Porządkowanie kategorii BZWBK - pytanie i ankieta

• 36 Odpowiedzi
  • 5576 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
Porządkowanie kategorii BZWBK - pytanie i ankieta
« dnia: Styczeń 22, 2008, 20:10:04 »
Witam

Właśnie zacząłem się opiekować dwiema kategoriami:
BZWBK, placówki i bankomaty
BZWBK, bankomaty

Pierwszą zmianą do wprowadzenia jaka mi się nasuwa, to przesunięcie wszystkich bankomatów z tej podkategorii do kategorii głównej. BZWBK jest jedynym bankiem mającym osobno placówki i bankomaty. Połączenie tych kategorii uprościłoby serwis i "wyrównało" kategorię BZWBK do pozostałych bankowych kategorii.

Czy takie zmiany mają sens? Czy też pozostawić tak jak jest?

Na odpowiedzi czekam do czwartku - w piątek rozpoczynam porządkowanie  :D
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2008, 20:13:44 wysłana przez bazi22 »
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Dżeju

Odp: Porządkowanie kategorii BZWBK - pytanie i ankieta
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2008, 20:43:30 »
Jeśli tylko w opisie będzie zawarte, że placówce jest bankomat - to jestem jak najbardziej za  :ok:

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2008, 20:44:06 »
Kategoria bankomaty BZWBK jest dla mnie użyteczna, natomiast placówki zupełnie mnie nie interesują.
Tak zapewne będzie z większością uzytkowników miplo, placówki banku będą w sferze zainteresowania
zasadniczo wyłacznie osób, które mają w danym banku konto, grupa zainteresoawna bankomatami będzie znacznie szersza, bo bedą się do niej zaliczać również klienci innych banków, mający bezprowizyjne wypłaty
w danej sieci bankomatów, a 'awaryjnie'  nawet posiadacze kart dowolnego banku.

Dla mnie ideałem, dla każdego banku mającego własną sieć bankomatów byłyby 3 odrębne podkategorie:
B -bankomat
O -oddział bez bankomatu
B+O -bankomat w oddziale, czy jak kto woli oddział z bankomatem (w tym również bankomat przed oddziałem)

Wtedy żadne punkty by się nie dublowały, a każdy mógłby wybrać sobie tylko te POI, którymi jest zainteresowany.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2008, 21:26:48 »
moim zdaniem niech zostanie lub tak jak napisał nocnyMarek

mam konto w mBanku i w bankomatach BZWBK mogę wyciągać pieniądze bez prowizji, placówki mi do niczego nie są potrzebne ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline marekrydlewski

• *
  • 84
  • Navroad 350+Automapa Eu
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 22, 2008, 23:22:49 »

"Dla mnie ideałem, dla każdego banku mającego własną sieć bankomatów byłyby 3 odrębne podkategorie:
B -bankomat
O -oddział bez bankomatu
B+O -bankomat w oddziale, czy jak kto woli oddział z bankomatem (w tym również bankomat przed oddziałem)"

Moim zdaniem Twoja propozycja jest fajna a jeśli nie to niech zostanie jak jest

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2008, 11:00:33 »
Rodzi się pytanie co robić w takim wypadku z miejscami, w których jest i placówka i bankomat?

Po namyśle uporządkuję tą kategorię w następujący sposób:
A) w kategorii nadrzędnej (BZWBK placówki i bankomaty) - znajdować się będą tylko placówki banku (obserwacje jakie poczyniłem skłaniają do wniosku, że w większości placówek i tak jest bankomat) - w nazwie miejscowość oraz określenie placówka, oddział

B) w kategorii podrzędnej (BZWBK bankomaty) - znajdować się będą tylko samodzielnie stojące bankomaty (poza placówkami) - w nazwie miejscowość oraz określenie bankomat

W opisach obydwu kategorii wymagany adres, godziny otwarcia, oraz numer telefonu dla placówek

Określenia w nazwach (oddział, placówka, bankomat) pomyślane jest jako ułatwienie dla osób pobierających obie kategorie jako jedną, scaloną.

P.S.
Rozpoczęcie porządkowania wiąże się z przeniesieniem do poczekalni wszystkich punktów już zatwierdzonych, a które nie spełnią powyższych wymagań. Oczywiście określenia oddział, bankomat dopiszę sam, na początku odpuszczę sobie również walkę z godzinami otwarcia i numerami telefonów.

