POI w miplo -wybrane kraje

• 9 Odpowiedzi
  • 1385 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

POI w miplo -wybrane kraje
« dnia: Kwiecień 24, 2008, 13:18:16 »
Jak zrobić, aby wybierając kategorię w MIPLO pobierał mi POI dla wybranych krajów np Polska, Niemcy, Holandia. Bo w opcjach jest albo jeden kraj, albo wszystkie..
Pozdrawiam
franki
MIO P550 z Automapą
Nokia 5800

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: POI w miplo -wybrane kraje
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 24, 2008, 15:38:54 »
Tylko na piechotę po 1 kraju i zmieniając nazwy plików.
IMHO obecnie nie warto się w to grzebać ze względu na znikomą ilość zagranicznych POI
które stanowią obecnie poniżej 3% ogółu punktów.
ZTCW to jakieś zmiany w możliwości wyboru obszaru z którego będą pobierane POI
są planowane. Mam nadzieję to zmienią, zanim ilość POI spoza Polski zacznie stanowić problem.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2008, 17:39:20 »
Dokładnie, dla mnie to już jest niepotrzebne pobieranie poi, których nie potrzebuję (teraz to prawie 2,5 tysiąca). Póki co, po każdym imporcie używam edytora, filtruję dla danego kraju (Polski) i wrzucam tak przerobiony plik na pda. Ale jeszcze trochę to będzie parodią, jak się chłopaki uaktywnią i wrzucą import np. kilkuset tysięcy poi stacji paliwowych z całej Europy? Przy tych środkach technicznych (miplo, miplosync) musiałbym ściągać wszystko? I po co to? Gdyby była choć możliwość wyboru kraju, do którego poi chcę pobrać, to co innego...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2008, 19:31:31 »
Prozor pobudka! Od prawie roku tak się biedaku męczysz?  :ohreally:
Jeden kraj zawsze był do wyboru, nie da się tylko wybrać kilku.

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2008, 09:59:56 »
Prozor pobudka! Od prawie roku tak się biedaku męczysz?  :ohreally:
Jeden kraj zawsze był do wyboru, nie da się tylko wybrać kilku.

Serio?!
A kurde jak? Powiedz mi, gdzie można w tym "genijalnym" programiku synchronizacyjnym wybrać obszar synchronizacji (a choćby tylko jeden kraj?) - ja tego nie widzę. Może faktycznie na starość mi się wzrok pogorszył?
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2008, 10:38:31 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 05, 2008, 12:08:56 »
Bo patrzysz nie w tę stronę  :P Spójrz na ustawienia subskrypcji na www.

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 05, 2008, 12:30:13 »
Bo patrzysz nie w tę stronę  :P Spójrz na ustawienia subskrypcji na www.

Kurde... NIE WIDZĘ?! Gdzie to?  Twój profil - nie ma.... Subskrypcje - nie ma.... Ślepy, albo specjalnie przede mna ukryli? :O

*

Offline dluba

• **
  • 157
  • Sprzęt: Redmi 4 Pro, TT 5100
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 05, 2008, 12:53:57 »

Kurde... NIE WIDZĘ?! Gdzie to?  Twój profil - nie ma.... Subskrypcje - nie ma.... Ślepy, albo specjalnie przede mna ukryli? :O

subskrypcje - i przy każdej kategori możesz wybrać "zmień" i tam jest kraj...
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2008, 12:55:56 wysłana przez dluba »
Pozdrawiam
Daniel

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 05, 2008, 14:11:27 »

subskrypcje - i przy każdej kategori możesz wybrać "zmień" i tam jest kraj...

No tak, tam to ja daaaaaaaaaaaaaawno nie zaglądałem. Od wypuszczenia pierwszej wersji miplosynca... I pewnie nie będzie mi się chciało klikać KAŻDĄ kategorię i wybierać w KAŻDEJ kraj. Że też tego hurtem zrobić nie można? Ktoś widać nie pomyślał o tak prostym rozwiązaniu... Przecież wystarczy dodanie małej opcji ustawień "globalnych" subskrypcji. Jeśli nie na stronie internetowej serwisu, to aż się prosi o wbudowanie tego do miplosynca...

*

Offline dluba

• **
  • 157
  • Sprzęt: Redmi 4 Pro, TT 5100
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 05, 2008, 14:17:37 »
Przecież wystarczy dodanie małej opcji ustawień "globalnych" subskrypcji. Jeśli nie na stronie internetowej serwisu, to aż się prosi o wbudowanie tego do miplosynca...

też właśnie o tym pomyślałem w zeszłym tygodniu - że to trochę głupie. Walczyłem ze stacjami benzynowymi i wymiękłem - można dodać każdą kategorię osobno - ale stacje no-name są tylko w głównej - więc trzeba by zdublować stacje żeby mieć pogrupowane wg sieci... a przy okazji obciąłem właśnie kraje.
Pozdrawiam
Daniel