Efekt - mam jakiś aktualnie wybrany zestaw ale nie ogarniam co dalej. Jeśli puszczę synchronizację Miplo, wczyta mi ponownie 70000+ punktów. Tego bym nie chciał.
Wydaje mi się, że powinieneś (jeżeli już musisz!) dodać swój wybrany zestaw do podstawowego, który masz z Miplo.
Przede wszystkim musisz sprawdzić jakie nazwy kategorii masz w tym wybranym zestawie. Jeżeli nazwy będą różniły się choć jednym znakiem od tych z AM, czy Miplo, będziesz miał dwie prawie identyczne kategorie.
Szczerze mówiąc, to metoda, którą obrałeś jest prostą drogą do uzyskania "grochu z kapustą". Jakim cudem zrobiło Ci się 70000 punktów POI? Napisz konkretnie, jakie kategorie dodałeś z Miplo do wbudowanych w AM, bo sądzę, że za dużo naczytałeś się forum i POI wbudowane wydają Ci się puszką Pandory. Otóż wiedz, że oprócz kategorii "Radar" i ewentualnie "Niebezpieczne miejsca" (choć ja tę akurat kategorię w ostrzeganiu mam i mi nie przeszkadza) nie widzę powodu, aby nie korzystać z wbudowanych w AM, przynajmniej jeśli chodzi o te niezbyt często używane (a które nagle mogą być potrzebne np apteki).
Może jakiś guru podpowie jak nad tym zapanować? Rozumiem (może źle), że z Miplo nie można synchronizować POI z bazą na desktopie a tylko na PDA.
Można z bazą na desktopie, ale wtedy trzebaby zainstalować Miplosync na desktopie i poprosić support Miplo o zwolnienie synchronizacji z poprzednim urządzeniem. IMHO bez sensu, bo wtedy nie będziesz mógł synchronizować z PDA. Chyba prościej jest przerzucić pliki z desktopa na PDA i synchronizować.
Może jakoś trzeba pożonglować nazwami plików amp/ampdata/ampdesc? Mam te wycięte POI w plikach rad.amp* i z niego wczytane do AM. Domyślam się, ze "rad" jest teraz domyślnym plikiem POI użytkownika dla AM. Czy Miplo to zauważy i doładuje swoje do rad.amp* czy też, jak "w oryginale", do default.amp*?
Miplo nic nie zauważy, dopóki nie wskażesz jaki plik chcesz synchronizować. Domyślnie nazywa się on default.amp, ale jeżeli wskażesz w Miplosetupie, że ma to być rad.amp, to taki będzie synchronizowany.
może ktoś po prostu WIE jak te pliki są administrowane.
Tak, WIE