Policja ma sprawdzać licencję na AM?

• 127 Odpowiedzi
  • 36789 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline emperator

• **
  • 242
  • Sprzęt: Nokia N500
Odp: Policja ma sprawdzać licencję na AM?
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 20, 2008, 16:48:51 »
Ja jestem za tym, aby takie kontrole były, ale na miejscu a nie w komisariacie. Przecież firma może chyba zrobić licencję tak, aby na miejscu można było sprawdzić czy to jest legalny produkt, (chociaż przyznaję, że się na tym nie znam).
Również mam takie zdanie. Niech sobie pan policjant sprawdzi cokolwiek chce, jednak ma to być sprawdzalne na pierwszy rzut oka, bez utrudniania, czy uwłaczania mojej osobie, w sposób utrudniający wykonywanie moich obowiązków służbowych. Tyko tyle i aż tyle

Pozdrawiam i proszę o umiar w wypowiedziach
Amen :)

Dla jasności, jak wiecie mam Nokię N500 i AM EU, za którą zapłaciłem kupę kasy, a której fakturę (ściśle mówiąc jej zdjęcie), wysyłałem ostatnio do supportu AM celem aktualizacji danych.

EDIT
... D***A sie do kogos kto nie pi***e w glupi psi leb to jest ich cala masa....
Kurcze nie macie tu jakiegoś cenzora albo czegoś podobnego? Panowie Moderatorzy może uruchomcie takie ustrojstwo na forum żeby nie trzeba było czytać takich kwiatków
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2008, 17:00:23 wysłana przez emperator »

*

Offline noose

• **
  • 189
    • Tanio, szybko, dobrze - wybierz 2
  • Sprzęt: Samsung Omnia + AM5EU
« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 20, 2008, 18:04:11 »
Dobra, chwila. Wy tu piszecie o zdrapkach - to może i jest jakieś tam potwierdzenie legalności. A co ja mam powiedzieć? Kupiłem AM w wersji OEM (zainstalowana na karcie, była w kopercie + mała broszurka i tyle), paragon wywaliłem bo mi nie potrzebny. Aktualnie mam AM przypisaną do karty, ale innej niż oryginalna (bo za mała dla mnie była;-)). Jak ja mam potwierdzić w takim przypadku legalność? Ktoś sobie jaja robi z tym sprawdzaniem legalności softu. A soft na laptopie, który też jest w samochodzie będą sprawdzać? Pewnie za chwilę do tego dojdzie. Jakby mi zabrali sprzęt do ekspertyzy na 2tyg to po oddaniu bym ich do sądu pozwał o odszkodowanie (na laptopie mam wszystkie projekty itp, bez niego nie mogę pracować na chwilę obecną).
Było: Asus A696 WM6 + iGO 2006plus + AM5PL, Nokia 500 (na sprzedaż jak ktoś chce - tanio:P)
Jest: Samsung Omnia WM6.1 + AM5EU

*

Offline Shmit

• **
  • 122
  • Sprzęt: Nokia N81 8GB HTC Hero Nokia 3310 C
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 20, 2008, 18:22:01 »
Ale piane bez sensu bijecie, co do sprawdzenia to niech sobie sprawdzaja co chca ,jak ktos ma pirata to po prostu bedzie mial klopoty ,legalni nie maja sie czego bac ,wiec nie wiem po co te klotnie ,zadzwoncie do automapy i sprawdzcie ,ja nie uzywam AM ,ale gdybym mial zaplacic kilka stowek za korzystanie to pewnie bym tak zrobil ....

*

Offline noose

• **
  • 189
    • Tanio, szybko, dobrze - wybierz 2
  • Sprzęt: Samsung Omnia + AM5EU
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 20, 2008, 18:32:53 »
W sprawie mojego pytania o wersje OEM.
Cytat: Support AM
Wystarczy okazac karte zdrapke z numerem licencji, karte pamieci z wygrawerowanym numerem, badz zarejestrowac AutoMape na swoje imie i nazwisko, aby podczas ewentualnej kontroli, po wejsciu w Menu-> o programie wyswietlily sie Panskie dane.

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen 
AutoMapa (gm) 
Było: Asus A696 WM6 + iGO 2006plus + AM5PL, Nokia 500 (na sprzedaż jak ktoś chce - tanio:P)
Jest: Samsung Omnia WM6.1 + AM5EU

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 20, 2008, 19:21:37 »
A może wystarczy oryginalna karta SD lub microSD z "wygrawerowaną" licencją na niej. :O

Nie każdy ma taką licencję.

Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 20, 2008, 19:36:57 »
az dziw bierze ze jeszcze nie sprawdzaja czy mam iPhone po jillbreaku  :E

juz daje policjantowi grzebac bez pozwolenia w urzadzeniu w ktorym trzymam emaile sluzbowe, tabele z rozliczeniami itd

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 20, 2008, 19:39:37 »
Myślę, że wystarczy pokazać w AM stronę z danymi zarejestrowanej osoby,
jak się pokryją z danymi osobowymi to nie powinno być problemu z wożeniem papierów.

Po sieci krąży program do zmiany tych danych.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 20, 2008, 19:40:50 »
szyfrowana 256 bitowym kluczem wirtualna partycja i już sobie grzebać mogą, powodzenia życzę  B)
(testowałem trial, program nazywa się sentry)
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 20, 2008, 19:57:40 »
Ale piane bez sensu bijecie, co do sprawdzenia to niech sobie sprawdzaja co chca ,jak ktos ma pirata to po prostu bedzie mial klopoty ,legalni nie maja sie czego bac ,wiec nie wiem po co te klotnie ,zadzwoncie do automapy i sprawdzcie ,ja nie uzywam AM ,ale gdybym mial zaplacic kilka stowek za korzystanie to pewnie bym tak zrobil ....

Niestety - po dupie dostanie użytkownik legalny. Pirat ma się dobrze i będzie miał dalej. Ja nie mam czasu aby jeździć po komisariatach ze zdrapką i udowadniać, że nie jestem wielbłądem.

P.S. Po co mam dzwonić do AM?

*

Offline Czesiorazdwatrzy

• 465
  • Welcome to Hakurei Reitaisai Festival!
    • J-games.pl  - Forum japońskich gier, jrpg
  • Sprzęt: XDA 2i; i780; Desire Z
« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 20, 2008, 20:09:03 »
Juz ja sobie wyobrazam, jak oni beda te automapy sprawdzac....
Za przeproszeniem, ale wiekszosc policjantow to jelopy (nie mowie, ze wszyscy) i pewnie wystarczy zainstalowac jakas nakladke typu touchFLO i juz nie beda umieli zobaczyc, czy automapa w ogole jest xD

*

Offline ronald

• 27
  • Sprzęt: Mio P350
« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 20, 2008, 20:20:51 »
A mnie ciekawi jedno: Skąd ci wszyscy prawi i sprawiedliwi użytkownicy legalnej wersji AM wiedzą kiedy się ukazał crack, skąd pobrać, jakie są wpisy informujące o danych użytkownika (wspomniany wcześniej Czaban).
Ja jak nie chodzę do burdelu (za przeproszeniem, ale to celowy wulgaryzm) to nie wiem ile kosztuje "numerek", jakie panienki tam pracują, jakie mają pseudomimy itp. bo mam żonę i tyle. A ew. twierdzenia, że wiem to wszystko od kolegów  :wink: to można włożyć między bajki. Zwyczajni obłudnicy, może nie wszyscy ale podejżewam, że większość.
Tak dla info: jestem legalnym użytkownikem AM od wersji 3.9.6 do obecnej 5.2. Jak nie poprawią szczegółowości map (coś w rodzaju Mapshare z TomTom'a), nie wprowadzą asystenta pasa ruchu to się z AM rozstanę.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #71 dnia: Listopad 20, 2008, 20:24:02 »
btw, tego nie sposób zauważyć, wpisz sobie w google automapa, to na pierwszej stronie już będziesz miał ehh jak to wyraziłeś "burdel"

ja sam nie posiadam, chociaż czasem pożyczam od ojca kartę z AM
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 20, 2008, 20:34:10 »
A mnie ciekawi jedno: Skąd ci wszyscy prawi i sprawiedliwi użytkownicy legalnej wersji AM wiedzą kiedy się ukazał crack, skąd pobrać, jakie są wpisy informujące o danych użytkownika (wspomniany wcześniej Czaban).

Czytasz tylko to forum? Ja czytam kilka, m.in. *** czy [PIRACTWO]. Wystarczy.
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2008, 07:34:19 wysłana przez marcinl »

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 20, 2008, 23:38:42 »
A mnie ciekawi jedno: Skąd ci wszyscy prawi i sprawiedliwi użytkownicy legalnej wersji AM wiedzą kiedy się ukazał crack, skąd pobrać, jakie są wpisy informujące o danych użytkownika (...).

