Witam
zakupiłem właśnie AutoMapę i palmtopa Dell Axim,
do tego antenkę GPS firmy Hollux na CF
wszystko cacy działa, naprawdę jestem zadowolony, myślałem że ta zabawa dużo słabiej wypada w rzeczywistości niż czyta sie o tym w internecie

no ale pojawił się problem...
nie mogę znaleźć satelit przez długi czas po włączeniu automapy... gdy włącze palmtopa i uruchomię program, sygnał GPS natychmiastowo jest pełny (do końca zielone kreseczki), natomiast nie ma sygnału "sat"... i wirtualna pani powtarza w kółeczko "Szukam sygnału GPS...", na wyświetlaczu jest albo napis "Szukam sygnału GPS (COM5)...", albo te paseczki z poziomem...
najdziwniejsze jest to, że po jakiś 5-10 min sygnał się znajduje i wtedy działa już wszystko cacy, nawet jak wyjdę i wejdę w automapę to sygnał odrazu jest...
dla testu zainstalowałem tomtoma, tam problem z szukaniem sygnału jest bardzo podobny - czekam, czekam, czekam... po 5-10 min. pojawią się satelity i wszystko działa...
czego to może być przyczyna? jakieś zakłócenia? antena GPS się jakoś "nagrzewa"?

pamiętam, że znajomy miał podobny problem w hp rz1710 z anteną TomTom, ale myślałem, że to przez tego palmtopa...
proszę o pomoc, bo to troszkę irytujące

pozdrawiam