A może by tak szanowny Pan dokładnie przeczytał jaki link został podany zarówno w pierwszym poście, jak i w pytaniu dakard'a 
Opierniczać każdy potrafi, a widzę, że niektórym idzie to tutaj nadzwyczaj wprawnie... i to w każdym temacie 
Tak dla wyjaśnienia - sam szukam tych plików z punktami POI i od rana (oczywiście z przerwami
) bezustannie trafiam na strony typu mobile.net czy mobilne.pl 
Chciałem zadać dokładnie to samo pytanie co dakard.... moje szczęście, że troszkę dłużej poszukałem...
pozdrawiam i proponuję wolniej czytać 
Sajlent - racja i zgoda, ale:
Po pierwsze:
www.poi.mobilne.net i samo mobilne.net to ten sam adres.
Po drugie: dakart zadał pytanie
"Może ktoś zapodać linka do mobile.net ( strony z POI )?" - tak Bartka jak i moja odpowiedź była poprawna. Tempo czytania nie ma tu nic wspólnego, no chyba, że Ty zrozumiałeś zupełnie co innego - a na to wychodzi, bo po Twojej wypowiedzi nie można się zorientować, jakich TY punktów szukasz od samego rana z przerwami... Temat wątku jest: POI z mobilne.net i wszystkie posty powinny być na temat. A na mobilne.pl to możesz sobie samochodzik zakupić ;p.
Wybacz lo, ale piszesz od rzeczy i zacznij czytać ze zrozumieniem. Mnie też opierniczają, jak gafę strzelę. Nie jestem nieomylny. Ale staram się wyciągać z tego wnioski i drugi raz tego nie robić. A że czasami

jak jakiś leniuszek pyta się kolejny raz o to samo, choć post wątek jest tuż przed nosem, a wyszukiwarka wyrzuca kilka stron odpowiedzi na zadane przez niego pytanie? Można olać takiego, albo... No właśnie.