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
  • Sprzęt: LOOX N560, AM5
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2008, 16:03:28 »
Zagłosowałem za pozostawieniem tych kategorii bez zmian, ale po namyśle zmieniłem zdanie. ;)
Generalnie optuję za tym, aby ujednolicić organizację kategorii w Miplo. Przeglądając POI poszczególnych banków widać, że placówki i bankomaty są w jednym "worku" i tak też moim zdaniem powinno być w przypadku BZWBK. Oczywiście stworzenie podkategorii "Bankomaty" w niczym nie przeszkadza, ale wprowadza niejednolitość w skali całego Miplo, a na dodatek dokłada pracy moderatorowi. IMHO wystarczyłaby w opisie lub nazwie informacja o tym, czy jest to tylko bankomat czy też placówka. Uzasadnienie jest proste: jeśli ktoś potrzebuje tylko informacji o bankomatach, to i tak będzie musiał "zaciągnąć" całą kategorię "BZWBK" - tak samo jak osoba, której niezbędne są informacje o placówkach. W praktyce więc obie grupy użytkowników będą synchronizowały obie kategorie, a co za tym idzie podział straci sens.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2008, 16:35:57 »
Po namyśle uporządkuję tą kategorię w następujący sposób:
A) w kategorii nadrzędnej ...

No i tu bym się bał ... bo z tymi kategoriami nadrzędnymi jest coś namieszane.
Może jednak poczekaj aż uporają się z tymi punktami w kat. nadrzędnych.

Właśnie zauważyłem, że zniknęła mi jedna stacja benzynowa, była to stacja z gatunku 'inne, niezrzeszone'
której zawartość została przeniesiona bezpośrednio do kat. ogólnej (nadrzędnej) 'stacje paliw'
Sprawdziłem - na miplo stacja jest, zasubskrybowałem kat nadrzędną 'stacje paliw' (bez scalania) i nic...
Mam dostęp do wszystkich stacji paliw zawartych w podkategoriach (od 123 po Statoil, łącznie z niechcianymi LPG i CNG)
ale kat. 'Stacje paliw' nie mam, a jest tam jakieś 300 stacji. Te POI się po prostu nie synchronizują. :|
A scalenie nie wchodzi w grę, bo nie chcę stracić rozróżnienia marki stacji po ikonie.

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 23, 2008, 21:39:34 »
No i tu bym się bał ... bo z tymi kategoriami nadrzędnymi jest coś namieszane.
Może jednak poczekaj aż uporają się z tymi punktami w kat. nadrzędnych.

Problem leży chyba po stronie MiploSync'a, bądź UAMEdytora. Niektórzy użytkownicy scalają kategorie i przy kolejnej synchronizacji tandem MiploSync/MIPLO rozpoznaje to jako propozycję zmiany kategorii, a nie jako scalenie i jest kicha.

Samych bankomatów BZWBK miałem z 150 propozycji przeniesienia do kat. nadrzędnej. A wszystko od 3-4 użytkowników. Najlepsze że oni świadomie nie proponowali takich zmian.

A support jest głuchy na monity o zamknięcie kategorii nadrzędnych = stworzenie zamiast nich podkategorii Inne

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 23, 2008, 22:27:20 »
support pracuje nad tym problemem, efekt poznamy już niedługo ponoć na początku lutego
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 24, 2008, 09:50:06 »
support pracuje nad tym problemem, efekt poznamy już niedługo ponoć na początku lutego

Problem zgłaszam od połowy grudnia i nic z tym nie robią. Najprostszym sposobem byłoby zamknięcie kategorii root i utworzenie zamiast nich kategorii podrzędnych "Inne".

A co robi support???

Zamyka właśnie kategorie "Inne", tam gdzie były (stacje paliw, kawiarnie i kafejki ...)

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 24, 2008, 10:59:08 »
spokojnie dajmy im jeszcze chwilę też zgłaszałem to jakiś czas temu.
Stworzenie kategorii inne byłoby rozwiązaniem tymczasowym więc niby najtrwalszym, ale widocznie chcą to rozwiązać porządnie żeby w przyszłości jak będzie więcej krajów i POI nie było takich kwiatków

Mają udostępnić nowy panel na początku lutego

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 24, 2008, 11:25:25 »
Stworzenie kategorii inne byłoby rozwiązaniem tymczasowym więc niby najtrwalszym, ale widocznie chcą to rozwiązać porządnie żeby w przyszłości jak będzie więcej krajów i POI nie było takich kwiatków

Generalnie nie wiem jak to rozwiążą.

