Pół miliona legalnych użytkowników AutoMapy

• 15 Odpowiedzi
  • 4063 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Pół miliona legalnych użytkowników AutoMapy
« dnia: Czerwiec 17, 2010, 19:43:03 »
Taka mała ciekawostka.

Zainteresowanie nowymi usługami LiveDrive! i SmartRoutes wchodzącymi w skład systemu AutoMapa Traffic oraz rekordowa liczba pobrań najnowszej wersji AutoMapy 6.5 sprawiły, że w czerwcu liczba legalnych, zarejestrowanych użytkowników AutoMapy przekroczyła pół miliona.

AutoMapa, od chwili powstania ponad siedem lat temu, cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem ze strony użytkowników systemów nawigacji GPS. Jest niezmiennie najchętniej kupowanym i najczęściej polecanym rozwiązaniem, a liczne nagrody
przyznawane zarówno przez specjalistów, jak i konsumentów świadczą o jakości AutoMapy.

Wprowadzenie nowatorskiej technologii LiveDrive!, pozwalającej na wymianę informacji o korkach w czasie rzeczywistym spowodowało wzrost zainteresowania klientów smartfonami oraz urządzeniami PND posiadającymi możliwość bezpośredniego połączenia z Internetem. Dynamicznie rośnie również liczba certyfkiwanych urządzeń nawigacyjnych posługujących się logotypem AutoMapa Certified.

„- W ostatnim czasie notujemy pozytywne wyniki w walce z piractwem. Coraz więcej użytkowników przekonuje się, że cena za jakość i nowatorskie rozwiązania AutoMapy, oraz możliwość podróżowania z pełną wiedzą na temat korków i przynajmniej sześć aktualizacji map i programu jest bardzo konkurencyjna.” – powiedział Janusz M. Kamiński, szef PR i marketingu
AutoMapy.

Wraz z wprowadzeniem na rynek nowej AutoMapy 6.5 oraz nowych zasad aktualizacji, dynamicznie wzrosła również liczba odnawianych subskrypcji pozwalających na dostęp do najnowszych map i wersji programu oraz umożliwiających korzystanie z systemu AutoMapa Traffic. Co ważne, zestawienia publikowane przez specjalistów branży nawigacyjnej pokazują, że cena aktualizacji i odnowienia subskrypcji AutoMapy jest najkorzystniejsza i najniższa spośród ofert udostępnionych przez producentów oprogramowania nawigacyjnego.

źródło: AutoMapa

http://www.telix.pl/artykul/pol-miliona-legalnych-uzytkownikow-automapy-3,35019.html

Odp: Pół miliona legalnych użytkowników AutoMapy
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2010, 17:31:48 »
witam.
Najważniejsze dla AutoMapy teraz jest zdobywanie nowych klientów, stary klient jest już chyba zbędny.
Posiadam AM od 3 lat nie miałem żadnych problemów, zmieniłem urządzenie i miałem problem z częstym zawieszaniem się AM.
Napisałem więc o pomoc do automapy i w odpowiedzi dostałem następującą odpowiedz.
Cyt
Zalecamy zatem weryfikacje na stronie producenta czy dostepna jest nowsza wersja ROM'u.
Na naszym modelu testowym nie udalo sie powtorzyc zglaszanego bledu.

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
AutoMapa (po)

I to koniec pomocy, ważne że kupiłem i przedłużyłem licencje.
Pozdrawiam wszystkich.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2010, 18:15:24 »
Przy miemozności powtórzenia błędu w supporcie czego innego się spodziewałeś?
Bo nie kumam?
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2010, 13:02:42 »
Podziewałem się jakieś pomocy podpowiedzi w szczególności że napisałem że tak mi się dzieje na 2 takich samych urządzeniach i z różnymi wersjami ROMu.
Potrzebowałem pomocy a nie informacji że u nich taki błąd nie występuje.

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2010, 14:10:35 »
Brak wystąpienia błędu u sprzedawcy nie daje podstaw do stwierdzenia, że produkt nie zawiera wad. Działać ma egzemplarz użytkownika, u sprzedawcy - nieistotne. Procedury weryfikacji błędu i jego usunięcia należą do sprzedawcy i nie mogą ograniczać praw klienta.

Jak kupię samochód, to wisi mi czy egzemplarz producenta jest sprawny, jeżeli mój szwankuje.

