POI - Synchronizacja

• 785 Odpowiedzi
  • 99384 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #660 dnia: Maj 16, 2005, 21:29:02 »
W serwisie www AutoMapy w dziale 'do pobrania - dokumentacja' jest w formacie pdf instrukcja.
RTFM

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #661 dnia: Maj 16, 2005, 22:40:39 »
Cytat: Moi
W serwisie www AutoMapy w dziale 'do pobrania - dokumentacja' jest w formacie pdf instrukcja.
RTFM

Heh, nawet mam ją w ver 3.8 na HDD :))

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #662 dnia: Maj 17, 2005, 20:30:19 »
Takie info znalazłem z dzisiejszą datą na stronie "Dzienika internautów" - trochę póżno odkryli serwis mobilne.net, ale lepiej późno niż wcale,

Powstał serwis internetowy Mobilne.net, który wykorzystuje możliwość dodawania własnych pozycji do bazy punktów zawartych w programie AutoMapa®. Witryna powstała jako efekt działalności nieformalnej grupy entuzjastów.

Katalogi z lokalizacjami obiektów, które użytkownicy mogą sami dodawać do bazy Mobilne.net, nazwane są Punktami Użytkownika.

Serwis umożliwia wymianę tych punktów pomiędzy zainteresowanymi osobami. Dotyczy to zarówno uzupełniania bazy o kategorie standardowe, jak również o własne, indywidualne.

AutoMapa® zawiera tysiące, ciągle aktualizowanych punktów użyteczności publicznej, takich jak restauracje, stacje benzynowe czy bankomaty. Mobilne.net otwiera użytkownikom dostęp do informacji o tysiącach dodatkowych punktów, umożliwiając zarazem dzielenie się praktycznymi wiadomościami o podróżowaniu.

Z serwisu pobrać można m.in. punkty związane z rozrywką i rekreacją, np. lodowiska, parki narodowe oraz ładne widoki. Baza zawiera również katalogi obiektów użytkowych (np. sklepy, serwisy samochodowe) oraz informacje o drogach (m.in. progi zwalniające, roboty drogowe, "wieczne korki").

Czasami są to nietypowe, lecz przydatne kategorie, jak np. wyciągi narciarskie czy stadniny koni. Jednymi z najbardziej lubianych przez kierowców są katalogi radarów i fotoradarów, których rozmieszczenie można pobrać z serwisu wraz z komunikatami głosowymi ("Uwaga, zwolnij! Fotoradar!").

"Użytkownicy programu często poświęcają dużo czasu na dodawanie nowych pozycji. Dzięki Mobilne.net, mają teraz szansę nawiązania kontaktów z osobami o podobnych zainteresowaniach. Dodatkowo, otrzymują możliwość zamieszczenia w serwisie swoich własnych punktów lub mogą skorzystać z pracy kolegów i pobrać gotowe katalogi lokalizacji" - mówi Rafał Maślanka, twórca serwisu Mobilne.net.

Punkty w AutoMapie® aktualizowane są na bieżąco w trakcie jazdy.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #663 dnia: Maj 19, 2005, 19:09:29 »
Moderatorzy danych kategorii mają już możliwość kontaktu z użytkownikami w zakładce Podsumowanie oraz Punkty.

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #664 dnia: Maj 20, 2005, 00:01:27 »
SUPEROS! :)

*

Offline Tharkan

• *
  • 70
  • Sprzęt: MIO P560, Omnia II
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #665 dnia: Maj 22, 2005, 20:01:03 »
Zakupiłem niedawno Mio z Automapą i pierwsze kroki skierowałem do serwisu mobilne.net. Oczywiście ściągnąłem dane dotyczace fotoradarów jako, że wybierałem się w trasę. Wszystkie miejsca, w których namierzali były zaznaczone ;).
Mogę jedynie dołączyć do grona chwalących pomysł i funkcjonowanie serwisu mobilne.net.

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #667 dnia: Maj 23, 2005, 20:14:59 »
No to mnie zwaliło z nóg :D
http://onetlink.onet.pl/19,5,2005,dzien_po_dniu.html

Zobaczcie odcinek nr 86

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #668 dnia: Czerwiec 02, 2005, 21:15:19 »
Coś nam dyskusja umiera :( Nie ma co czytać w wolnych chwilach. Wszyscy wyjechali czy też wszystko juz wiemy?