Np. Mam problem z pobieraniem kategorii kawiarnie i kafejki, bo interesują mnie tylko Coffeheaven (w podkategorii) oraz pozostałe (w root). I co? I nie mogę tak pobrać, bo są tylko 3 możliwości:
1) scalona kategoria (root + podkategorie, w tym 4 mnie nie interesujące)
2) root i wszystkie pod kategorie osobno
3) tylko root albo tylko poszczególne podkategorie (dowolna ilość)

Co najlepsze nadal istnieje kategoria "Kawiarnie i kafejki/Inne", tylko support ją zablokował, nie przejmując się że znajdują się w niej punkty  :mad:. I w wyniku działań administratorów część punktów nie była dostępna do użytkowników.

Czy tak trudno im było przenieść punkt przy okazji blokowania kategorii  ??? :kill:

Niestety działania właścicieli MIPLO wpisują się w styl działania Aqurat sp. z.o.o. - dużo szumu, wypuszczanie nie dopracowanych produktów, nie reagowanie na sugestie użytkowników ....

Ze strony użytkowników płynie jasny komunikat: NIE dla punktów root, TAK dla kategorii Inne (Pozostałe).

A support ma to gdzieś, bo oni wiedzą lepiej.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:39:45 »
Niestety działania właścicieli MIPLO wpisują się w styl działania Aqurat sp. z.o.o. - dużo szumu, wypuszczanie nie dopracowanych produktów, nie reagowanie na sugestie użytkowników ....

Ze strony użytkowników płynie jasny komunikat: NIE dla punktów root, TAK dla kategorii Inne (Pozostałe).

Oj Bartek, przesadzasz, ze znanych mi firm akurat Aqurat reaguje chyba w największym stopniu na nasze propozycje.

Z tym jasnym komunikatem, to też nie jest tak do końca ...
ja nie mam nic przeciwko POI bezpośrednio w roocie, byleby to działało jak powinno.

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 24, 2008, 13:44:54 »
ja nie mam nic przeciwko POI bezpośrednio w roocie, byleby to działało jak powinno.

Jak zająłem się BZWBK to widzę ten problem inaczej - codziennie 30-40 propozycji przeniesienia punktów z podkategorii " BZWBK bankomaty" do nadrzędnej "BZWBK banki i bankomaty". Po korenspondencji z autorami tych propozycji wynika, że oni tych zmian nie proponowali, a jedynym ich ?błędem? jest scalanie tych dwóch kategorii.

Najgorsze, że nie ma tu żadnej reguły
- nie wszystkie scalone punkty są proponowane do zmian
- nie wszyscy scalający te kategorie mają taki problem

A przy takiej konstrukcji tych kategorii mam kolejny problem:
Co robić z bankomatami przy oddziałach? Po scaleniu kategorii pojawiają się duble - wniosek usunąć z kategorii bankomaty.
Po usunięciu kolejny problem - dla pobierający tylko bankomaty - ginie im część bankomatów.
I jak pogodzić te sprzeczne interesy? I uniknąć przy okazji ciągłych propozycji usunięcia bankomatów (uzasadnienie - dubel), które tak naprawdę dublują się z placówkami.

W każdym wracając do tematu - na razie porządkuję placówki i te bankomaty, które pojawiają się na bieżąco.

A do wszystkich autorów punktów w kat. "BZWBK, bankomaty" zwracam się z prośbą o uzupełnienie opisów (adres, godziny dostępu) i dopisanie w nazwach >bankomat<.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 24, 2008, 18:50:48 »
Cytat: bazi22
Rozpoczęcie porządkowania wiąże się z przeniesieniem do poczekalni ...

A po co?
Jaki to ma mieć sens?
Jak długo zamieszasz tam kisić te punkty?

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 24, 2008, 20:12:24 »
Cytat: bazi22
Rozpoczęcie porządkowania wiąże się z przeniesieniem do poczekalni ...

A po co? Jaki to ma mieć sens? Jak długo zamieszasz tam kisić te punkty?

Wszystkie już wróciły z odpowiednimi notatkami i mailami do autorów.

A sens trzymania w poczekalni - są wymogi określone w regulaminie i punkty muszą je spełnić, w przeciwnym razie nie powinno ich być w serwisie.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 24, 2008, 20:57:08 »
1. To są raczej wymagania moderatora, a nie regulaminu.
2. Te punkty były już aktywne, jeśli więc _teraz_ nie spełniają wymagań, to nie wina POI tylko wymagań ;P
3. Nie podoba mi sie ta metoda.
W miejsce POI które 'zniknęły' mogą sie pojawić nowe POI,
potem któreś będziesz musiał usunąć - i zawsze autor usuniętego będzie miał pretensje:
-stary, że był pierwszy, a Ty go wykolegowałeś
-nowy, że żadnego POI tam nie było ...

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 24, 2008, 21:37:43 »
1. To są raczej wymagania moderatora, a nie regulaminu.

W Pomocy MIPLO są opisane reguły opisywania punktów firmowych i wymagane jest: Miejscowość, adres, numer telefonu, godziny otwarcia.
Ja wymagam tego co powyżej.

Żaden punkt nie znajduje się już w poczekalni - na czas moich poprawek przenosiłem tam punkty 'nieprawidłowe' na 5-6 godzin - tak było mi łatwiej wprowadzać poprawki.

Cytat: nocnyMarek
2. Te punkty były już aktywne, jeśli więc _teraz_ nie spełniają wymagań, to nie wina POI tylko wymagań ;P
Wcześniej nie było wymagań, bo nie było moderatora. Punkty pozatwierdzał support, bez wnikania IMHO.

Cytat: nocnyMarek
3. Nie podoba mi sie ta metoda.
W miejsce POI które 'zniknęły' mogą sie pojawić nowe POI,
potem któreś będziesz musiał usunąć - i zawsze autor usuniętego będzie miał pretensje:
-stary, że był pierwszy, a Ty go wykolegowałeś
-nowy, że żadnego POI tam nie było ...

Mi też się nie podoba, ale cóż..... Kilkadziesiąt moich POI przeniesionych z mobilnych, też już było aktywowanych, a później pojawia się mail od moderatora żebym uzupełnił dane i punkty lądują w poczekalni. Najlepsze że niekiedy są to punkty z miejsc gdzie byłem na wakacjach, i nie wybieram się tam ponownie - i jak tu cokolwiek uzupełnić  :shock:

Monitowałem u administracji, ale odpowiedzieli, że takie wymagania zgodne są z ich polityką. Sam kiedyś walczyłem, żeby nie przesadzać z danymi  w opisach punktów. Według mnie w serwisie POI dla programów nawigacyjnych najważniejsze są lokalizacja, i pal licho resztę danych.
Ale admini i większość moderatorów chce z MIPLO zrobić książkę telefoniczną skrzyżowaną z Panoramą Firm, więc się dostosowuję.

Między innymi przez to przestałem dodawać tam POI - ograniczam się do moderowania, zgodnego z przewodnikiem. A jak powstanie nowy serwis albo jakiś serwis dedykowany do Garmina to podziękuję MIPLO za współpracę.   B)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2008, 21:41:11 wysłana przez bazi22 »

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 24, 2008, 21:49:27 »
Chyba nieco falandyzujesz zapisy Pomocy...

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 24, 2008, 21:58:05 »
W Pomocy MIPLO są opisane reguły opisywania punktów firmowych i wymagane jest: Miejscowość, adres, numer telefonu, godziny otwarcia.
Ja wymagam tego co powyżej.
:ohreally:
WYMAGANA jest miejscowość (w niektórych kat. nazwa własna) w nazwie POI i to jest jedyne wymaganie formalne.
Opisu moze w ogóle nie być, choć opis jest "zalecany" oraz "Dopuszczalne jest rozszerzenie opisu ..."

Żaden punkt nie znajduje się już w poczekalni

OK, nie ma tematu, myślałem że to potrwa dłużej.

*

Dżeju

« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 24, 2008, 21:59:26 »
Kolego bazi22 bez nerw - każdy ma prawo mieć swoje zdanie i tu je wypowiedzieć, a Ty i tak rób swoje - przynajmniej ja tak do tego podchodzę w "swojej" kategorii.

(...) Według mnie w serwisie POI dla programów nawigacyjnych najważniejsze są lokalizacja, i pal licho resztę danych (...)

No, tu się nie zgadzam - po kiego mi POI Hotel (nawet super precyzyjnie naniesiony), skoro nie mam namiarów, aby przekręcić i spytać czy mają wolne miejsce ? To samo dotyczy np. wszelkich serwisów ASO (właśnie POI z odpowiednimi danymi, zapewniły mi kontakt z ASO, bez potrzeby dzwonienia na informację TP S.A.), i innych tego typu punktów.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2008, 22:01:42 wysłana przez Dżeju »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 24, 2008, 22:20:24 »
Dżeju, to są szczególne kategorie. Tam faktycznie telefon bywa przydatny
Dla baru, bankomatu, budki z piwem, skrzynki pocztowej, cmentarza, spożywczaka, marketu, 'CPN'-u ...
istotne są w zasadzie jeszcze godziny dostępności.
Adres w zasadzie jest zbędny z definicji. Mając współrzędne g... mnie obchodzi nazwa ulicy i numer,
a nawet miejscowość. Te dane przydają się tylko przy wyszukiwaniu, do identyfikacji konkretnych POI.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 25, 2008, 09:36:09 »
moim zdaniem niech zostanie lub tak jak napisał nocnyMarek

mam konto w mBanku i w bankomatach BZWBK mogę wyciągać pieniądze bez prowizji, placówki mi do niczego nie są potrzebne ;)

