Porządkowanie kategorii BZWBK - pytanie i ankieta

• 36 Odpowiedzi
  • 5560 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
Odp: Porządkowanie kategorii BZWBK - pytanie i ankieta
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 27, 2008, 22:21:22 »

Ojej, marzę  o tym.
Jeszcze pola do wypełnienia przy wprowadzaniu punktów do serwisu. Nie wypełnisz pola np. godziny otwarcia, punkt nie zostanie dodany do serwisu.

Ja nie mówię, że warunkiem dodania punktu do serwisu ma być wypełnienie wszystkich pól, jednak utworzenie pól danych pozwoliłoby na ujednolicenie opisów oraz ich formatów.  np. tel. w postaci +48XXXXXXXXX.

Wprowadznie pól danych pozwoliłoby również na wprowadzenie funkcjonalności wyboru jakie pola chcemy mieć w opisie punktu podczas synchronizacji tak jak wybieramy teraz dźwięk czy ikonę.

Jeden potrzebuje przy hotelach np. nazwę, adres, telefon; innym wystarczy tylko nazwę.

Powtórzę nie proponuję, aby warunkiem dodania punktu miałoby być wypełnienie wszystkich pól danych (czy podanie wszystkich wymaganych informacji) - o tym czy punkt (jego opis) spełnia warunki niech decydują tak jak teraz moderatorzy. Już nawet teraz niektórzy moderatorzy nie chcą aktywować punktu (bądź przenoszą z powrotem do poczekalni :kill:), bo nie numeru telefonu, godzin otwarcia czy adresu.
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 27, 2008, 23:33:20 »
Oj, te godziny otwarcia to przykład a wy się już czepiacie :-|
Jak przy fotoradarze nie ma ograniczenia prędkości to proszę o dopisanie lub sam szukam informacji na ten temat.
A tak, jakby było okno do wypełnienia, to autor punktu musiałby tam coś wstawić albo punkt nie pojawi się w oczekujących.
Troszkę odpowiedzialności za opis ponosi autor punktu a nie tylko moderator ma siedzieć i poprawiać opisy.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 27, 2008, 23:55:00 »
No i wtedy gdybym musiał, to wpisałbym cokolwiek, 0, 50, 240, albo nawet 'spadaj-nie pamiętam'  :evil:
MZ na siłę nie wymusisz lepszej jakości bazy, możesz tylko część dodających POI zniechęcić,
a efekt będzie taki, że baza zamiast lepsza będzie gorsza.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 28, 2008, 17:42:21 »
Jak przy fotoradarze nie ma ograniczenia prędkości to proszę o dopisanie lub sam szukam informacji na ten temat.
A tak, jakby było okno do wypełnienia, to autor punktu musiałby tam coś wstawić albo punkt nie pojawi się w oczekujących.

Ale ja tego nie proponowałem - moja propozycja pola danych bez obowiązku ich wypełniania (poza nazwą).

BTW. Jakoś obecnie pojawiają się w poczekalni punkty z pustymi opisami.

Ja chciałbym mieć serwis w którym mógłbym wybrać, że w placówkach mojego banku mam mieć adresy i godziny otwarcia, hotelach tylko nazwy i telefony, a w warsztatach tylko telefony, i żeby tylko takie dane były pobierane podczas synchronizacji.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 28, 2008, 20:00:30 »
bazi, skorzystam z okazji ... bo ten przypadek to typowa ilustracja szerszego zjawiska,
po jakie licho  :mad: zmieniasz mi opis Twojego POI bankomat ecard:
Szczecińska 36, 24h
stacja Shell

na
ul. Szczecińska 36
Bankomat na stacji paliw Shell

Możesz mi wytłumaczyć dlaczego usuwasz jedyną istotną informację o całodobowej dostępnosci bankomatu
a dopisujesz oczywiste oczywistości, że to bankomat, że na stacji paliw, że Szczecińska to ulica?
Po jaką cholerę te elaboraty?
Póki jestem moderatorem kategorii nie dopuszczę (przynajmniej w tych które moderuję)
do bezsensownego rozwlekania opisów.
Jak chcecie pisać wypracowania to znajdźcie sobie jakieś forum literackie,
a w opisach piszcie informacje, a nie farmazony ...

Jak widzę, że moderator(ka) (druga w rankingu) wrzuca mi opis POI w takiej postaci:
0twarte:
pon. - 8-20
wtorek - 8-20
śorda - 8-20
czwartek - 8-20
piątek - 8-20
sobota - 16-20
niedziela - 16-20

to się zaczynam zastanawiać czy to jest opis POI, czy litania do świętych: Bezmyślności i Ignorancji ...

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 28, 2008, 21:18:38 »
bazi, skorzystam z okazji ... bo ten przypadek to typowa ilustracja szerszego zjawiska,
po jakie licho  :mad: zmieniasz mi opis Twojego POI bankomat ecard:

Chyba chodzi o cash4you

Cytat: nocnyMarek
Szczecińska 36, 24h
stacja Shell

na
ul. Szczecińska 36
Bankomat na stacji paliw Shell

Możesz mi wytłumaczyć dlaczego usuwasz jedyną istotną informację o całodobowej dostępnosci bankomatu
a dopisujesz oczywiste oczywistości, że to bankomat, że na stacji paliw, że Szczecińska to ulica?

No cóż moja wina - musiałem kliknąć nie to co trzeba.  :oops:

Cytat: nocnyMarek
Po jaką cholerę te elaboraty?
Póki jestem moderatorem kategorii nie dopuszczę (przynajmniej w tych które moderuję)
do bezsensownego rozwlekania opisów.
Jak chcecie pisać wypracowania to znajdźcie sobie jakieś forum literackie,
a w opisach piszcie informacje, a nie farmazony ...

Jak widzę, że moderator(ka) (druga w rankingu) wrzuca mi opis POI w takiej postaci:
0twarte:
pon. - 8-20
wtorek - 8-20
śorda - 8-20
czwartek - 8-20
piątek - 8-20
sobota - 16-20
niedziela - 16-20

to się zaczynam zastanawiać czy to jest opis POI, czy litania do świętych: Bezmyślności i Ignorancji ...

Generalnie też walczę z elaboratorami w kategoriach, które moderuję, chociaż uważam, że w niektórych punktach takie dłuższe opisy są potrzebne. A z reguły dopasowuje się do moderatorów kategorii.

Ostatnio nawet jako mod. terenowy przestałem wnikać w opisy i nazwy - interesuje mnie tylko lokalizacja (tę ewentualnie poprawiam) i czekam na reakcje mod. kategorii.

A jak są uwagi do moich punktów - to jak nie mogę uzupełnić danych - to je po prostu kasuję, jak widzę, że jakiś mod przeniósł aktywowany punkt, dodany z pół roku temu do poczekalni.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 28, 2008, 22:28:17 »
Faktycznie, to był C4Y.
Może jestem nieco przewrażliwiony, ale skoro inni, łącznie z twórcami miplo, nie dostrzegają,
że takie opisy, to nie tylko zbędne bajty, ale również setki kilobajtów zużytego RAMu w PDA,
większe koszty synchronizacji (po GPRS), Gigabajty  miesięcznych transmisji,
dłuższe synchronizacje, wolniej działające AM ...
ktoś musi być 'tym złym' - widać padło na mnie  :lol:

ps.
Bazi, z tego co widzę, to te stacje Shell przy Szczecińskiej mają chyba zamienione ze sobą adresy albo nawet całe opisy?