problem z miplosync

• 9 Odpowiedzi
  • 3650 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z miplosync
« dnia: Maj 02, 2008, 14:41:49 »
Witam.Mam następujący problem

Zainstalowałem w.w. program na komputerze. wszystko sobie ustawiam ( podaje hasło itd) konfiguruje co ma ściągać i kiedy przechodzę do próby sciągnia  POI to komp wywala błąd aplikacji miplotransfer i cały program sie zamyka.

Instalowałem 2 razy ale nadal to samo.
co to może być lub czy jest sposób by bezpośrednio ze strony miplo ściągnąć poi  bez uzycia tego programu ??

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: problem z miplosync
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 02, 2008, 14:54:21 »
Miejsce do zadawania pytań dotyczących miplosync jest to: http://pdaclub.pl/forum/index.php?board=69.0
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 02, 2008, 15:28:45 »
bardzo przepraszam- prosze Moderatora o przeniesienie mojego posta do odpowiedniego działu...
Napisane: Maj 02, 2008, 14:59:20
po kolejnym zainstalowaniu teraz już bład nie wyskakuje ale pojawia się komunikat treści :"nieautoryzowany dostęp".

z tego co przeczytałem u Was na forum to konkluduje że program z tym konkretnym haśle i loginie może być przypisany do jednego urządzenia. w tym problem że jako obywatel swiata często korzystam z róznych komputerów na których chciałbym aktualizować poi.czy za każdym razem musze wysyłąć maila do supportu by odblokowali kolejny komputer?? czy w ten sposób jeśli odblokuje jeden to zablokują poprzedni czy dodadzą do jakieś listy uprawnionych komputerów??

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2008, 16:02:14 »
Zainstaluj MiploSync na PDA, wtedy będziesz mógł aktualizować bazę na PDA przy pomocy dowolnego PC-ta.
Pzd
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

*

Offline zoltarsm

• **
  • 111
  • Sprzęt: NavRoad 450BV - AM XL i NAVROADMAP EU
problem z miplosync
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 11, 2008, 14:18:15 »
Witam wszystkich !

Nie mogę sobie poradzić z Miplo, a konkretnie z zarejestrowaniem wczytanych plików POI. Po wczytaniu
i naciśnięciu OK, otrzymuję za każdym razem komunikat "optymalizacja pliku nie powiodła się".
Jestem tak wkurzony, że odinstalowałem Miplo i zacząłem ściągać punkty POI z internetu. Tu nie mam problemu, bo zapisuję plik na karcie, wciskam "importuj" i wszystko jest O.K.
Jestem uparty i cały czas mnie to zastanawia, dlaczego mnie nie wychodzi z Miplo.
Może macie jakiś pomysł.

Pozdrawiam

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 11, 2008, 14:46:12 »
Recepta uniwersalna (czytaj: zwykle pomaga):
-zwiększ ilość wolnego RAMu
-zmniejsz ilość pobieranych kategorii
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline zoltarsm

• **
  • 111
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 11, 2008, 15:41:54 »
Ja zaznaczyłem tylko fotoradary stacjonarne,przenośne,suszarki,radiowozy z kamerą i niektóre stacje benzynowe.
Poza tym mam kartę 4GB i na niej instaluję MiploSync. A może powodem jest nowy NavRoad 450BV, na który np. Automapa instaluje się 75 minut, gdzie NavRoad 430BT "przyjmował" w 15 minut. A może powinienem synchronizować i wczytywać po jednym pliku. Naprawdę nie mam już pomysłu.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 11, 2008, 16:14:20 »
Pisz do supportu. Najlepiej przeslij im plik, ktory wczytujesz. Napisz tez, gdzie przechowujesz plik (karta, czy pamiec wewnetrzna). To wyglada na jakies dziwne.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 12, 2008, 09:40:04 »
Ja zaznaczyłem tylko fotoradary stacjonarne,przenośne,suszarki,radiowozy z kamerą i niektóre stacje benzynowe.
Poza tym mam kartę 4GB i ...

Pojemność karty pamięci nie ma nic do rzeczy (pod warunkiem że nie jest pełna),
ile masz wolnego RAMu i jaka jest wielkość pliku poipts?
Jeśli to nie problem z dostępnym RAMem, to może masz iszkodzony plik z POI?
Próbowałeś już usunąć plik i ściągnąć od nowa?
(albo choć ustawić do synchronizacji (w opcjach miplosync) nowy plik)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline zoltarsm

• **
  • 111
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 12, 2008, 11:21:48 »
W opcjach MiploSync zawsze zaznaczałem "nowy" i nazywałem go np. POI. Jeśli chodzi o pojemność, jakąś miały, tylko teraz nie wiem, bo wszystko odinstalowałem.
Jak ściągnąłem z internetu radary i wcisnąłem "importuj", wszystko się zapisało. Przyznam się, że aż tak bardzo nie przywiązuje wagi do posiadania najnowszych punktów POI. Wystarczy, że są z przed 2 miesięcy, a przecież w tym czasie niewiele się zmienia. Tym bardziej, że chodzi mi głównie o fotoradary, a takie są dostępne np. w torentach.
Udostępniane też są punkty POI z Miplo, które wystarczy zastąpić w katalogu DATA FILES i wczytać.
Dowiedziałem się też, że Automapa niedługo udostępni aktualizację najnowszych punktów POI, a biorąc pod uwagę to, że rzadko korzystam z nawigacji, poprostu mi wystarczy + co jakiś czas POI z internetu.
Gdybym nie miał problemów z Miplo, na pewno bym korzystał.