Pzdr.

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #669 dnia: Czerwiec 02, 2005, 23:30:25 »
Cytat: MirChud
Coś nam dyskusja umiera :( Nie ma co czytać w wolnych chwilach. Wszyscy wyjechali czy też wszystko juz wiemy?

Chcesz porozmawiać np. o ilości POI wprowadzonych do Bazy z Wrocławia?
Nudzisz się - wrzuć parę punktów.

To nie jest zarzut i nic osobistego.
Chcę tylko zmobilizować ludzi do minimalnego choćby wysiłku przy budowie zasobów poi.mobilne.net.
Gdyby każdy użytkownik wprowadził 10 POI (zajęłoby mu to 15 minut), mielibyśmy 2 razy tyle, niż jest aktualnie.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #670 dnia: Czerwiec 03, 2005, 07:36:16 »
Spox! Nie traktuję osobiście, ale... :po Wrocławiu z AM raczej nie śmigam - raczej po Polsce i wprowadzam do Bazy tylko to czego jestem absolutnie pewien. Staram się też weryfikować (zwłaszcza fotoradary). Przy okazji: w radarach i fotoradarach (znacznie mniej) panuje spory bałagan. Często zaznaczone są miejsca gdzie radiowóz "tylko przejechał" :). Może w wypadku tych baz wprowadzić możliwość kasowania punktów przez każdego z uzytkowników? Np jesli kilku (np 3) uzytkowników kasuje POI - wtedy wylatuje z bazy? Ułatwiłoby to zycie moderatorom i chyba przyśpieszyło korekty. Sorki za odgrzewanie tematu, ale z Suszarek przestałem juz kozystać właśnie z tego powodu.

Pzdsr.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #671 dnia: Czerwiec 03, 2005, 09:28:22 »
Zawartość kategorii Suszarki zawsze będzie dyskusyjna. Nigdy nie uda się bowiem doprowadzić jej do stanu, w którym to we wszystkich zaznaczonych punktach pojawią się radiowozy.
Taki jest urok Suszarek, że raz stoją potem przez 2 miesiące ich nie ma i kiedy nikt się ich nie spodziewa wyrastają z pod ziemi.

Obecnie fantazjuje nad następującym rozwiązaniem.

Założenia:
- każdy ma AM
- każdy ma konto w mobilne.net
- każdy ma połączenie GPRS z palmtopem

Użytkownik A jedzie do Katowic i mijając patrol dodaje punkt. AMPOISync automatycznie wysyła ten punkt na serwer łącząc się co 30 min. (tylko punkty z Suszarki).
Użytkownik B jadąc 40 minut później automatycznie otrzyma ten punkt z serwera i zostannie ostrzeżony (automatyczne pobieranie nowych punktów po GPRSie już zrealizowaliśmy).
Baza Suszarek na serwerze ulega całkowitemu wyczyszczeniu o 3:00 i rano zabawa zaczyna się od nowa.

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #672 dnia: Czerwiec 03, 2005, 13:24:57 »
Cytat: Maap
Zawartość kategorii Suszarki zawsze będzie dyskusyjna. Nigdy nie uda się bowiem doprowadzić jej do stanu, w którym to we wszystkich zaznaczonych punktach pojawią się radiowozy.
Taki jest urok Suszarek, że raz stoją potem przez 2 miesiące ich nie ma i kiedy nikt się ich nie spodziewa wyrastają z pod ziemi.

Tak, ale są miejsca, w których prawdopodobieństwo napotkania chłopców-radarowców jest bardzo wysokie, graniczące niemal z pewnością.
Kiedyś mówiło się, że jak w Podrzewiu (między Poznaniem a Pniewami) nie stoją z suszarką, to znaczy, że albo jest wojna, albo generalny strajk w policji. Teraz postawiono tam fotoradar, przebudowano ulicę i sytuacja uległa zmianie.

Ale inne miejsca pozostały.
Ja np. przejechałem trasę Kielce-Barlinek więcej niż 300(!) razy. To ponad 530 km. Potrafię wymienić bez szczególnego namysłu punkty, gdzie absolutnie i koniecznie radziłbym zwolnić każdemu jadącemu tą trasą, jeśli nie chce zostać wysuszony. Znam na tej trasie każdy zakręt, każdą dziurę w jezdni, każdy kamień i... każdego policjanta z drogówki. Bo jeżdżę szybko, nawet za szybko.

