Propozycja dla reorganizacja bank danych fotoradary dla AM 3

• 5 Odpowiedzi
  • 1376 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Scholle

• 33
  • Sprzęt: Navgear GT 505-3D
« dnia: Marzec 23, 2005, 18:48:48 »
Jak byl mial kazdy punkt fotoradow jasny identifikator (n.p. numerowany) i podane ograniczenie predkosci, byl mozliwosc ich organizowac w kategoriach (n.p. radary_70) i kazda kategoria mogla by miec swoj osobny komunikat glosowy (n.p. "Uwaga fotoradar, 70 kilometrow w godzinie !!!) i swoja ikona. Mam Navigon Mobile Navigator 4.2 i POI Warner, i tam to tak wyglada (tam sa 14 radarow na 15 kilometrow, kazda strona ma swoje 7):

[pic=http://scholzn.privat.t-online.de/poi.bmp]

Ja juz dodaje do bank danych, ze fotoradary Gadki i Kornik (Wielkopolska) sa na 70 kil. w godz. i tu sa ikony
na kazda kategoria.

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 23, 2005, 20:53:39 »
Dzięki za propozycję.
A przy okzaji zobaczyłem jak wyglądają MOJE "angielskawe" posty zamieszczane na zagranicznych forach :P ;) :D

pozdrawiam serdecznie

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 23, 2005, 21:35:04 »
To by wymagało wprowadzenia przez AM opcji, o której wspominałem czyli Ostrzegaj od prędkości [...km/h] oraz co znacznie trudniejsze stworzenia na poi.moblne.net nowych kategorii w stylu Fotoradar 50, 60, 70.

Czy ktoś się spotkał z fotoradarem poza terenem zabudowanym?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 23, 2005, 21:49:55 »
Pewnie... jest ich sporo na trasie szybkiego ruchu Wawa - Katowice, praktycznie co trzecie wieksze skrzyzowanie na tych wioskach. Bo nie licze tego jako teren zabudowany :)

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 23, 2005, 22:13:16 »
Cytat: Maap
Czy ktoś się spotkał z fotoradarem poza terenem zabudowanym?

W przeciwieństwie do Niemiec, w Polsce są one rzadkością, ale zdarzają się.
Co prawda, zwykle w bliskich okolicach (na wjeździe) terenów zabudowanych, jednak jeszcze przed znakiem. Tak jest np. w Strzelcach Krajeńskich - wylotówka na Gdańsk/Bydgoszcz/Piłę.
Jest to o tyle uzasadnione, że w pobliżu znajduje się jakaś duża posesja (skład/magazyn, może to suburban housing area?) i skrzyżowanie doń prowadzące. Oczywiście, jest ograniczenie, nie pamiętam do jakiej prędkości (50?).

W Niemczech zdarzają się bardzo często, przed skrzyżowaniami, rozjazdami, światłami.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 25, 2005, 12:41:01 »
Cytat: Maap
To by wymagało wprowadzenia przez AM opcji, o której wspominałem czyli Ostrzegaj od prędkości [...km/h] oraz co znacznie trudniejsze stworzenia na poi.moblne.net nowych kategorii w stylu Fotoradar 50, 60, 70.

No to teraz od wersji 3.8.x.x jest już to możliwe. Czekamy na praktyczną realizację :)
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/