Tak, a kochający papieża nie przeklinają.

Od stycznia znoszą punkty bo ktoś kto woli płacić 20tyś rocznie za mandaty a nie tracić prawa jazdy zalobbował. Jeśli informacja o kontrolach jest prawdziwa to ręce opadają. Ciekawe kto jest autorem pomysłu? Niewątpliwie marnuje się w tym kraju! Jeśli to ktoś z producentów jakiegoś programu do nawigacji to poproszę o informację - będę go omijał szerokim łukiem i na pewno nie kupię jego produktu. Że niby co? Jak nie pokaże kwitu który oczywiście zawsze noszę w kieszeni to nie dojadę do punku Y który leży Bóg jeden wie gdzie bo mi Policja zabierze nawigację? PARANOJA!

« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 20, 2008, 23:46:08 »
Hohoho, ależ szeroki oddźwięk ma ... ta reklama  :ok: 
Czas jest odpowiedni, gorączka przedświątecznych zakupów coraz bliżej,
będą i tacy co się łamali, a ta zasiana w nich niepewność przeważy szalę - w końcu kupią oryginał.
Czas reklam z napisem 'reklama' już minął i na nikim nie robi wrażenia, więc jedni organizują
'wielkie testy' z góry znanym wynikiem, a inni próbują bardziej nowatorskich metod.
Takie czasy ... :mrgreen:

*

Offline sonepar

• **
  • 131
  • juz Android na SIII - na razie niesmak
  • Sprzęt: teraz S3,wczesniej hd2, hd, n80, iphone i inne
« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 21, 2008, 00:06:52 »
Najbardziej ubawiło mnie zdanie "Wybierając się w podróż, radzę zabrać ze sobą dokumentacje sprzedaży programu wraz z certyfikatem " - to ile rachunków trzeba ze sobą mieć jeszcze... na radio w samochodzie, na komórkę, na ostatnio wymienione klocki.. wszak też mogą być podróbą...!

Pozdrawiam
proponuję brać jeszcze rachunki za zegarek , który mam na ręku, buty na nogach i wszelką garderobę na sobie bo może być niewiadomego pochodzenia. Bo jak nie będziecie mieli faktury za bieliznę to wam zabiorą nawet gacie do identyfikacji legalności pochodzenia - ciężko przez dwa tygodnie bez gaci chodzić ;)))

*

Offline debart

• **
  • 181
  • Sprzęt: VIVO PLUS + 16GB SDHC + VW Phaeton
« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 21, 2008, 00:17:26 »
A jaki problem zrobić hologram-naklejkę z nadrukiem "mam licencję na AM nr." albo "jestem użytkownikem AM:..." naklejaną jak holo-winietka lub naklejka rejestracyjna na przednią szybę pojazdu od wewnatrz ?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 21, 2008, 00:20:28 »
pewnie nie ma problemu, ja nic na szybe naklejac nie bede bo nie lubie chyba ze mnie do tego zmusi prawo o co ....

*

Offline debart

• **
  • 181
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 21, 2008, 00:27:24 »
pewnie nie ma problemu, ja nic na szybe naklejac nie bede bo nie lubie chyba ze mnie do tego zmusi prawo o co ....

Racja. Ale ja bym nakleił dla świętego spokoju, jakby mi policja miała "wypożyczyc" PDA na jakieś 6-8 miesięcy do analizy, to wolę mieć tę naklejkę dla świetego spokoju. I nie musiałbym myslec czy mam przy sobie zdrapkę albo fakturę. Jak ktoś nie chce naklejaą niech odda PDA do analizy :) Oczywiście mówię żartobliwie (chcoć naklejek bym nie sięnie bał) ale znam przypadek komputera wziętego właśnie do analizy przez policję - trwa to już 10 miesięcy i końca nie widać ...

