Przejazd przez skrzyżowanie

• 5 Odpowiedzi
  • 872 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przejazd przez skrzyżowanie
« dnia: Sierpień 02, 2007, 22:00:31 »
AM 4.01
W momencie przejazdu przez skrzyżowanie "wyskakuje" potężna, gruba, żółta strzała (strzałka), dokładnie zasłaniając całe skrzyżowanie. Na prostym skrzyżowaniu nie ma problemu. Kłopot jest przy przejeżdzie przez skrzyżowania bardziej rozbudowane. Zgłosiłem to do supportu. ale odpowiedziano mi, że takie były sugestie użytkowników. W wersji 3.9... przejazdy były pokazane w sposób bardziej przejrzysty. Czy to jest tylko mój problem?

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Przejazd przez skrzyżowanie
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2007, 22:44:59 »
AM 4.01
W momencie przejazdu przez skrzyżowanie "wyskakuje" potężna, gruba, żółta strzała (strzałka), dokładnie zasłaniając całe skrzyżowanie. Na prostym skrzyżowaniu nie ma problemu. Kłopot jest przy przejeżdzie przez skrzyżowania bardziej rozbudowane. Zgłosiłem to do supportu. ale odpowiedziano mi, że takie były sugestie użytkowników. W wersji 3.9... przejazdy były pokazane w sposób bardziej przejrzysty. Czy to jest tylko mój problem?
No na to wygląda...  :E
A tak poważnie to nie zauważyłem czegoś podobnego....

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 02, 2007, 23:33:48 »
Czy to jest tylko mój problem?

Nie wiem czy tylko Twój, ale mój nie :D

Mnie to powiększenie pasuje. Poza tym na naprawdę skomplikowanym skrzyżowaniu to nie ma co gapić sie na ekr4an, tylko trzeba rozglądać się dookoła. Schemat skrzyżowania warto mieć w głowie zanim sie nań wjedzie.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2007, 23:54:27 »
Cendziozegary1,
przyznaję rację - przybliżenie na mapie jest zbyt duże.
Przykład: Jadę w Warszawie ul. P. Tysiąclecia (trasa skręca w lewo w Al. Jerozolimskie) przed skrzyżowaniem ok. 70-50 m już mam pełne powiększenie mapy a na "pilocie" (zjedź z ronda, ale ikona pokazuje w prawo, a powinna w lewo i tak jest na wielu rondach).
Gdybym nie widział gdzie mam jechać i słuchał (patrzył) na TĄ NAWIGAGACJĘ - to pełne zamotanie.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2007, 00:38:37 »
Strzałka transparentna powinna chyba być optymalnym rozwiązaniem?
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 03, 2007, 00:40:02 »
Pewnie jest to problem na urządzeniach bez VGA, choć nie widziałem. Ja jestem zadowolony  :ok: