Policja ma sprawdzać licencję na AM?

• 127 Odpowiedzi
  • 36725 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Czesiorazdwatrzy

• 465
  • Welcome to Hakurei Reitaisai Festival!
    • J-games.pl  - Forum japońskich gier, jrpg
  • Sprzęt: XDA 2i; i780; Desire Z
Odp: Policja sprawdza licencje na nawigację – KLAMSTWO!
« Odpowiedź #120 dnia: Listopad 28, 2008, 23:11:36 »
Ta wiadomość nie pojawiła się tylko na pdaclubie. Wcześniej słyszałem o tym w telewizji. PDAClub przekazuje tylko informacje, a to czy to będzie prawdą to pewnie tak jak z komputerami - niby sprawdzają, ale każdy mówi tylko "u mojego sąsiada już byli, ale u mnie jeszcze nie" :)

Bo jak mi policjant będzie chciał dotknąć mojego PPC swoimi brudnymi paluchami i będzie mi tępo tłumaczył, że nie to jest GPS (a alpina gpsa nie ma) i musi go zarekwirować to chyba pójdę siedzieć za morderstwo :)
Spójrzmy prawdzie w oczy - skąd policjant ma wiedzieć gdzie wszystko jest, jakie programy są freeware?? Przecież nie każdy policjant z drogówki będzie się na tym znał :)

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #121 dnia: Listopad 28, 2008, 23:22:27 »
Ja nie odniosłem wrażenia, że portal PDACLUB jest związany i lansuje AutoMapę  :shock: Ktoś kto napisał artykuł może to wyssał z palca a może nie, powinieneś go zapytać skoro taki z Ciebie "detektyw", żal.pl Chciałeś zareklamować bloga ? Na to wygląda ta prowokacja.

jakbym tu wkleil to by bylo pewnie z 10 minut - dlatego blog. Poprzedni watek kogos zostal zablokowany. No niestety lansowanie widac... nie kazdy widzi. Ale jasne mozesz miec swoje zdanie. Szanuj prosze tez moje.
Napisane: Listopad 28, 2008, 23:21:01
Ta wiadomość nie pojawiła się tylko na pdaclubie. Wcześniej słyszałem o tym w telewizji. PDAClub przekazuje tylko informacje,

Oczywiscie ze nie ale dodatkowy komentarz portalu byl juz w/g ponizej krytyki. WP moze dawac takie badziewia ale pda moglaby choc sprobowac to sprawdzic. I to ze inni to napisali to wlasnie to by odróżniło dobry portal jakby nie robil takich kaczek. Tak czy owak uwazm portal za dorby mimo tej jednej wielkiej wpadki.
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 23:24:11 wysłana przez noise »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #122 dnia: Listopad 28, 2008, 23:22:58 »
Ja szanuję czyjeś zdanie ale żeby od razu wielkimi literami: kłamstwo ?? Przecież zarzucasz nierzetelność a sam nie rozmawiałeś z kimś kto napisał czy na pdac dał tego newsa. Ja bym od tego zaczął.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
Odp: Policja sprawdza licencje na nawigację – KD!
« Odpowiedź #123 dnia: Listopad 28, 2008, 23:25:10 »
bo to klamstwo. Ktokolwiek to wymyslil sklamal.
Ale ok jako ze jest to na portalu to zmienie na kaczka dziennikarska bo nia na pewno jest.

I na pewno warto aby ludzie sie o tym dowiedziali a nie wozili ze soba zdrabki czy inne faktury - co sugeruje news. Nie uwazasz?
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 23:35:17 wysłana przez noise »

*

Offline jakub_27

• 39
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: Policja sprawdza licencje na nawigację – Kaczka dziennikarska!
« Odpowiedź #124 dnia: Listopad 28, 2008, 23:39:21 »
Nie do końca kłamstwo, łódzka drogówka szkoli się już w temacie wykrywani pirackiego oprogramowania, co więcej były już w Łodzi dwa zatrzymania sprzętu. Informacja ta jest w 100 % pewna i nie pochodzi z PDAclub....

zdrówka

*

Offline Czesiorazdwatrzy

• 465
  • Welcome to Hakurei Reitaisai Festival!
    • J-games.pl  - Forum japońskich gier, jrpg
  • Sprzęt: XDA 2i; i780; Desire Z
« Odpowiedź #125 dnia: Listopad 28, 2008, 23:57:22 »
I na pewno warto aby ludzie sie o tym dowiedziali a nie wozili ze soba zdrabki czy inne faktury - co sugeruje news. Nie uwazasz?
WP moze dawac takie badziewia ale pda moglaby choc sprobowac to sprawdzic.
No jasne, lepiej żeby komuś zabrali sprzęt za dwa koła, bo mówili, że trzeba, ale nikt jeszcze nie sprawdził...

Nawet jeżeli ten news nie jest prawdziwy, to po co zaraz wyszukiwać się teorii spiskowej. News nie dotyczył tylko automapy, chociaż we wszystkich mediach pojawiła się nazwa tej nawigacji - może wina leży po stronie automapy i oni puścili plotkę, by więcej osób kupowało licencje? Poza tym to jeżeli PDAClub dostaje kase za taki news, to mnie to nie przeszkadza, dzięki temu mogą rozwijać serwis itp. Sam jestem webmasterem raczkującym i wiem jak ciężko jest prowadzić portal, a gdzie tutaj mówić o normalnych stawkach za prace (albo chociażby 1zł/h pracy...). Portal nie opiera się tylko na newsach...

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #126 dnia: Listopad 28, 2008, 23:58:37 »
Oczywiscie ze nie ale dodatkowy komentarz portalu byl juz w/g ponizej krytyki. WP moze dawac takie badziewia ale pda moglaby choc sprobowac to sprawdzic. I to ze inni to napisali to wlasnie to by odróżniło dobry portal jakby nie robil takich kaczek. Tak czy owak uwazm portal za dorby mimo tej jednej wielkiej wpadki.

chyba zartujesz, forum PDA club nie jest serwisem internetowym, a tylko miejscem podzielonym tematycznie i zbierajacym wszystkie wypowiedzi wszystkich chetnych. Jak kazde forum ma swoje zasady i na szczescie jakies zasady tu obowiazuja. Teksty o rzetelnosci mozesz wysylac do onetu itp portali, ktore zatrudniaja dziennikarzy, a ktorzy czesto pisza zenujace teksty.

Jezeli ja napisze nieprawdziwe wiadomosci, to mozesz miec pretensje do mnie i tylko do mnie
 Tak ja to widze

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #127 dnia: Listopad 29, 2008, 00:12:43 »
JaMi, do Twojej wypowiedzi można dodać jeszcze tylko jedną rzecz. Na forum każdy ma prawo pisać, każdy może podać różna informację i forum nie należy traktować jako wyroczni i 100% źródła informacji.

A co do informacji, to jak ktoś wyżej napisał - cały wątek zaczął się od kogoś informacji że któraś z łódzkich gazet podała że Policja sprawdza licencje nawigacji. Tak więc tutejszy wątek pojawił się jako coś w rodzaju 'wykopu', aby każdy użytkownik mógł zobaczyć i sam ocenić czy wiadomość jest wartościowa.