeżeli chodzi o info o suszarkach i innych fotopstrykach przenośnych.
Jak dla mnie informacje z AM były na tyle wiarygodne że przez 3 lata i ok 100 kkm zdażyła mi się tylko jedna wpadka na bocznej drodze

Aby zakończyć dyskusje na temat punktów przeterminowanych chcę założyć ankietę na ten temat w następującym kształcie:
W związku z wprowadzeniem przez serwis Miplo systemu reputacji POI, polegającym na przypisaniu do punktów z kategorii: "Radar, pomiar prędkości", "Fotoradar przenośny" oraz "Radiowóz z kamerą" jednorocznego terminu ważności, po którym punkty niepotwierdzone przez użytkowników są przenoszone do kategorii przeterminowanych i jako takie nie pokazują się w AutoMapie, oraz nie działa ostrzeganie o nich (patrz szczegóły:
http://www.miplo.pl/articles/?art=50#comments),głosuję za:
1. Pozostawieniem systemu reputacji POI w formie wprowadzonej przez serwis Miplo
2. Pozostawieniem systemu reputacji POI tylko i wyłącznie pod warunkiem wprowadzenia możliwości pobierania również punktów przeterminowanych na podobnej zasadzie jak pobierane są punkty niepotwierdzone
3. Całkowitym wycofaniem z serwisu Miplo systemu reputacji POI
4. Nie mam zdania
Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi odnośnie ankiety to proszę o propozycje przed jej założeniem
Ze swojej strony deklaruję przyjęcie z pokorą każdego wyniku, ale mam również nadzieję że w wypadku gdy uczestnicy niniejszego forum wypowiedzą się za inną opcją jak punkt 1 i 4 to koledzy Morette i PPepe działający w serwisie Miplo wesprą starania o zmiany dotyczące systemu reputacji.