*

mik39

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 24, 2010, 14:19:28 »
Moze bede nudny, wyskakuje jak zly duch z lodowki ale w lipcu konczy mi sie licencja i bez mozliwosci uruchomienia AM 6.5 (problem opisany w innym watku) to ta cyfry 500tys. legalnych kopii zmniejszy sie o.....1, moja :)

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 24, 2010, 16:32:29 »
Podziewałem się jakieś pomocy podpowiedzi w szczególności że napisałem że tak mi się dzieje na 2 takich samych urządzeniach i z różnymi wersjami ROMu. ...
Może właśnie w ROMie jest problem...
Ja uzywam custom ROMu i się nie wychylam, że AM "nie lubi" się z Manilką i po minimalizacji Automapy obydwie się wywalają.
Jakbym miał ROM oryginalny to bym się czepiał.
... Działać ma egzemplarz użytkownika, u sprzedawcy - nieistotne. ...
Egzemplarz uzytkownika z każdym, nawet najbardziej "orżniętym", gotowanym ROMem?
Pozdrawiam
Karol

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 24, 2010, 20:36:30 »
Oczywiście, że sprzęt musi być sprawny. Wersja hiper-turbo-dno może działać na ryzyko tuningowca.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 24, 2010, 21:36:44 »
Oczywiście, że sprzęt musi być sprawny. Wersja hiper-turbo-dno może działać na ryzyko tuningowca.
Niekoniecznie zaraz "hiper-turbo-dno". Praktycznie każdy :)
Wystarczy poczytać każdy post wystawiającego nowy custom-rom:
"Nie dział to i tatmo".
Jeśli autor ROMu wie, że nie działa prawidłowo X rzeczy (lun nie działają wcale) to o ilu nie wiadomo!?  :worried:
Pozdrawiam
Karol

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 24, 2010, 23:12:36 »
Naszła mnie taka refleksja. Czy modyfikacja ROM-u , czyli SO nie jest naruszeniem praw autorskich? Ktoś to tak zaprojektował, zapłacił licencje i sprzedaje dalej. Modyfikacja to ingerencja w kod.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 24, 2010, 23:26:37 »
W kod to chyba nie. Raczej to taki Nlite dla WM.
Choć coś na rzeczy jest (dla Omni i900 WM 6.5 nie było).
Pozdrawiam
Karol

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 25, 2010, 00:40:03 »
nLite składa instalkę z oryginalnego systemu, SP, oryginalnych poprawek i udostępnionych sterowników firm trzecich.

Przerabianie ROM-u często polega na dodaniu bibliotek nie uwzględnionych w wersji oryginalnej. I na ten kod nie ma się licencji. Okrojony system stanowi całość i dodawanie bibliotek M$ bez licencji jest legalne inaczej.

Gdyby tak nie było, to poprzez podmianę bibliotek z XP można by mieć Seven  :P.

*

Offline haldan

• 22
  • Sprzęt: Asus A696/Sygic
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 25, 2010, 09:20:33 »
Zgadzam się z  demark30, jeżeli w supporcie działa to spodziewał bym się informacji jakie wymagania (tu np wersja używanego ROM-u przez support) powinien spełniać sprzęt (przynajmniej teoretycznie). Stwierdzenie "dziwne, a u mnie działa" niewiele wnosi. Należy wskazać użytkownikowi dokładnie co ma zrobić aby powtórzyć wynik z laboratorium. Klient ma prawo zrobić wszystko ze swoim sprzętem (ze wszystkimi konsekwencjami), ale producent oprogramowania powinien wskazać dokładnie warunki w jakich jego produkt działa (jeżeli działa), a nie "ostatnią" wersję ROMu (z nią też może nie działać ;)). A tak mamy do czynienia tylko z profesjonalnym olewaniem klienta.

Pozdrawiam.

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 25, 2010, 15:24:28 »
Cytat: haldan
... Klient ma prawo zrobić wszystko ze swoim sprzętem (ze wszystkimi konsekwencjami)...

Nie wszystko. Nie może łamać praw autorskich. Nie tylko programu nawigacyjnego, ale i innego w tym systemu operacyjnego. Sprzęt to nie tylko bebechy, ale i soft z wszelkimi tego konsekwencjami.

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 28, 2010, 15:00:58 »
A ja Wam powiem, że czuję, że mam taki niewielki, ale może nawet nie "promilowy" udział w tej liczbie pobrań...
Ostatnio zauważyłem wzrost zainteresowania subskrybcjami - w szczególności Europa...
Może ludzie na wakacje jadąc chcą aktualne mapy mieć i korki omijać...   B)
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 28, 2010, 23:05:20 »
Ostatnio zauważyłem wzrost zainteresowania subskrybcjami - w szczególności Europa...
Może ludzie na wakacje jadąc chcą aktualne mapy mieć i korki omijać...   B)

Zgadza się, ostatnimi czasy moich kilku znajomych również zakupiło subskrypcję (m.in. za moją namową), bo stwierdzili że jedno piwo miesięcznie (w lokalu) są w stanie sobie odpuścić. I zakupili licencję a nie szukają piratów  :ok:

A ja dla odmiany stwierdziłem że na jeden wyjazd za granicę szkoda robić upgrade do wersji EU i pojadę na pożyczonym Garminie. Zobaczymy jak się spiszę, nie miałem z tą firmą nigdy styczności podczas codziennych tras.