POI - Synchronizacja

• 785 Odpowiedzi
  • 99114 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #720 dnia: Wrzesień 12, 2005, 16:08:25 »
Pobierz ikonę przy użyciu AMPOISync. Zostanie ona odpowiednio nazwana i umieszczona w katalogu Icons.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #721 dnia: Wrzesień 12, 2005, 16:11:45 »
niestety wszystko musze robic recznie (pobieranie i synchronizacje) bo w domu nie mam netu, a w pracy nie mam synchronizacji PPC z PC ;-(, juz jednak wszystko dziala.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #722 dnia: Wrzesień 12, 2005, 16:15:03 »
Napisz co Tobie pomogło. Może ta informacja przyda się innym.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #723 dnia: Wrzesień 12, 2005, 16:25:08 »
wrzuciłem obydwie ikony do katalogu Icons, nastepnie pobrałem ze strony mobilne.net tylko kategorię BZ WBK i następnie wczytałem ją do AM przy pomocy komendy "wczytaj plik". PO ponownym uruchomieniu AM kategoria ta pokazała się razem z innymi.

*

Offline Picia

• 26
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #724 dnia: Wrzesień 13, 2005, 20:34:43 »
Czy można dodać kategorię prywatną tak aby nie synchronizowała się z poi.mobilne.net? Mam kilka punktów których nie chciałbym synchronizować, kaj to zrobić?

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #725 dnia: Wrzesień 13, 2005, 21:32:32 »
Wystarczy nazwać prywatną kategorię inaczej niż wybrane Kategorie Ulubione.
Punkty Synchronizują się tylko i wyłącznie wtedy gdy na Twoim koncie i w Twoim pliku UAM kategorie posiadają taką samą nazwę.

Jeżeli będziesz używać domyślnych nazw proponowanych dla kategorii przez system a swoje prywatne punkty nazwiesz np, dom, przyjaciele, prywatne, osobiste to nie zostaną one dodane do żadnej kategorii na serwerze.

*

Offline Picia

• 26
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #726 dnia: Wrzesień 14, 2005, 17:59:41 »
Cytat: Maap
Dzięki :) Super sprawa

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #727 dnia: Wrzesień 25, 2005, 15:11:47 »
Dodam jeszcze, że nawet, gdy będziesz miał w swoim pliku punkty kategorii np. Statoil, to jeśli nie wybierzesz w serwisie mobilne.net tej kategorii jako ulubionej, to będzie ona traktowana jako prywatna (będzie pomijana).

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #728 dnia: Wrzesień 30, 2005, 10:29:28 »
Wczoraj o 22:45 Maap został tatą po raz drugi :)
Wszystkiego NAJ Sławek!

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #729 dnia: Wrzesień 30, 2005, 11:51:50 »
Cytat: rawco
Wczoraj o 22:45 Maap został tatą po raz drugi :)
Wszystkiego NAJ Sławek!

Gratulacje Sławek Tobie i na Twoje ręce Twojej Żonie.

W końcu jej się też należą, zwłaszcza, że ten trudniejszy kawałek "roboty" wzięła na siebie ;)

Wszytkiego najlepszego!!

A może jakieś PDAClubowe imię?? Na przykład Ipaczek,
lub Optip(T)adzik?? :)
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #730 dnia: Wrzesień 30, 2005, 22:36:19 »
Zuch! :party: :party: :party:
Wszystkim dużo zdrowia!

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #731 dnia: Październik 13, 2005, 09:40:01 »
Czesc,

nie wiem jak Wam, ale mi brakuje pewnej funkcjonalności bazy poi.mobilne: pobierania 1 (lub kilku) wybranych POI. Załóżmy, że planuję wycieczkę do Zamku Krzyżackiego w Malborku. Nie interesują mnie w tej chwili żadne inne POI związane z kategorią "Miejsca godne zwiedzania". No może jeszcze hotel i jakaś dobra (sprawdzona) knajpka. No to muszę pobrać te 3 kategorie. Zakładam, że nigdy więcej nie pojadę do Malborka, nigdy nie będę chciał niczego zwiedzać itd.

Idąć tym tropem przydałaby się jeszcze wyszukiwarka: miasto --> kategoria = lista (alfabetyczna?) punktów.

Co o tym sądzicie?

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #732 dnia: Październik 13, 2005, 13:30:49 »
Przede wszystkim bedę Ci miał za złe, gdyby to był ostatni raz :D

Myślę, że da się coś z tym zrobić. Twój pomysł ma rację bytu, ale oczywiście wpłynie on na spowolnienie synchronizacji. Wyjściem jest, tak jak wspomniałeś, oddzielenie modułu do synchronizacji przez moderatora (obecnie są to wydzielone partie tego samego modułu).
Postaram się w wolnej chwili to zmodyfikować.

