Przejście PL->EU

• 8 Odpowiedzi
  • 1287 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline klosz007

• **
  • 194
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB + iPad 3 3G 32GB + NavRoad Vivo Plus
Przejście PL->EU
« dnia: Listopad 09, 2008, 17:03:51 »
Cześć,

Jak skomplikowany jest proces przejścia z AM PL na EU po dokupieniu licencji (przymierzam się do tego gdyż wkrótce kończy mi się support) ? Czy trzeba odinstalowywać AM PL i instalować na nowo AM EU, odtwarzać wszystkie ustawienia itp. ? Czy też można zrobić upgrade "in-place" bez reinstalowania tego co jest już zainstalowane, utraty własnych ustawień, POI itp. Jak to wygląda w praktyce ?

Pozdr,
Zbyszek

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
Odp: Przejście PL->EU
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2008, 17:09:25 »
Wcale nie jest skomplikowana - instalujesz na PC wersję EU, na PPC aktualizowane są tylko mapy.
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2008, 17:27:05 »
chyba najpierw lepiej wykupic subskrypcje PL a pozniej zakupic upgrade do EU

*

Offline klosz007

• **
  • 194
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2008, 19:04:35 »
Ja to wszystko wiem, że lepiej (z punktu widzenia kosztów) najpierw wykupić przedłużenie subskrypcji PL a w drugiej kolejności wykupić upgrade PL->EU.

Chodzi mi o to jak wygląda procedura zmiany zainstalowanej już na PDA AM PL na AM EU. Czy to jest tylko kwestia odpalenia instalatora i dogrania map nie-PL czy też same "binarki" AM są inne i trzeba np. odinstalować już zainstalowaną AM PL z mapami PL i zainstalować na nowo AM EU.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2008, 19:20:58 »
Jak już kupisz AM EU i będziesz miał nowy klucz rejestracyjny to wystarczy doinstalować same mapy . Program jest ten sam
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline klosz007

• **
  • 194
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 09, 2008, 19:25:42 »
OK, dzięki. O to mi chodziło. Niestety nie miałem okazji trzymać w ręku PDA z zainstalowaną AM EU :(

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 09, 2008, 23:25:12 »
PDA wazy tyle samo co w wersji PL :) W kazdym razie jak bedziesz mial EU i PL sobie sciagniesz. To przydaje Ci sie jak wychodzi aktualizacja, bo po co sciagac cala EU jak Ci sie ona teraz nie przyda a zalezy Ci na czasie. Ja mam rozbite na 2 czesci PL i EU (tez z PL) i sobie przelaczam jak wyjezdam za granice a najnowsza mape mam PL.

*

Offline klosz007

• **
  • 194
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 09, 2008, 23:55:23 »
Chodziło mi o to, że nie mogłem się przyjrzeć jak wygląda struktura zainstalowanej AM EU ;) Nie próbowałem ściągać i oglądać też tej przyciężkiej instalki EU.

Jak zrobiłeś to "przełączanie" pomiędzy AM PL i EU ? Czy mapy Polski w PL są takie same jak w EU ? Czy dobrze zrozumiałem, że można do zainstalowanej EU "na szybko" zaaplikować update nowej wersji PL i zaktualizuje się tylko mapa Polski a reszta map się nie zmieni ? Czy ta reszta map będzie w ogóle wtedy działać (przecież często nowa wersja AM wymaga nowszej wersji/formatu map) ?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 10, 2008, 00:38:15 »
Przełączanie map jest w samej AM. Oczywiście działa w granicach kompatybilności map i programu.