I co mi się ostatnio przydarzyło?
Od czasu oddania autostrady A-2 nie wjeżdżam do Poznania. Ale coś mnie podkusiło i postanowiłem przetestować GPMapę na odcinku Września-Poznań-Pniewy (bo cóż można sprawdzać na mapie na autostradzie?). Nie jechałem tamtędy już ze dwa lata.
AutoMapę miałem wyłączoną i polegałem(?) tylko na GPMapie. Obserwowałem jej ekran, zamiast skupić się na jeździe. No i zapłaciłem między Neklą a Kostrzynem. Trzeci raz w tym miejscu w ciągu ostatnich pięciu lat. Ale poprzednim razem sięgałem tam do kieszeni 4 lata temu. Potem przestałem jeździć tym odcinkiem i zapomniałem o biwakujących tu miłych chłopakach.
A w PU AM ta suszarka jest. I powinna być stale.
Już nie wspomnę o tym, że załapałem się także na fotoradar przed Swarzędzem, po którym natychmiast włączyłem AutoMapę (ten foto w AM również był).

Dlatego nie sądzę, żeby usuwać takie punkty (nawet na chwilę), jak np. Wadlew (droga nr 12), Łask/Teodory (też 12-stka), wjazdy z obu stron do Turka na drodze nr 72, Kamionna/Gorzyń (droga nr 24). To z mojej aktualnej trasy.

Cytat: Maap
Obecnie fantazjuje nad następującym rozwiązaniem.
Założenia:
- każdy ma AM
- każdy ma konto w mobilne.net
- każdy ma połączenie GPRS z palmtopem
Użytkownik A jedzie do Katowic i mijając patrol dodaje punkt. AMPOISync automatycznie wysyła ten punkt na serwer łącząc się co 30 min. (tylko punkty z Suszarki).
Użytkownik B jadąc 40 minut później automatycznie otrzyma ten punkt z serwera i zostannie ostrzeżony (automatyczne pobieranie nowych punktów po GPRSie już zrealizowaliśmy).
Baza Suszarek na serwerze ulega całkowitemu wyczyszczeniu o 3:00 i rano zabawa zaczyna się od nowa.

A ja obawiałbym się, że to ryzykowne (to czyszczenie bazy). Zostawiłbym przynajmniej takie "żelazne" miejsca, o których wspominam wyżej.

Ryzykowne, bo sposób wprowadzania PU do AM jest nadal skomplikowany manualnie, podobnie jak jego wysyłanie do Bazy via GPRS. Trzeba pamiętać, że to wszystko miałoby się odbyć w trakcie jazdy. Po prostu nie wierzę w to, że ktoś sobie zada tyle trudu i poniesie (śmieszne, bo śmieszne ale zawsze) koszty w imię altruizmu, aby ostrzec innych przed czymś co jemu samemu już nie grozi. Bo ma to już (tę suszarkę) za sobą.

Wielokrotnie zastanawiałem się nad systemem ostrzegania o utrudnieniach drogowych w czasie rzeczywistym. Jako utrudnienia wymieniłbym korki, chwilowe (nie awizowane) remonty dróg, wypadki/kolizje, ale także suszarki, przenośne fotoradary i krokodylki, zwane Inspekcją Transportu Drogowego.
I dochodzę do wniosku, że jedyną realną możliwością implementacji takiego systemu jest sieć nasłuchów CB-radio na drogach krajowych i międzynarodowych, a w miastach korporacje radio-taxi.
Byłoby to bardzo trudne, ale jest możliwe. To tyle mojego fantazjowania na powyższy temat.

Teraz kwestia weryfikacji suszarek. Przynajmniej ustalenia tych "żelaznych". Bo jest to problem, który rzutuje na wiarygodność całej naszej bazy i generalnie przydatność ostrzegania głosowego. Jest zatem sprawą poważną i pilną.

