Preferencje osobiste w AM

• 3 Odpowiedzi
  • 1956 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bylu

• 15
Preferencje osobiste w AM
« dnia: Luty 21, 2008, 18:30:08 »
Szanowni Państwo,
Planuję formatowanie karty SD z zainstalowaną AM. W związku z tym mam pytanie. Jakie nazwy/rozszerzenia mają pliki, w których zapisane są osobiste ustawienia AutoMapy, by je skopiować do ponownego wklejenia po instalacji?
- interfejs,
- przyciski,
- komunikaty,
- trasy,
- ulubione,
- gps,
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Bylu

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Preferencje osobiste w AM
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2008, 20:39:15 »
Szanowni Państwo,
Planuję formatowanie karty SD z zainstalowaną AM. W związku z tym mam pytanie. Jakie nazwy/rozszerzenia mają pliki, w których zapisane są osobiste ustawienia AutoMapy, by je skopiować do ponownego wklejenia po instalacji?
- interfejs,
- przyciski,
- komunikaty,
- trasy,
- ulubione,
- gps,
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Bylu

Katalogi: AM Settingd I Data Files
Co do ulubionych to tez tam są o ile nie zapisywałeś w osobnym pliku natomiast co do tras to są one w plikach zapisywanych przez użytkownika i nie mam ppojęcia gdzie zapisywałś....
Jeśli chodzi o formatowanie samej karty to nie musisz nic ruszać bo możesz zawartość karty przerzucić do jakiegoś katalogu na komputerze stacjonarny a po sformatowaniu karty fizycznie znów to przerzuciś na kartę...

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2008, 20:42:11 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Bylu

• 15
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 22, 2008, 16:57:30 »
LutekII,
dziękuję Ci za podpowiedź. Pisząc o trasach miałem na myśli mozolne parametry wklepywane; o średniej prędkości na danej kategorii drogi, zużyciu paliwa itp. Jeżeli te 2 pliki zachowują ustawienia parametrów własnych preferencji AM, to jest to o co mi chodziło. Zauważyłem, że po formacie karty SD i ponownej instalacji całej AM na ten nośnik, działa to wszystko zdecydowanie lepiej niż instalacja programu w pamięci RAM urządzenia, a map i własnych plików na SD. W moim przypadku jest to NavRoad 430BT+SD. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Bylu

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2008, 17:14:40 »
Miło mi, że mogłem pomóc :)

Pozdr
ISTQB Certified Tester