Ponieważ wielu z autorów czy moderatorów kategorii i punktów PU w serwisie poi.mobilne.net chciałoby dokończyć (mam nadzieję) swoje kategorie, a nie zna precyzyjnej lokalizacji niektórych obiektów (bo np. nie ma numeracji) w obcych miastach, proponuję zwracać się do mieszkańców tych miast o podawanie współrzędnych.
Ja mam w tej chwili trudność z lokalizacją Galerii Kazimierz w Krakowie, ul. Podgorska 34.
W bazie POI są tam dwa punkty: Centrum Handlowe (Kazimierz) i Empik, oba pod tym samym adresem, ale w dwóch różnych budynkach.
Ja dodaję trzeci (Vobis), ale nie wiem która z lokalizacji jest prawidłowa (chyba, że obie?).
Czy ktoś może zerknąć na plan Krakowa i to zweryfikować?
[Dodano: 2005-05-02 13:38:22]
Podobny problem: Chorzów, ul. Parkowa 20, Centrum Handlowe AKS Chorzów. Brak numeracji, zielone tereny - nie wiem gdzie to jest. Lokalizacja dla sklepu Vobis.
[Dodano: 2005-05-02 16:16:01]
Kolejny problem:
Gdańsk, ul. Podwale Grodzkie 8. Adresy z numerem 2 mają dodatki z całego chyba alfabetu, ale innych cyferek na planie 3-miasta brak.
Mieści się tam Megastore, a ja nawet nie wiem po której stronie dworca on jest. (A w Megastore - Empik).