*

Offline yossarian-67

• **
  • 174
  • Sprzęt: PNA NAVROAD 430BT, HTC HD2, TT GO LIVE 1000
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 21, 2008, 00:29:25 »
Z tego co znam prawo, to nie ma żadnego problemu. Policja bez nakazu nie ma prawa przeszukiwać prywatnych rzeczy obywatela, dotyczy to zarówno mieszkania, pojazdu, bagażu, a rzeczy znalezione przy nielegalnej rewizji nie stanowią dowodu w sprawie. Żyjemy w państwie prawa (choć może nie sprawiedliwości :P), więc to jest czysty przykład tematu "zamiast", tak jak coroczny letni temat szalonych motocyklistów, szaleństw świątecznych zakupów itp. Ale widać że temat nośny, bo nawet klubowiczom nie wytrzymały nerwy :D

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 21, 2008, 00:32:15 »
tylko zeby mi cos zabrac najpierw jakas podstwa prawna, jak juz ktos pisal w tym watku jest cos takiego jak domniemanie niewinnosci i jak dla mnie to staraczy, dowod a wtedy im oddam. Nic dla spokoju nie bede naklejal bo zraz bede musial naklejac ze oplacilem abonament rtv ... nie, nie mam zamiaru

*

Offline debart

• **
  • 181
« Odpowiedź #81 dnia: Listopad 21, 2008, 00:35:59 »
Yo! Yossarian-67 dobrze gada - polać mu  :E . Oby 'mobik' miał rację  :ok: Ale i tak naklejkę np. 1x2cm bym przykleił. To nawet może zadziałać lepiej niż reklama przez policję  :grin:
Napisane: Listopad 21, 2008, 00:33:56
tylko zeby mi cos zabrac najpierw jakas podstwa prawna, jak juz ktos pisal w tym watku jest cos takiego jak domniemanie niewinnosci i jak dla mnie to staraczy, dowod a wtedy im oddam. Nic dla spokoju nie bede naklejal bo zraz bede musial naklejac ze oplacilem abonament rtv ... nie, nie mam zamiaru

A przewieszkę z kilometrażem po zmianie oleju w silniku tez odpinasz i wyrzucasz bo nie ma na to podstawy prawnej?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #82 dnia: Listopad 21, 2008, 00:39:53 »
Podobno w Esce nadawali, że zatrzymali już 20 osób ...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline yossarian-67

• **
  • 174
  • Sprzęt: PNA NAVROAD 430BT, HTC HD2, TT GO LIVE 1000
« Odpowiedź #83 dnia: Listopad 21, 2008, 00:50:35 »
To mi trochę przypomina monolog Pietrzaka. Milicja zatrzymała obywatela za pędzeniu bimbru na podstawie znalezionej u niego w piwnicy "aparatury". Dziadek wnerwiony krzyczy - to za gwałt też mnie zatrzymajcie!. Ale dlaczego obywatelu? - pyta się władza. Bo też mam aparaturę (w rozporku) :grin:

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #84 dnia: Listopad 21, 2008, 00:51:18 »
Panie Marku, już nie rozróżniam, to żart czy informacja prawdziwa...?  :shock:

« Odpowiedź #85 dnia: Listopad 21, 2008, 01:23:03 »
przepraszam urazonych swoimi wypowiedziami. aczkolwiek wulgaryzmy uzyte zostaly jako srodek wyrazu. i zrozumie je kazdy ktoremu policja sprawdzi pirata am, a tydzien pozniej ukradna mu samochod, albo zostanie pobity. konsekwencja w dazeniu do "sprawiedliwosci" bedzie.. do porownania. pozdrawiam. p.s. w mojej pracy mam do czynienia (sluzbowo) z policja kazdego dnia. nie lubie ich. mam prawo.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #86 dnia: Listopad 21, 2008, 01:30:55 »
А нам все равно, а нам все равно,
Пусть боимся мы волка и сову.
Дело есть у нас - в самый жуткий час
Мы волшебную косим трын-траву.  :E
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #87 dnia: Listopad 21, 2008, 07:37:47 »
no nie po angielsku to rozumiem ale a ruski  :O
BTW czy ten wątek ma jakiś sens, ile już było takich wątków o policji sprawdzającej AM?
wszystkie podobnie sie rozwijały i w śmietniku kończyły...

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
« Odpowiedź #88 dnia: Listopad 21, 2008, 07:44:25 »
Podobno w Esce nadawali, że zatrzymali już 20 osób ...
A dzisiaj w TOK FM coś jakby mówili o 10000 zatrzymanych i zabrali im wszystko....

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 21, 2008, 07:45:08 »
:):):)

А мне все равно, а мне все равно, пока у меня лицензированная версия это я могу спать покойно.

Jeśli już piszemy cyrylicą. :)