Jest kilka miejsc w internecie, w których można byłoby takie punkty poddać publicznej dyskusji. Aby taką dyskusję "rozpętać" musiałaby najpierw powstać specjalna, dedykowana strona www, na której w ogólnie dostępny sposób można byłoby przejrzeć lokalizacje naszych punktów, umożliwić komentarze, propozycje dodania nowych i usuwania punktów, precyzyjny opis lokalizacji, itd.
Poi.mobilne.net wydaje się miejscem na to zbyt hermetycznym, nie każdy kierowca wie co to PDA/AutoMapa/AMPOISync/Jadzia/WGS-84, ale każdy wie co to jest suszarka i jak bolesny jest to zabieg.
Jeśliby podobna strona powstała (ideałem byłoby zastosowanie jakiejś aplikacji mapowej z możliwością nanoszenia punktów), gdyby podzielono zestaw suszarkowych PU na trasy/obszary/whatever, to z pewnością znalazłoby się wielu odwiedzających i komentujących. Znaleźć ich można np. na pl.misc.samochody, na (alt.)pl.regionalne.*, pl.rec.radio.cb, internetowe gazetowe fora dyskusyjne (lokalne, samochodowe), motoryzacyjne wortale z forami dyskusyjnymi, etc., etc.
Analogicznej dyskusji można byłoby poddać PU fotoradarów i ich przenośnych wersji.

Miejsce na taką stronę zawsze się znajdzie (free). Tu możliwości jest mnóstwo.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #673 dnia: Czerwiec 03, 2005, 13:40:54 »
zgadzam się z Moi odnośnie "żelaznych"punktów. Prawdopodobnie wcześniej, czy później tak stać się musi, ponieważ w tej chwili "suszarki" nie nadają się praktycznie do zastosowania-cięzko się jeździ ze szczekającą non stop Agatą i co gorsze "usypia " czujność kierowcy.

*

Offline Maciej Loret

• 613
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
  • Sprzęt: Wizard, Eten X650 (R.I.P), NR560+AM, N52+Ovi
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #674 dnia: Czerwiec 03, 2005, 14:33:31 »
No i zapłaciłem między Neklą a Kostrzynem.

Chyba nie dałeś im w łapę? ;)
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
http://www.loret.bydgoszcz.pl

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #675 dnia: Czerwiec 03, 2005, 14:56:15 »
Cytat: ML
No i zapłaciłem między Neklą a Kostrzynem.
Chyba nie dałeś im w łapę? ;)
Co też Ci przyszło do głowy?
Po prostu, odstąpili od ukarania, widząc tak miłego kierowcę. Zaś jedyną zapłatą był uśmiech, połączony z przyjemną rozmową i uściskiem dłoni... :))

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #676 dnia: Czerwiec 05, 2005, 23:16:51 »
Jesli bylo, to przepraszam, ale nie znalazlem

Nie moge dodac ikony "Fotoradar przenośny". Ustawilem w ulubionych i zaznaczylem jaka ma byc ikona. Gdy probuje zapisac ikone ze strony (zapisz obraz jako...)  z dzialu "Ikony" zapisuje z rozszerzeniem GIF. Program AMPOISync w opcji "wczytaj ikony" nie wczytuje jej. Wstawilem recznie do katalogu w PPC (jako BMP) i dalej nie wyswietla. Co to moze byc. Reszta ikon wyswietla sie poprawnie.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #677 dnia: Czerwiec 06, 2005, 09:15:14 »
arek66,

- FireFox troche inaczej (czt. słabiej) radzi sobie z serwisem mobilne.net dlatego zalecam używanie IE
- w AMPOISync na pewno działa opcja Pobierz ikony (sprawdzałem wielokrotnie na własnym przykładzie), sprawdź czy masz zainstalowaną najnowszą wersję AMPOISync

Poza tym sprawdź czy:
- Twoja nazwa Fotoradar Przenośny nie jest identyczna z nazwą innej kategorii
- być może występują w nazwie polskie znaki (może to przez nie), spróbuj je usunąć

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #678 dnia: Czerwiec 06, 2005, 10:17:52 »
a więc tak:

1. w serwisie mobilne.net dodaje do ulubionych "Fotoradary przenośne"
2. za pomoca AMPOISync pobieram ikony.
3. w katalogu Icons w PPC pojawia sie plik "Fotoradar przeno¶ny.bmp"
4. zmieniam znak "¶" na "ś"
5. w kategoriach w AM nie pojawila się żadna nowa kategoria

wersja AMPOISync z 25 maja

*

Offline korrek

• 346
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #679 dnia: Czerwiec 06, 2005, 10:46:23 »
Fotoradary przenosne
A nieprosciej by bylo aby na serwerze byly litery w czcionce ogolnie rozpoznawalnej przez PD? Po co ta zabawa ze zmienianiem? Mialem ten sam problem!