Dokładnie mam takie same spostrzeżenia co do tej sprawy. Interesują mnie tylko bankomaty, tak jak sporą część ludzi posiadających konto w mBanku.

*

Dżeju

« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 25, 2008, 09:39:58 »
... Adres w zasadzie jest zbędny z definicji. Mając współrzędne g... mnie obchodzi nazwa ulicy i numer,
a nawet miejscowość. Te dane przydają się tylko przy wyszukiwaniu, do identyfikacji konkretnych POI.

Po części się z Tobą zgadzam  :-|

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 25, 2008, 13:12:08 »
Przy placówkach wymagam adresu, numeru telefonu i godzin otwarcia - są to ważne informacje dla kogoś kto chce się załatwić coś w placówce

Chociaż nie usunąłem punktów, które nie mają tych danych - bo dla osobiście najważniejsza jest lokalizacja, a resztę to ktoś już uzupełni, lub nie.

Przy bankomatach wymagam przede wszystkim lokalizacji (to niekoniecznie to samo co adres, raczej umiejscowienie bankomatu w centrum handlowym, jakieś punkty charakterystyczne, które ułatwić mogą zlokalizowanie bankomatu) oraz godzin dostępu do bankomatu.

nocnyMarku - faktycznie w przewodniku MIPLO wymagana jest tylko nazwa miejscowości, ale z doświadczeń z kontaktów z supportem wynika, że ich polityka jest inna.

*

Dżeju

« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 25, 2008, 16:15:44 »
Nie wiem czy to było poruszane, czy nie, ideałem byłyby POI, które posiadają dwa opisy: pierwszy, który się synchronizuje z MIPLO i drugi, który należy tylko i wyłącznie do użytkownika - bez synchronizacji z MIPLO. Wówczas każdy w tym drugim opisie może sobia dać, co tylko chce  :grin:  Alo to tylko takie teoretyczne dywagacje   :mrgreen:

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 25, 2008, 17:06:05 »
Nie wiem czy to było poruszane, czy nie, ideałem byłyby POI, które posiadają dwa opisy: pierwszy, który się synchronizuje z MIPLO i drugi, który należy tylko i wyłącznie do użytkownika - bez synchronizacji z MIPLO. Wówczas każdy w tym drugim opisie może sobia dać, co tylko chce  :grin:  Alo to tylko takie teoretyczne dywagacje   :mrgreen:

Pojawiał się pomysł, aby o użytkownik decydował jakie dane chce mieć w opisie poszczególnych kategoriach. Wymagałoby to wprowadzenie pól danych na poszczególne dane (adres, tel. godz. otwarcia etc.) w serwisie, ale byłoby do zrobienia.

A MIPLO by stałoby się w takim wypadku niemal idealne

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 27, 2008, 20:12:34 »
Pojawiał się pomysł, aby o użytkownik decydował jakie dane chce mieć w opisie poszczególnych kategoriach. Wymagałoby to wprowadzenie pól danych na poszczególne dane (adres, tel. godz. otwarcia etc.) w serwisie, ale byłoby do zrobienia.

Ojej, marzę  o tym.
Jeszcze pola do wypełnienia przy wprowadzaniu punktów do serwisu. Nie wypełnisz pola np. godziny otwarcia, punkt nie zostanie dodany do serwisu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2008, 20:15:01 wysłana przez bartek_63 »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 27, 2008, 21:34:04 »
Nie wypełnisz pola np. godziny otwarcia, punkt nie zostanie dodany do serwisu.

Oj, chyba zostalibyśmy wtedy 'śmiertelnymi wrogami'  :P
Nie zgadzam się z tym kierunkiem myślenia, (pod)pole 'godziny otwarcia'
w zestawieniu z lokalizacją POI ma znaczenie drugorzędne.
Zgadzam się, że pośród informacji zawartych w opisie, jest często najistotniejszą informacją,
ale niedodanie punktu tylko z tego powodu, jest znacznie większym 'grzechem' niż brak opisu.