Jest też inny sposób: oznakowanie odrzuconych punktów przez automat. Po pobraniu pliku miałbyś oznaczone punkty, które mają np. złą nazwę, współrzedne, itp..

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #733 dnia: Październik 13, 2005, 14:55:07 »
Cytat: Moi
Szybciej będzie, jeśli wrzucisz do wyszukiwarki na poi.mobilne.net wyraz "Malbork", zobaczysz co Ci się wyświetli i w jakich kategoriach, następnie z listy POI która się pojawi wprowadzisz wybrane punkty ręcznie.
Masz na liście podane koordynaty geograficzne, skorzystaj w AM z menu GPS/Pokaż punkt, wpisujesz te koordynaty, na mapie przyciskasz znacznik, który pojawił się w miejscu wskazanym przez Lat/Lon i dodajesz jako POI/PU w odpowiedniej kategorii. Cała zabawa trwa 30 sekund dla jednego punktu.
Sądzę, że procedura automatycznego dodawania/wysyłania pojedynczych POI do pliku UAM byłaby zbyt skomplikowana.

[Dodano: 2005-10-13 10:23:26]
Dodam, że lepiej skorzystać w wyszukiwarce z opcji zaawansowane i kliknąć "ptaszka" przy 'szukaj także w opisie', bo zdarza się, że dodający punkty nie stosują się do Regulaminu i nie umieszczają nazwy miasta (i województwa) w nazwie punktu.

Co do pobierania - OK. Przkonałeś mnie :)  Jednak z wyszukiwaniem ... dla Malborka to zgoda. Jednak znajdź coś dla dużych miast. Dla Wrocławia wyświetla się 45 stron. Może chociaż bardziej zaawansowana wyszukiwarka? Miasto + rozwijana lista kategorii? Na podobnej zasadzie jak "szukaj w punktach autora" - "szukaj w kategorii"?

*

Offline korrek

• 346
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #734 dnia: Październik 13, 2005, 15:37:31 »
SKASUJCIE TĄ REKLAME LOT-U NA http://poi.mobilne.net/ ALBO DAJCIE MOZLIWOSC JEJ WYLACZENIA, BO NIE MOZNA WEJSC NA WASZA STRONE
uff, sorry ale sie w.......łem

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #735 dnia: Październik 13, 2005, 15:59:06 »
:D to nie reklama tylko pomyłka serwera. Już piszę do Admina w tej sprawie.

[Dodano: 2005-10-13 16:03:01]
Coś sie na serwerach naszego dostawcy pomieszało. Mam nadzieje, że ta sytuacja szybko zostanie wyjaśniona.

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #736 dnia: Październik 13, 2005, 16:33:45 »
Cytat: Maap
Coś sie na serwerach naszego dostawcy pomieszało. Mam nadzieje, że ta sytuacja szybko zostanie wyjaśniona.
Witamy (podwójnego) Tatusia... Jeszcze raz - gratulacje!

Napisz temu adminowi, że społeczeństwo poimobilnonetowe zbojkotuje i zdyskredytuje na wszelkich możliwych forach %#@#$^@$iany catering lotowski.
Bo coś mi to wygląda na działanie z premedytacją, którego pomysł może nasunać się sam, po obejrzeniu statystyk oglądalności jednego i drugiego serwisu.
Tyle, że to antyreklama, a nie reklama.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #737 dnia: Październik 13, 2005, 16:48:50 »
Witamy (podwójnego) Tatusia... Jeszcze raz - gratulacje!
Dziękuję, dziękuje.
Napisz temu adminowi, że społeczeństwo poimobilnonetowe zbojkotuje i zdyskredytuje na wszelkich możliwych forach %#@#$^@$iany catering lotowski.
Bo coś mi to wygląda na działanie z premedytacją, którego pomysł może nasunać się sam, po obejrzeniu statystyk oglądalności jednego i drugiego serwisu.
Tyle, że to antyreklama, a nie reklama.
Mam nadzieję, że sytuacja wróci do normy tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

*

Offline xenium11

• 268
  • Sprzęt: Motorola Defy
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #738 dnia: Październik 13, 2005, 17:40:57 »
prosze o pomoc co jest nie tak gdy chce pobrac moje ulubione punkty z http://www.poi.mobilne.net to wyskakuje mi taki komunikat - Plik jest już niedostępny! Minęło 10 minut od czasu ostatniej operacji w serwisie. Powtórz operację! - i tak juz od 3 dni co robie nie tak?

