Problem z wgrywaniem POI

• 7 Odpowiedzi
  • 2136 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z wgrywaniem POI
« dnia: Marzec 25, 2010, 21:14:44 »
Witam od paru godzin bawię sie NavRoad NR460 z AutoMapa Europa wersja 6.2. Chciałem wgrać sobie najnowsze POI. Zalogowałem sie na strone Miplo, dostałem swój kod, pobrałem program, zainstalowałem w wersji na PC. Podłączyłem navroad system wykrył ActivSync. I teraz tak uruchamiam program MipolMonitor daje ustawienia, wchodzę na konto wpisuje login i hasło z mipol.pl daje enter i nic sie nie dzieje, wchodzę na katalog zaznaczam stacje,radary itp daje na dyskietki i wykasuje błąd "Nie znaleziono wybranego POI" tak samo dzieje sie jak daje opcje synchronizacja. Dodam ze w zakładce Opcje daje katalog z karty pamięci automapa/data file itp. Szukałem tez na forum ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.

Podczas wgrywania programu na NaviRoad wywala komunikat ze nie znalazł urządzenia, albo jest pełny albo zablokowany.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Problem z wgrywaniem POI
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2010, 21:55:48 »
Cytat: Swiety23
daje enter i nic sie nie dzieje
Prawidłowo, enter tylko zatwierdza wpisane hasło, synchronizację przeprowadza się
za pomocą ikony z dwoma strzałkami
Cytat: Swiety23
zakładce Opcje daje katalog z karty pamięci automapa/data file itp.
wszystko zależy od tego 'itp', co robisz dalej?
Czy jak skończysz to zakładka 'Opcje' wygląda tak jak na tym screenie niżej?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2010, 06:53:28 »
u mnie pełna ścieżka wygląda tak

w ramach jasności to jest NR460/SDMC/AutoMapa EU/Data Files i tam jest pliczek Default daje wybierz i pokazuje mi sie ścieżka

C/Users/Admin/AppData/Local/Microsoft/Windows/Temporary Internet Files/Conect.IE5/MEJ5EECW/default[3]

jestem juz zielony

a co do wpisywania loginu i hasło enter chyba daje taki sam skutek jak te strzałki "Nie znaleziono wybranego punku POI"

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2010, 08:04:13 »
Wyjmij kartę SD z urządzenia, włóż do czytnika i podłącz do PC-ta. W opcjach Miplosync wskaż ścieżkę do czytnika np. G\AutoMapa EU\Data Files\"plik" zapisz ustawienia i synchronizuj.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 26, 2010, 08:18:58 »
u mnie pełna ścieżka wygląda tak

w ramach jasności to jest NR460/SDMC/AutoMapa EU/Data Files i tam jest pliczek Default daje wybierz i pokazuje mi sie ścieżka

C/Users/Admin/AppData/Local/Microsoft/Windows/Temporary Internet Files/Conect.IE5/MEJ5EECW/default[3]

Znajdź prawdziwą ścieżkę do pliku default.amp. To co znalazłeś to jakiś temp z przeglądania stron www.
Nie wiem, czy korzystasz z czytnika kart, jeśli tak, to znajdź katalog w napędzie, który Ci się pokazał jako karta pamięci (np E:\Automapa EU\Data Files.
Jeśli nie masz czytnika, to podłącz NR460 i pod Activesyncem przekopiuj pliki default.amp, default.ampdata i default.ampdesc do dowolnego katalogu na PC i tam go wskaż po uruchomieniu MiploSetupa. Po synchronizacji te pliki oraz plik categories_ex_pl.dic przekopiuj z powrotem pod Activesyncem do pierwotnego katalogu na karcie.

a co do wpisywania loginu i hasło enter chyba daje taki sam skutek jak te strzałki "Nie znaleziono wybranego punku POI"

Komunikat brzmi "Nie znaleziono wybranego pliku POI", co w świetle tego, co napisałem powyżej, jest chyba zrozumiałe.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 26, 2010, 09:15:29 »
idzie :D Bóg zapłać w dzieciach wynagrodzić :). Mam jeszcze taki pytanie żeby nie robić nowego tematu. Czy coś da rade zrobić a AutoMapa Europa żeby chodziła płynniej?. Jak na razie zrobiłem w opcjach gps co 0,6 sek, potem w opcjach programu zwiększyłem do 15mb i do o 8mb POI.  Wszystko działa na NavRoad NR46. Jak mozna zwiększyć pamięć np do 30MB w autoMapie?

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 26, 2010, 11:58:06 »
Na dane mapy max 12-15 MB, na POI 2MB (używaj synchronizacji przyrostowej). Po ustawieniu wszystkiego, skopiuj wszystko na PC, sformatuj kartę i z powrotem przegraj na SD. Nie patrz na demo zawsze trochę klatkuje.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 26, 2010, 14:03:18 »
mapa i poi ustawione, załadowane nowe poi. Teraz kopiuje i formatuje karte :)