sprawdziłem, że biedny Ciechocinek nie ma szans z Aleksandrowem nawet przy wyborze najmniejszej możliwej czcionki 
Ależ ma sanse, pod warunkiem że zgodnie koegzystuje, a nie wchodzi w konflikt

Zobacz na sceeenach - tam gdzie jest dość miejsca i nazwy się 'nie gryzą' występują obie,
dopiero gdy miałyby nachodzić na siebie do głosu dochodzi priorytet ważności.
(ikona wskaznika trochę zaciemnia obraz ale musiałem ją tam zostawić, to oś obrotu mapy)
W trybie "przeglądowym" algorytm pewnie można by poprawić, choćby przez dodanie lepszych danych o miejscowościach
Mylisz 2 zupełnie różne rzeczy, oczywiście lepsze dane lepiej się spiszą z dobrym algorytmem, ale ani trochę go nie poprawią.
Możliwe jest, że AM w jakimś stopniu źle/niedokładnie interpretuje dane mapowe Navteq i z tego powodu nie rozpoznaje
że np. jakaś francuska gmina jest dużym miastem o czym 'wie' sam Navteq, ale również niewykluczone, /teoretyzuję/
że nie kupili wszystkich danych, uznając że to co wybrali jest już wystarczajaco dobre, a jeszcze dość tanie ...
Tak przy okazji i trochę a`propo poprawiania algorytmu, załączam screen-legendę oznaczeń ikon miejscowości,
ich interpretację 'wysępiłem' kiedyś z supportu, kiedy zgłębiałem problem, dlaczego algorytm wyszukiwania miejscowości
po wpisaniu 'św' daje w pierwszych wynikach Świdnik, a nie doje większej od niego Świdnicy. Podejrzewałem błąd algorytmu,
a okazało się, że kilkanaście miast powiatowych w było źle sklasyfikowanych, jako gminy i nikt tego przez kilka lat nie zauważył.