Problem z wyszukiwaniem adresów w AM 4.1 RC

• 5 Odpowiedzi
  • 915 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z wyszukiwaniem adresów w AM 4.1 RC
« dnia: Sierpień 08, 2007, 21:18:57 »
Witam.

Spróbujcie znaleźć jakąkolwiek ulicę w miejscowości np. Pobierowo, Pustkowo, Niechorze.
Wpisując podane miejscowości AM od razu przechodzi do menu kontekstowego nie dając możliwości wpisania nazwy ulicy. Jedynym sposobem jest ponowne wklepanie nazwy gminy tychże miejscowości (Rewal) i dopiero wówczas można wpisać nazwę ulicy (a i tak nie znajduje ul. Krótkiej w Niechorzu, która jest naniesiona na mapie).
Wydaje mi się, że jest to dość uciążliwa wada a w wersji AM 4.0.1 nie było tego problemu.

Pozdrawiam.

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
Odp: Problem z wyszukiwaniem adresów w AM 4.1 RC
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 08, 2007, 21:33:09 »
Zgłoś do supportu AM. :ok:
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline maxdamage

• *
  • 50
  • Sprzęt: eten m700; mio168
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2007, 21:37:48 »
Przy niektórych miastach w spisie wogóle nie pokazuje ulic (np. Tarnów), dopiero pojawiają się przy wpisaniu jakiejś litery. Też to troche dziwne. Zgłosiłem im, ciekawe czy naprawią do finala ;]

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 08, 2007, 23:29:45 »
Witam.
Spróbujcie znaleźć jakąkolwiek ulicę w miejscowości np. Pobierowo, Pustkowo, Niechorze.
Wpisując podane miejscowości AM od razu przechodzi do menu kontekstowego nie dając możliwości wpisania nazwy ulicy. Jedynym sposobem jest ponowne wklepanie nazwy gminy tychże miejscowości (Rewal) i dopiero wówczas można wpisać nazwę ulicy (a i tak nie znajduje ul. Krótkiej w Niechorzu, która jest naniesiona na mapie).
Wydaje mi się, że jest to dość uciążliwa wada a w wersji AM 4.0.1 nie było tego problemu.
Pozdrawiam.

Zgadza się, co gorsza faktycznie duży Tarnów też dostał tej samej przypadłości... Ciekawe kto to teraz wyłapie? Posprawdzałem sporo miast w kręgu mojego zainteresowania i wszystko gra... Szukajcie w około siebie...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline zibimak

• 49
  • Sprzęt: MIO P550
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 09, 2007, 08:43:58 »
Problem dotyczy zapewne wszystkich miejscowości nie będących gminami. To samo jest w miejscowościach Sarbinowo, Chłopy, Unieście, Łazy gdzie gminą jest Mielno, ale również Justynów(koło Łodzi) gdzie gminą jest Andrespol. Zgłosiłem to również do Supportu.

*

Offline maxdamage

• *
  • 50
  • Sprzęt: eten m700; mio168
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 09, 2007, 08:53:44 »
Bedzie to poprawione w najblizszej aktualizacji

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen,
AutoMapa (ap)

trzymamy za słowo ;]