@Maap - dzieki za obszerne wyjasnienie, duzo mi to dalo. Rozumiem, ze wszystko jest dosyc proste do zrobienia w momencie, gdu synchronizuje poszczegolne kategorie lub wszystkie razem. Powstaje jednak pytanie:
Zakladam, ze mam swoj plik z prywatnymi punktami oraz pliki z punktami publicznymi (obojetnie, czy jest to jeden plik czy osobne). Co sie jednak dzieje, gdy w AM wprowadzam dodatkowy punkt poi (bez roznicy, czy prywatny czy publiczny)?
Przypadek 1. - wpisuje punkt Orlen, ktorego AM jeszcze nie miala w swojej bazie danych. Jaki plik synchronizuje z mobile.net? Jak go uzyskac?
Przypadek 2. - wpisuje prywatny punkt. Jak zapisac osobny plik"uam" TYLKO z prywatnymi punktami POI, aby nie podlegaly one synchronizacji z mobile.net?
W czym widze problem. Wracam do poczatku. Wgralem osobne punkty (prywatne i publiczne) do AM. W miedzyczasie wpisalem kilka punktow publicznych. W AM robie opcje "(lupa > punkty uzytkownika > ikona na dole z czerwonymi kreseczkami > zapisz jako...). Otrzymuje jeden plik, ktory synchronizuje z mobile.net. Serwer pokazuje mi, ze pobral ode mnie punkty oraz dodaje mi te, ktorych nie mialem. Generowany jest plik. Gdy go wgrywam do AM (Dodaj z pliku...) uzupelniana jest baza danych punktow publicznych, ale jednoczsnie DUBLOWANA jest baza danych prywatnych tak, ze swoje prywatne punkty mam podwojnie. I tu jest moj problem. Czy tez tak macie, czy cos zle robie?