Problemy z auto mapą - Asus P526 - WM6

• 7 Odpowiedzi
  • 1269 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy z auto mapą - Asus P526 - WM6
« dnia: Styczeń 19, 2008, 12:02:23 »
Mam kilka problemów z auto mapą 4.2:

1. Jak włączę auto mapę a następnie z niej wyjdę (nie wyłączając jej) to nie potrafię do niej z powrotem wrócić - gdy klikam jej ikonę aby do niej wrócić pojawia mi się jedynie jej tytuł na samej górze ekranu a pozostały obszar ekranu to standardowy pulpit z wm6.

2. Czasem dzieje się tak że auto mapa reaguje dopiero za drugim razem, np. klikam w ikonę menu w lewym dolnym rogu auto mapy i nic się nie dzieje, dopiero jak kliknę w dowolnym miejscu raz jeszcze to pojawia mi się oczekiwane menu, ale czasem dodatkowo dzieje się tak że za tym drugim kliknięciem wchodzi mi od razu do którejś z pozycji menu (tej której nie było widać na ekranie).

3. Jak wyjść z auto mapy żeby ją od razu wyłączyć ? Ja mam opcję wyłączenia auto mapy nieaktywną i jedynie mogę z niej wyjść nie wyłączając jej (później muszę ją wyłączyć ręcznie z okna gdzie są wyświetlane uruchomione programy).

4. Auto mapa czasem mi się wiesza gdy chcę coś w niej kliknąć, np. przechodzę do jakiegoś menu i dostaję biały ekrany i klepsydrę i to wszystko, jedyne co mogę później zrobić to reset.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Problemy z auto mapą - Asus P526 - WM6
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2008, 12:05:58 »
Myślę, że to wina małej pamięci RAM. Musisz mieć jakiś program uruchomiony w tle, który powoduje, że wszystko działa wolniej. Dobrym programem do optymalizacji systemu i pamięci RAM jest SK Tools.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2008, 12:43:57 »
hm no mi się wydaje że to nie pamięć bo przed uruchomieniem mam wolnego 22MB a na stronie producenta pisze że auto mapa potrzebuje 15 MB

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2008, 12:49:14 »
Jeśli masz dużo punktów POI to zwiększ w ustawieniach AM wielkość pliku dla POI. Menu ->Ustawienia -> Inne -> Pamięć na punkty Użytkownika
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2008, 12:53:23 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2008, 13:16:40 »
no zwiększyłem na max czyli na 4MB i pomogło - teraz już mogę wrócić z powrotem do AM:) wielkie dzięki !!!:) bo ja mam całą mapę europy i tych punktów POI pewnie było dużo

Ale mam jeszcze jeden problem:
Jak klikam w ikonę menu w lewym dolnym rogu to aktywne są tylko dwie opcje 'Trasa' i 'Dźwięki', jak wejdę do tego samego menu przez kliknięcie w jakiś punkt na mapie to już mam więcej opcji aktywnych ale i tak jest nieaktywna opcja wyłączająca AM czyli nie mogę normalnie wyłączyć AM - może wiesz co mam zrobić żeby było dobrze ?

a i btw kiedy zaczynają lecieć Losty ? :)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2008, 13:22:55 »
Jeśli chodzi o brak opcji KONIEC to możesz zrobić żeby przypisać do niej jakiś klawisz sprzętowy albo reinstalacja AM.
Na razie na AXN powtarzają III serię ale mam nadzieję, że już niedługo  :O~ W USA na pewno wcześniej.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2008, 13:25:13 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline al41

• **
  • 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2008, 13:29:42 »
Na razie na AXN powtarzają III serię ale mam nadzieję, że już niedługo  ślini się W USA na pewno wcześniej.

:E czekamy może będzie XX 

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2008, 20:59:24 »
Witaj, ja na moim P526 miałem podobne problemy jak ty. Na początku po kilku próbach miałem dość. Ale postanowiłem jeszcze pokombinować. Mianowicie zrobiłem jeszcze raz instalację + mapa na Europę no i próba. Za 1 i 2 razem to co poprzednio, wiesza sie przy wyznaczeniu trasy a później nie mogłem jej wyłączyć. Spróbowałem ją włączyć z pliku exe w menadżerze plików i BINGO. Nie wiem dla czego ale skrót z ekranu powoduje że AM nie działa poprawie a dodatkowo automatycznie włączał się Active Synch. Teraz zostaje mi tylko testować jak będzie działać ale to dopiero w piątek. Nie wiem czy to mogło mieć znaczenie ale wcześniej instalowałem AM z Fujitsu a ten ostatni raz zrobiłem to z ASUSA mojej mamy.
Generalnie starsza wersja 3.9.3 hula mi bez problemu.
Pozdrawiam.