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #680 dnia: Czerwiec 06, 2005, 13:00:35 »
Antonio - witam w gronie lamerów.
Ty masz pocketa miesiąc, ja mam ze cztery lata. I też w lamerstwie swoim nie wpadłem na to, że AMPOISync nie działa mi z powodu braku ustawienia połączenia internetowego w ActiveSync'u.
Przydarzył mi się hardreset miesiąc temu i instalowałem wszystko ponownie. Ponieważ nie korzystam na tym iPAQu z internetu, nie pamiętałem, że trzeba ten drobny zabieg zrobić i awanturowałem się, że AMPOISync mi nie działa. Dopiero Maap mi otworzył oczy...

Otwierasz ActiveSynca, w menu Narzędzia klikasz Opcje, następnie u góry zakładkę Reguły i na dole formatki w części Przekazywanie ustawiasz Internet (nie: Praca).
Jak to się dzieje, że AutoMapa się rejestruje bez tych ustawień - to też jest dla mnie tajemnicą (i też mnie to zwiodło).

Hm, mam tak, jak napisałeś, wiele razy sprawdzałem, i mi się ani AMPOIsync nie łączy, ani, jak teraz zauważyłem, internet nie śmiga... Gdzie dłubać? (wiem, że to takie ogólne pytanie, nie tylko z synchronizacją związane, ale po prostu teraz na to zwróciłem uwagę...). Przez GPRS chodzi, ale przecież nie będę synchronizował 1 mega POI przez GPRS, jak mogę w domu? ;)

*

Offline Antonio

• *
  • 86
  • Sprzęt: GC 5066 & NavRoad AURO S6
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #681 dnia: Czerwiec 07, 2005, 11:16:45 »
A ja chciałbym trochę z innej beczki. Nie znalazłem takiego postu.
Mi chodzi o to, żeby była możliwość synchronizacji z podziałem na kategorie, a nie tylko do jednego pliku. Nie zawsze potrzebuję mieć w automapie np Zamki (które mam w ulubionych) stacje benzynowe itp. wszystko razem.
Mój plik liczy ponad 3000 pktów i przez to automapa chodzi dużo wolniej. Mierzyłem czas: gdy mam tylko swoje prywatne punkty (ok. 100) uruchomienie automapy trwa 15-17 s., natomiast ze wszystkimi moimi "ulubionymi" (ponad 3000) uruchomienie jej to prawie 25-27 s.
Tak samo spowalnia w czasie jazdy i nie nadąża - co nie ma miejsca jeśli te pkty nie są wpisane.
Jeśli jadę, to chciałbym mieć np. Fotoradary. Jeśli chcę znaleźć jakiś zamek to wpisuję plik z Zamkami itp. Punktów wtedy jest stanowczo mniej. Wiem, że mogę to robić ręcznie, ale po co - jeśli możnaby robić automatycznie.
 Nie wiem, czy doświadczenia innych są zgodne z moimi? Może to nie ma sensu?

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #682 dnia: Czerwiec 07, 2005, 12:19:26 »
Było już, było! Pisałem wcześniej w tym wątku:

Cytat: Cat^
(...) Wiem, że można do serwisu wczytać kilka plików uam jednocześnie podczas synchronizacji (muszą być spakowane w zipie), ale niestety nie można zachować tej struktury pobierając JEDEN WSPÓLNY plik PU po synchronizacji. Zatem teraz będzie w moim wypadku synchronizacja bardzo utrudniona, bo po każdej będę musiał ponownie dzielić plik wynikowy na kilka mniejszych... :(
Ale sprawę bardzo ułatwiłaby nieco rozszerzona funkcjonalność serwisu poi.mobilne.net, którą niniejszym zgłaszam jako popozycję rozwoju:

Wariant 1
(...)

