Powiadomienie o np. radarach

• 12 Odpowiedzi
  • 3269 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 24, 2005, 17:40:07 »
Mam Yakumo delta 300 GPS, Automapa chodzi bez zarzutów, ale niestety nie mówi np. radar. Reaguje na zbliżanie się do punktu tz. mówi za 800 m i cisza. Pozostałe informacje wypowiadane o kierunku i odległościach do kolejnego manewru bez zarzutów. Czy ktoś miał podobny problem. Dziękuję za wszelkie uwagi.

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2005, 18:11:45 »
Cytat: wojniew
Mam Yakumo delta 300 GPS, Automapa chodzi bez zarzutów, ale niestety nie mówi np. radar. Reaguje na zbliżanie się do punktu tz. mówi za 800 m i cisza. Pozostałe informacje wypowiadane o kierunku i odległościach do kolejnego manewru bez zarzutów. Czy ktoś miał podobny problem. Dziękuję za wszelkie uwagi.

1. Czy na stronie http://poi.mobilne.net/ w swoim koncie przy kategorii radary zaznaczyłeś jaki dźwięk ma byc odtwarzany?

2. Czy ściągnąłeś ten plik za pomocą programu AMPoiSync?

3. Czy wybrałeś odpowiednią funkcję w "ostrzeżenia" w AM?

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 24, 2005, 18:31:18 »
Raczej tak, w PDA mam katalog voice i tam są pliki audio, ale nic z tego. Moze sa one tez w innym katalogu i to mu przeszkadz.

[Dodano: 2005-06-24 18:33:51]
A jeszcze jedno jak wejdę do katologu voice, widzę pliki *.wav ale po kliknięciu żaden nie chce sie odtworzyć, może to coś ułatwi.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2005, 16:20:32 »
Mialem podobny objaw gdy instalowalem AM kumplowi w ipaq3700 - rowniez pliki *.wav od automapy nie sa otwierane przez PDA. Mam identyczny uklad w Loox718 i wszystko chodzi okay. Jesli ktos znajdzie rozwiazanie na ten problem to milo bedzie jak sie podzieli - moj kumpel ajpakowiec na pewno sie ucieszy na rozwiazanie .Pozdr

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 01, 2005, 19:08:16 »
Dla kategorii "Radar" nie wymagane jest umieszczanie dźwięku w katalogu VOICES. AutoMapa w wersji 3.8 posiada wbudowane niektóre komunikaty w tym "Radar".

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2005, 17:03:30 »
Ja ma m podobny problem: sciagnalem plik za pomocą programu AMPoiSync +wybralem odpowiednia funkcje w "ostrzezenia" w AM
W katalogu voices mam pliki dzwiekowe z taka sama nazwa jak kategoria i w dalszym ciagu ni sa odgrywane dzwieki
Probowalem roznych ustawien i nic.

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 02, 2005, 17:17:47 »
U znajomego w Medionie również jest taki sam problem. Sama Automapa "mówi", ale pliki .wav niestety się nie odtwarzają. Po kliknięciu na plik otwiera się odtwarzacz widać, że odtwarza ale nie słychać :(

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 04, 2005, 10:38:53 »
Cytat: literat
U znajomego w Medionie również jest taki sam problem. Sama Automapa "mówi", ale pliki .wav niestety się nie odtwarzają. Po kliknięciu na plik otwiera się odtwarzacz widać, że odtwarza ale nie słychać :(
U mnie czesc plikow nie jest odtwarzana na PDA po kliknieciu w Exploratorze, ale AM "odgrywa" je prawidlowo.

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 04, 2005, 23:02:52 »
Niestety we wspomnianym Medionie AM również nie chce odgrywać tych plików. Jeżeli zbliża się "suszarka" to słychać "sygnał" później .......... i na koniec "300 metrów"

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 15, 2005, 17:04:18 »
Byc moze juz wszyscy majacy ten problem rozwiazali go ale ja napisze prawdopodobna przyczyne ktora byla u mnie. Sytuacja ze AM nie odgrywa plikow *.wav byl w ustawieniach SYSTEMOWYCH Windows:
Start -> Settings -> Personal -> Sounds & Motifications
i upewnic sie czy ma sie wlaczone opcje " Enable sounds for:" Events, Programs, Notifications

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 15, 2005, 17:39:48 »
Niestety we wspomnianym wcześniej Medionie wszystko to jest ustawione poprawnie, a żadnych wav-ów nie odgrywa :(

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 15, 2005, 17:47:33 »
A nazwy plików WAV są zgodne z tym co masz w POI??
Pomimo,że dźwięk brzmi "możliwy radar" powinien być nazwany "suszarki".
Dźwięki przeniosłem do katalogu Voices ręcznie.Najpierw do PCta a później do PDA.Wszystko odtwarza bez problemu.
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline Antonio

• *
  • 86
  • Sprzęt: GC 5066 & NavRoad AURO S6
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 18, 2005, 08:36:34 »
Ja też miałem to samo. U mnie był to brak wiedzy. Wszystko będzie OK, gdy zaznaczysz: w sonds & notification/volume pierwsze trzy kwadraciki. W automapie radary muszą też być wyświetlane, czyli też trzeba je zaznaczyć (w punktach uzytkownika: zaznacz wszystkie).