Problem z uruchomieniem GPS na automapie w Medion MD95000

• 3 Odpowiedzi
  • 2071 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 19, 2005, 19:37:33 »
Hejka,
Mam taki problem, posiadam palma Medion Md 95000 jest on od razu z GPS, jeżdrząc po całej reszcie Europy oprócz Polski korzystałam z Navigator 4 i nie miałm żadnych problemów z GPS, teraz potrzebuje zainstalować sobie jakąś mape na polskę, wybrałam automapa 3.8 mam problem z podłączenia jej do GPS . Cały czas wyświetla się GPS nie podłączono, pomimo że mam go w winows mobile włączone. Czy wie ktoś jak mogę z tym sobie poradzić?
PS. nie wiem czy może powinnam zmienić port na jakiś inny narazie mam COM1.

Dzięki i pozdrawiam

*

Offline bundy

• *
  • 77
    • www.fotosynteza.com
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2005, 19:59:25 »
Cytat: katrzyna
Hejka,

A z jakiego portu korzystał Navigator? Jak nie możesz do tego dojść to sobie ściągnij programik VisualGPSce (np. stąd: http://www.pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=49&sortby=t&sort=asc&f_id=187) i eksperymentalnie zmieniaj porty aż zacznie łapać sygnał z satelitów. A w instrukcji do pda nie ma informacji o numerze portu dla GPS?

[Dodano: 2005-10-19 20:02:05]
Hejka,

A tak w ogóle to Automapa powinna sama rozpoznać GPS i właściwy port. W opcjach GPS w AM trzeba zaptaszkować opcję Rozpoznaj GPS i jak chwilę poczekasz, to w nawiasie pojawi się numer portu. Jak nie rozpozna to musisz podać ręcznie niestety.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2005, 21:16:39 »
Wielkie dzięki, ten programik naprawdę jest dobry. Okazało się jednak że to moje móry blokowe blokowały GPS :))

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 20, 2005, 02:33:06 »
moje móry
co to jest mór? :P