Witam,
Piszę tutaj bo szlag mnie trafia od kiedy używam AutoMapy z NR430BT. Wcześniej krótko używałem jej na MDA i odbiorniku Bluetooth i poza tym, że g... było na tym ekraniku widać

(stąd potrzeba zmiany) i że MDA lubił się zawiesić (jak to MDA) to nie było żadnych większych problemów.
Kupiłem sobie NR430BT i ogólnie urządzenie jest super, AutoMapa 5 wygląda i działa na nim rewelacyjnie. Jest tylko jeden problem. Bardzo często (choć nie zawsze!) po włączeniu nawigacji regularnie co minutę, dwie - tak jakby - restartuje się połączenie z GPS. Normalnie, jak tracę sygnał, to pojawia się czerwona strzałka (niebieska zamienia się w czerwoną), pojawia się komunikat, że brak sygnału i potem, że szuka.
Tu jest inaczej. Pomimo świetnego pokrycia sygnałem po prostu wywala regularnie się kursor zajętości, mieli tak 5 sekund i od razu komunikat, że szuka sygnału. Będę uderzał w poniedziałek z reklamacją do Komputronika, może jednak ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Może to coś w ustawieniach GPS? (próbowałem już zmieniać niemal wszystko).
Teraz mam takie:
- Auto (COM1)
- 9600 bps (próbowałem z 4800 i wyższymi też)
- Otwieraj port tylko gdy używany - próbowałem TAK i NIE
- Czytaj port w oddzielnym wątku - próbowałem TAK i NIE
- Częstotliwość odczytu czasu - próbowałem wszystkich ustawień chyba
Nagrałem z dziś wieczór nagranie
http://www.youtube.com/watch?v=MWuxYXWCnO4nie widać na nim dokładnie ekranu, ale da się wychwycić o co chodzi - działa, działa, nagle kursor mielenia, kilka sekund i komunikat "Szukam sygnału GPS" i tak w kółko.
Tak jak pisałem - nie jest tak zawsze, ale jest tak bardzo często - niestety.
Ktoś może coś pomóc?