Wariant 2
Wczytanie I ZAPIS po synchronizacji kilku plików uam jednocześnie.
Początek byłby taki jak jest teraz: wczytuję plik zip, w którym mam kilka plików uam (każdy z nich zawiera po kilka-, kilkanaście kategorii tworzących w sumie zestaw kategorii, które mam w ulubionych w serwisie), Dokonuję synchronizacji ale (tu będzie nowa funkcjonalność) mogę zapisać swoje PU po synchronizacji DOKŁADNIE W TAKIEJ SAMEJ STRUKTURZE PLIKÓW UAM JAK PODCZAS WCZYTANIA WSZYSTKICH PU w celu wykonania synchronizacji - docelowo otrzymuję identyczny plik zip dokładnie z takimi samymi plikami uam, oczywiście zaktualizowanymi po sunchronizacji!!!

Osobiście wolałbym wariant 2.

Co Wy na to? Pewnie niedługo i innym pliki uam wzrosną poza górną wartość krytyczną i problem będzie szerszy a potrzeba jego rozwiązania stanie się pilniejsza... ???
Twórcy serwisu nawet obiecywali szybkie wprowadzenie tej funkcjonalności... Niestety, sprawa jak na razie przycichła. A szkoda...

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #683 dnia: Czerwiec 07, 2005, 12:31:38 »
Wszystkie funkcje, ktore miały się pojawić będą dopiero w nowej wersji serwisu.

Ten serwis w tej formie nie będzie już rozwijany.
Pracujemy nad zupełnie nową funkcjonalnością i wszystkie zapowiadane wcześniej opcje wprowadzimy w dniu premiery nowego serwisu.

*

Offline Antonio

• *
  • 86
  • Sprzęt: GC 5066 & NavRoad AURO S6
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #684 dnia: Czerwiec 07, 2005, 13:40:42 »
Dziękuję za wszystko co dotąd. Cieszę się, że są tacy zapaleńcy, którzy ułatwiają życie innym. Zdaję sobie sprawę z ilości pracy, którą trzeba włożyć w taki program.
 Uważam was za "pozytywnie zakręconych".

*

Offline jarek_wt

• 27
  • Sprzęt: Loox n560 + SD 1 GB + AM 4.1 EU
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #685 dnia: Czerwiec 08, 2005, 11:48:21 »
mam takie nieśmiałe pytanie co do czasu premiery nowego serwisu : czy są to tygodnie, czy też raczej miesiące ?

pozdrawiam
Jarecki

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #686 dnia: Czerwiec 08, 2005, 12:50:21 »
Wierzę, że będą to tygodnie jednak dokładnej daty premiery nie mogę podać.

*

Offline Mr_K

• 15
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #687 dnia: Czerwiec 09, 2005, 14:54:56 »
Koledzy podpowiedzcie w temacie wprowadzania nowych zsynchronizowanych plików POI do AM. Mam taki plik z trzema kategoriami, który regularnie po synchronizacji z POI.mobilne.net rosnie. Rosnie bo przybywa nowcyh punktów... logiczne ;)
Teraz pytanie - jak powinno być (wzorcowo)???
Podmieniać ten nowy plik na palmie, czy pobierać tylko nowe punkty i dołączać do tego juz istniejącego??
Jak będe dołączał, to zrobi się masa kolejnych małych pliczków w moim palmie, a jak podmieniam to jest porządek. Jeden plik i juz...
To jak ma być?

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #688 dnia: Czerwiec 10, 2005, 18:40:20 »
Witam,

przejechałam dziś odcinek Stolica - Wrocław. Oczywiście z AM :) Wszystko świetnie. Jedyny fotoradar (w Goli) naniesiony idealnie. Ale ... pojawiły się w AM nowe, opisane jako "w belce z sygnalizacją świetlną". Wg mnie to nie fotoradary tylko czujniki natężenia ruchu - zamontowane prawie na każdym sygnalizatorze (przynajmniej we Wrocławiu). Niby nic bo lepiej być ostrzeżonym raz za dużo niż raz za mało, ale tych "nowych" fotoradarów na odcinku dwudziestukilku km pojawiło się 7 (!) - Jadzia drze się bez przerwy! Może warto by było na www.poi.mobilne.net umieścić zdjęcia fotoradarów aby  potencjalni kandydaci na twórców POI mogli się podedukować? Chyba że to ja się nie znam i wprowadzono nowe fotoradary?

Pzdr.

*

Offline korrek

• 346
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #689 dnia: Czerwiec 17, 2005, 11:04:42 »
Nie wiem jak u Was ale mi i moim znajomym synchronizacja POI po ActiveSync dziala coraz gorzej albo wcale nie dziala. Przez GPRS badz wi-fi wszystko jest OK.