Przyznam się, że też nigdy nie korzystałem z Apoisynca, bo mimo wszystko wygodniej mi było zassać cały plik *.zip i już. O powodach już gdzieś pisałem.
AMPOIsync to już historia, nie będę wnikał w to czy te powody były racjonalne czy nie i czy w nadal istnieją w miplo,
ale nie wmówisz mi, że ręczne zasysanie spakowanego pliku rozpakowywanie i kopiowanie w jakieś tam miejsce
jest wygodniejsze niż podpięcie PDA pod PC i 'nicnierobienie',
że nie wspomnę o jeszcze bardziej wygodnych opcjach dostępnych dla posiadaczy WiFi, GPRS, czy BT.
Dlatego, że loginem i hasłem do zweryfikowanego konta można bardzo łatwo się podzielić.
Tak jest! Ale to tylko półśrodek.
Zapewne kwestią czasu jest przeciek POI do P2P czy innych osiołkowych serwerów.....
Sęk w tym, że to właśnie takie pliki POI z P2P zawsze będą tylko półśrodkiem,
zawierać będą tylko te kategorie, które ktoś tam umieścił, z każdym dniem mniej aktualne,
albo zawierać będą pojedyncze kategorie, które będzie trzeba ręcznie łączyć w jeden plik,
a jeśli będą zawierały ich więcej, to zapewne część z nich będzie z punktu widzenia zasysacza zbędna
a innych będzie brakować ...
Nigdy nie będą rzeczywistą konkurencją dla serwisu z autosynchronizacją,
bo nie są w stanie zapewnić podobnego poziomu wygody użytkowania i aktualności POI.