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #739 dnia: Październik 13, 2005, 21:29:25 »
Cytat: rawco
Jest też inny sposób: oznakowanie odrzuconych punktów przez automat. Po pobraniu pliku miałbyś oznaczone punkty, które mają np. złą nazwę, współrzedne, itp..
A może dałoby się zrobić tak, aby te odrzucone punkty wylądowały w zakładce "Usunięte" w danej kategorii?
Przez www byłoby znacznie łatwiej zmodyfikować je tak, aby pasowały do reguł.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #740 dnia: Październik 13, 2005, 22:07:03 »
Cytat: xenium11
prosze o pomoc co jest nie tak gdy chce pobrac moje ulubione punkty z http://www.poi.mobilne.net to wyskakuje mi taki komunikat - Plik jest już niedostępny! Minęło 10 minut od czasu ostatniej operacji w serwisie. Powtórz operację! - i tak juz od 3 dni co robie nie tak?
Żeby skutecznie pomóc potrzebuję więcej informacji:
Jakiej wielkości plik wczytujesz?
Czy probowałes przez AMPOISync?
Ile masz punktów?
W jakich godzinach zdarzają sie takie przypadki?
Jaka przeglądarka?
Jaki nick z mobilne.net?

Możesz też napisać do mnie na maila: maap@mobilne.net

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #741 dnia: Październik 14, 2005, 10:21:58 »
Cytat: xenium11
Był błąd, który już naprawiliśmy!

*

Offline xenium11

• 268
  • Sprzęt: Motorola Defy
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #742 dnia: Październik 15, 2005, 11:36:24 »
chyba dalej jest ten problem poniewaz kolejny raz mam ten  komunikat - Plik jest już niedostępny! Minęło 10 minut od czasu ostatniej operacji w serwisie. Powtórz operację!

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #743 dnia: Listopad 21, 2005, 12:10:42 »
Witam,
Jako nowy użytkownik mam nieco lamerską propozycję.Analizując informacje z tego wątku oraz zasady z poi.mobilne.net, proponuję w kilku punktach (takie lokalne FAQ)odpowiedzieć na pytanie jak optymalnie zarządzć POI w swoim palmie.Tzn, jakie pliki uam do jakich map przywiązywać,gdzie je najlepiej umieszczać, jak często synchronizować itd,itd.
Rozumiem,że są wśród nas juz specjaliści od tego, ale chciałbym,żeby pamiętać też o takich, co od 5 dni mają swój ulubiony sprzęcik;)
Pozdrawiam
palmas
palmus

*

Offline sudnia

• **
  • 126
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #744 dnia: Listopad 21, 2005, 13:56:11 »
popieram to

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #745 dnia: Grudzień 08, 2005, 14:35:49 »
Cytat: palmus
Witam,
Jako nowy użytkownik mam nieco lamerską propozycję.Analizując informacje z tego wątku oraz zasady z poi.mobilne.net, proponuję w kilku punktach (takie lokalne FAQ)odpowiedzieć na pytanie jak optymalnie zarządzć POI w swoim palmie.Tzn, jakie pliki uam do jakich map przywiązywać,gdzie je najlepiej umieszczać, jak często synchronizować itd,itd.
Rozumiem,że są wśród nas juz specjaliści od tego, ale chciałbym,żeby pamiętać też o takich, co od 5 dni mają swój ulubiony sprzęcik;)
Pozdrawiam
palmas

Jak najbardziej popieram.

Sam mam trochę "lamerskie" podejście do PDA, ale na pewno takie informacje pomogą wszystkim

;)

pozdarwiam

rafalcho

[Dodano: 2005-12-08 14:37:28]
Witam,
Pozdrawiam
palmas

Sam mam trochę "lamerskie" podejście do PDA, ale na pewno takie informacje pomogą wszystkim

;)

pozdarwiam

rafalcho

[Dodano: 2005-12-08 14:38:14]
Witam,
Pozdrawiam
palmas

;)

pozdarwiam

rafalcho

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #746 dnia: Grudzień 09, 2005, 07:27:32 »
Nie bardzo rozumiem jak pobrać pliki typu .BAM.
Występuje taka opcja przy każdej kategorii.Pobieranie tego owocuje za każdym razem innym plikiem.
Czy ktoś może to wyjaśnić step by step?
Palmus
palmus

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #747 dnia: Grudzień 09, 2005, 08:12:22 »
A co chcesz pobrać w formacie BAM?

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #748 dnia: Grudzień 09, 2005, 15:01:35 »
To co w nim występuje, czyli zablokowane odcinki.
(Najchętniej we Wrocławiu;)

Palmus
palmus

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #749 dnia: Grudzień 09, 2005, 16:04:31 »
To co w nim występuje, czyli zablokowane odcinki.
Wątpię, żeby jakieś były.