Problem z ponownym uruchomieniem Auto Mapy - brak plików.

• 14 Odpowiedzi
  • 3791 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z ponownym uruchomieniem Auto Mapy - brak plików.
« dnia: Czerwiec 01, 2007, 09:06:44 »
Witam! Proszę o pomoc po zainstalowaniu auto mapy przez jakiś czas jest wszystko ok. po jakimś czasie- np.po dniu nie można yruchomić mapy, informuje- nie można odnaleść plików programu cannot find progran files. Po ponownym zainstalowaniu znowu jest przez jakiś czas ok. Instaluję na x500 wm 5.0 oczywiście na kartę. Jeśli ktoś mi mógłby pomóc będę bardzo wdzięczny.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2007, 11:18:12 wysłana przez cytryna »

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
  • Sprzęt: LOOX N560, AM5
Odp: Auto Mapa
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2007, 09:23:06 »
Miałem podobną sytuację na moim n560 (AM4). Doszedłem do tego, że winna jest karta SD.
Dodam tylko, że u mnie problem rozwiązało każdorazowe zamykanie AM przed wyłączeniem palmtopa (opisywana przez Ciebie sytuacja występowała z reguły po ponownym włączeniu urządzenia z odpaloną AM).

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2007, 10:46:18 »
Może zamiast instalować wystarczy wyjąć i ponownie włożyć kartę?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
  • Sprzęt: LOOX N560, AM5
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 01, 2007, 10:53:08 »
Przynajmniej u mnie ten sposób nie działał. Przyczyną było uszkodzenie pliku ways.a na karcie, więc tylko jego nadpisanie cokolwiek dawało.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 01, 2007, 11:10:51 »
Witam! Proszę o pomoc po zainstalowaniu auto mapy

a mogłbyś inteligentniejeszy poczatek tematu wpisac niż samo Auto Mapa ?

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2007, 12:01:07 »

nocnyMarku, ja mam ten problem. Po wyłączeniu PDA na kilka godzin i ponownym włączeniu AM skrótem Today, pokazuje mi się komunikat "Nie znaleziono w systemie skórek dla rozdzielczości (CX x CY) 240 x 320. Po uruchomieniu AM z Menu Start bardzo długo się uruchamia i w żaden sposób nie może się uruchmić. Po wyjęciu Karty (A-Data 2GB) i ponownym włożeniu AM uruchamia się prawidłowo. Czym może to być spowodowane?
1. Nie zainstalowaniem wszystkich skórek dla ekranu?
2. Wadą Karty SD?
3. Czy innym problemem?

Posiadam zaistalowaną najnowszą AM EU oraz ASUS'a A639, urządzenie oraz karta są nowe i nie było na nich wczesniej instalowane inne oprogramowanie.

Pozdrawiam

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Problem z ponownym uruchomieniem Auto Mapy - brak plików.
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 27, 2007, 12:42:44 »
Wygląda na to, że Twój PDA ma jakiś problem z 'zobaczeniem' karty SD po wybudzeniu.
Nie wiem co jest tego przyczyną i czy wina jest po stronie programu czy raczej sprzętu.
Na początek spróbowałbym 'przećwiczyć' tę sytuację z jakimś innym programem
(dowolnym np. Total Commanderem) zainstalowanym na karcie,
potem z inną kartą. 
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 27, 2007, 12:49:27 »
Czym może to być spowodowane?
1. Nie zainstalowaniem wszystkich skórek dla ekranu?
2. Wadą Karty SD?
3. Czy innym problemem?

U mnie np po SR palmtop (Acer n311) nie widzi karty SD o ile w trakcie uruchomiania po pojawieniu się info o właścicielu nie wyjmę i z powrotem nie włożę karty. Może u Ciebie jest podobnie i palmtop wykonuje sam SR.

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 27, 2007, 14:26:41 »
Witam,

Zamówiłem nową kartę 4GB, zobaczę czy na niej będzie pojawiał się problem. Powiedzcie mi jak na nową kartę przenieść AM EU? Zwyczajnie skopiować? Czy trzeba dzwonić do support'u? AM została przypisana do karty!

Podejżewam, że winna jest karta.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 27, 2007, 14:30:34 »
Jak do Karty to raczej trzeba będzie zwolnić licencję i od nowa zainstalować
Też mnie to czeka bo nowa karta już czeka w pudełeczku ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 27, 2007, 21:32:52 »
Miałem podobną sytuację na moim n560 (AM4).
Też to mam. Z reguły po nocy spędzonej przez palmtopa na podszybiu samochodu. Ostatni raz miałem to dzis rano. Mi zawsze pomaga soft reset.
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 28, 2007, 07:09:48 »
Miałem podobną sytuację na moim n560 (AM4).
Też to mam. Z reguły po nocy spędzonej przez palmtopa na podszybiu samochodu. Ostatni raz miałem to dzis rano. Mi zawsze pomaga soft reset.

Ja z kolei muszę wyjąć i zpowrotem włożyć kartę, po resecie też działa wszystko prawidłowo.

"Po wyłączeniu PDA na kilka godzin i ponownym włączeniu AM skrótem Today, pokazuje mi się komunikat "Nie znaleziono w systemie skórek dla rozdzielczości (CX x CY) 240 x 320

Próbowałem zaistalować brakującą skórkę, ale jak się okazało jest już zainstalowana. Nie rozumiem w czym jest problem!!! Zamówiłem nową kartę SD 4GB, jeśli nie będzie działało to idę do serwisu ASUS'a, zbierając po drodze wszystkie FV (kosztowe). Jeśli w Serwisie Asusa powiedzą, że wszystko jest o.k. - przesyłam pismo do AM wraz z dołączonymi FV. Ale na razie nie chce podburzać atmosfery, ponieważ problem może leżeć nie po stronie AM. Jestem pełen determinacji, żeby rozwiązać problem.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2007, 07:17:30 wysłana przez Rom@nN »

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 28, 2007, 08:57:51 »
przez jakiś czas jest wszystko ok. po jakimś czasie- np.po dniu nie można yruchomić mapy, informuje- nie można odnaleść plików programu cannot find progran files.
Mam tak samo na ETEN M700 WM 6.0 . Przestaje widzieć kartę. Pomaga wyjęcie i włożenie karty sd.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2007, 09:00:14 wysłana przez bazyl123 »

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 28, 2007, 15:24:23 »

Mam tak samo na ETEN M700 WM 6.0 . Przestaje widzieć kartę. Pomaga wyjęcie i włożenie karty sd.
To czasami zdarza sie na każdym urządzeniu - to w końcu Windows... wiec nie wymagajcie cudów...
ISTQB Certified Tester

*

Offline adam96

• 18
  • Sprzęt: było-Toshiba E800, jest FS N560
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 28, 2007, 15:55:31 »
Witam,
miałem podobny problem ze znikającą kartą SD (przy okazji również znikającą wbudowaną kartą wlan).
Rozwiązaniem okazało się nadpisanie systemu (ponowny flash firmware-u WM2003SE).
Mój sprzęt Toshiba e800, który przed zabiegiem chciałem już potraktować czymś ciężkim działa teraz jak nowy.

Zdaje się, że jednak jest możliwe, że pamięć flash niby nieulotna jednak czasem gdzieś ulatuje ...  :)

Adam