ostro w lewo! komunikaty głosowe AM na MIO A201 - POMOCY!!!

• 8 Odpowiedzi
  • 1392 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam. :D
Moj problem dotyczy AM która zainstalowalem na swieżo zakupionym przezemnie palmie MIO A201 -  AM po wyszukaniu przezemnie punktu docelowego,wyznacza trase wszystko pięknie ,do czasu gdy włączam śledzenie i pilota....zaczyna nawigować głosowo - "ostro w lewo,potem w lewo" a następnie w lewo... i ciągle lewo i lewo,niemowiac nic innego. trasa wyznaczona jest dobrze tylko glosowa nie potrafi nawigowac- czesto tezs zawiesza sie calkowicie,gdy wylacze glos to wszytsko jest ok. komunikaty graficzne na pilocie pokazują trase właściewie- robilem juz reset i instalowalem mape ponownie,ale nie pomoglo - :roll:  
czy ktos ma jakis pomysl??

PS.
czy moze miec znacenie fakt ze zajpierw zainstalowalem mapy z internetu a potem dopiero probram AM z plytki? :idea:

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 03, 2006, 10:37:47 »
Problemy z pamięcią, a właściwie jej brakiem.
Jaka to wersja AutoMapy, bo na płytach chyba nie ma najnowszej?

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 03, 2006, 11:01:14 »
wersja : am 3.8.3.3  całą am zainstalowalem na SD kingston 512 ale nie żadne high speed ,normlana karta,moze wrzucic program do pamięci ROM Poceta? a mapy tylko na SD? myslisz ze pomoże?
sam neiwiem co robic... :?

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 03, 2006, 11:15:26 »
Powyłączaj wszystkie działające programy w Settings -> System -> Memory -> Running Programs

Ja używałem tej wersji AM i nie miałem kłopotów. SD 512 spokojnie wystarcza i nie musi być High Speed.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 03, 2006, 11:51:21 »
jeśli zainstalowałeś mapy ściągnięte od producenta to znaczy, że w wersji 3s, a one współpracują tylko z najnowszą wersją programu 3.9.5 - też do ściągniecia ze stron AutoMapy.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 03, 2006, 11:52:04 »
sory, wysłało się 2x

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 03, 2006, 12:21:12 »
Cytat: "parczewiak"
jeśli zainstalowałeś mapy ściągnięte od producenta to znaczy, że w wersji 3s, a one współpracują tylko z najnowszą wersją programu 3.9.5 - też do ściągniecia ze stron AutoMapy.

Nie koniecznie tak musi być, bo dostępne są też wersje 3.8.1 i 3.8.3 i mapy v3n.

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 03, 2006, 14:07:07 »
ok,sciagnołem najnowszą wersje map i programu...zaraz przystopie do instalacji i dam wam znac jak mi poszło... :)

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 03, 2006, 22:35:44 »
no i jednak trak jak pisaliscie,chodziło o brak kompatybilnosci miedzy wersją AM a samymi mapami,teraz juz wszystko jest OK. Dziekuje za pomocne posty :)