Problem z synchronizacja.

• 5 Odpowiedzi
  • 1261 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dabek0312

• **
  • 213
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
« dnia: Styczeń 06, 2006, 14:27:00 »
Od jakiegos czasu mam problem z prawidlowa synchronizacja pliku *.uam. Po synchronizacji Ulubionych ze strony poi.mobilne.net AM widzi plik poniewaz punkty sa widoczne na mapie, ale mozna wejsc do ic "spisu" poprzez menu Szukaj.. Punkty uzytkownika. AM wywala sie. Ciekawostka jest to ze plik *.uam z taka sama zawartoscia ale stworzony z poszczegolnych plikow, zawierajacych pojedyncze kategorie mozna edytowac.
Dla jasnosci sytuacji:
1. Plik wszystkie.uam sciagniety jako calosc z poi.mobilne.net jest widoczny ale nie mozna go otworzyc poprzez SZUKAJ.. PUNKTY UZYTKOWNIKA.
2. Taki sam plik wszystkie.uam z taka sama zawartoscia ale zcalony z pojedynczych plikow *.uam zawierajacych pojedyncze kategorie jest OK. Po synchronizacji niestety znow jest nieedytowalny.

Moze ktos ma jakies rozwiazanie ?

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2006, 16:44:24 »
Spróbuj usunąć plik, który się wywala - przenieś go w inne miejsce, a najlepiej na PC. Uruchom AM - wczyta się wóczas tzw. staandardowy plik UAM. Wtedy będziesz mógł wejść do menu POI i utworzyć nowy plik. Następnie kopiujesz "plik z problemami" z powrotem do Pocketa. W AM korzystasz z opcji dołącz z pliku, wskazując na Twój plik. U mnie w takich sytuacjac działa.

*

Offline dabek0312

• **
  • 213
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2006, 12:46:56 »
Wiem, ze tak mozna zrobic i przez chwile to dziala. Ale po nastepnej synchronizacji systuacja sie powtarza, czyli punkty sa widoczne na mapie ale nie mozna wejsc do pliku poprzez "Punkty uzytkowniak". AM wywala sie.

"Wystąpił błąd podczas synchronizacji"
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 10, 2006, 20:08:24 »
No witam

Ja z kolei mam następujący problem. Gdy sciągam nowe punkty poprzez POI wszystko idzie ok lecz kiedy chce dokonac synchronizacji w polowie paska postępu na IPAQ-u gdzie widnieje napis "czekam na serwer" czy jaks tak wyskakuje mi napis "Wystąpił błąd podczas synchronizacji". hasla itd mam ok wiec nie wiem w czym problem - pomozecie? ;)

Pozdrawiam
Ninor77

*

Offline dabek0312

• **
  • 213
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 10, 2006, 20:31:51 »
Twój problem dotyczy pewnie aplikacji AMPOISync. Niestety bardzo często były z nią problemy, szczególnie wtedy gdy jest duże obciążenie serwera. Spróbuj zadać pytanie tutaj http://www.pdaclub.pl/forum/viewforum.php?f=69
Postaraj się zrobić synchronizację poprzez AMPOISync późno w nocy lub bardzo wcześnie rano gdy jest małe obciążenie serwera. Ja już dawno zaprzestałem korzystania z AMPOISync ponieważ w dzień nigdy nie udało mi się zrobić poprawnej synchronizacji. A od jakiegoś czasu mam dodatkowo problemy z synchronizacją poprzez WWW  :(

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 12, 2006, 10:04:18 »
Dzięki - sprawdze w nocy

Narka