POI - Synchronizacja

• 785 Odpowiedzi
  • 99168 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #690 dnia: Czerwiec 20, 2005, 09:13:28 »
Ciekawostka z dzisiaj przeglądanych przetargów:

Komendant Główny Policji z siedzibą w Warszawie, ul. Puławska 148/150, w imieniu i na rzecz którego działa Biuro Logistyki Policji KGP z siedzibą w Warszawie, Polska, ul. Domaniewska 36/38, niniejszym zaprasza uprawnionych oferentów do składania zapieczętowanych ofert na dostawę:
17 zestawów cyfrowych urządzeń do automatycznej kontroli prędkości i fotograficznej rejestracji przekroczenia prędkości dopuszczalnej (fotoradarów) wraz z następującym wyposażeniem:
- 85 obudów do montowania urządzenia na maszcie (po 5 obudów na każde urządzenie),
- 85 masztów do zabudowania obudów urządzenia,
- 17 statywów z lampą błyskową wraz z zasilaniem do lampy błyskowej i fotoradaru,
- 17 urządzeń do przenoszenia danych z fotoradaru do systemu archiwizacji i analizy zarejestrowanego materiału wraz z odpowiednim oprogramowaniem,
- 34 nośniki zarejestrowanego materiału (po 2 nośniki na każde urządzenie),
- 17 zestawów komputerowych do przeglądania i analizy zarejestrowanego materiału z oprogramowaniem systemowym i analitycznym.
4. Termin dostawy: trzy miesiące od daty podpisania umowy.

Oferty muszą być dostarczone do:
Biuro Logistyki Policji Komendy Głównej Policji ul. Domaniewska 36/38, pokój 406, 02-672 Warszawa, Polska do dnia 1 sierpnia 2005 r. do godz. 10.00 (czasu miejscowego)

No i znów trzeba bedzie sie rozglądać czujniej :)
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline orte

• 252
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #691 dnia: Czerwiec 20, 2005, 09:50:23 »
Przed chwilka zrobiłem synchronizacje POI po ActiveSync bez najmniejszych problemów :)

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #692 dnia: Czerwiec 22, 2005, 17:05:42 »
Miło mi poinformować, że w najnowszym (lipcowym) wydaniu magazynu PC World Komputer  http://www.pcworld.pl/artykuly/48329.html na stronie 76 (wydania papierowego) jest zamieszczony artykuł poświęcony serwisowi poi.mobilne.net pt. "Niestraszny już fotoradar".

Na kolejnych stronach 77, 78 przedstawiono sposób konfiguracji konta oraz programu AMPOISync i późniejszego wykorzystania ich możliwości.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #693 dnia: Czerwiec 26, 2005, 21:10:55 »
Kiedyś na stronie dowolnej kategorii, w zakładce punkty, po kliknięciu na nagłówek kolumny punkty lista POI sortowana była alfabetycznie. Pozwalało to na sprawną weryfikację, czy punkt jaki chcemy dodać nie figuruje już w bazie.

Teraz mam wrażenie, że punkty ustawiają się w kolejności wprowadzenia (po ID). Czy coś uległo zmianie? Jeżeli tak, to czy zasadna jest ta zmiana? Przecież, jeśli ktoś chciał posortować po ID, to mógł to wcześniej uczynić klikając w nagłówek ostatniej kolumny. Teraz zresztą także.

To chyba jednak jakiś błąd w skrypcie...

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #694 dnia: Czerwiec 26, 2005, 21:47:56 »
Cytat: Moi
To chyba jednak jakiś błąd w skrypcie...

To był błąd, dzięki Moi za cynk :)

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #695 dnia: Lipiec 08, 2005, 11:19:51 »
Cytat: MaDuch
Ciekawostka z dzisiaj przeglądanych przetargów: [...]
17 zestawów cyfrowych urządzeń do automatycznej kontroli prędkości i fotograficznej rejestracji przekroczenia prędkości dopuszczalnej (fotoradarów) wraz z następującym wyposażeniem: 85 obudów i 85 masztów

Znaczy się, że co w 5 obudowie stojącej na maszcie może być wbudowany fotoradar. Faaaajnie... Większość straszaki, ale to już stwierdziłem doświadczalnie (detektor). Szczerze mówiąc, w mojej okolicy to chyba 100% to same obudowy straszą. W żadnym przypadku nie stwierdziłem zarejestrowanego promieniowania fal elektromagnetycznych o częstotliwości radarowej ani też promienia lasera. A właściwie w jaki sposób jest realizowana rejestracja przekroczenia prędkości jest w fotoradarach? Nie chodzi mi o wykonanie zdjęcia, tylko o to, jakie urządzenie radarowe (laser czy fale elektromagnetyczne i na jakich częstotliwościach/zakresie) jest używane. Pomogłoby to w identyfikacji straszak/fotoradar.
Bez wątpienia, faktem jest, że pudełka są instalowane w większości przypadków w miejscach, gdzie należy zwrócić baczną uwagę na drogę i definitywnie zdjąć nogę z gazu ograniczając się do dopuszczalnej prędkości.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #696 dnia: Lipiec 08, 2005, 18:53:03 »
Do wszystkich :))

Sprawdźcie dodane przez siebie punkty "AM byki" czy w nowej AM zostały poprawione.

Nadgorliwi niech zerkną w cudze ;)

Ja na 5 zgłoszonych zaobserwowałem w 4 poprawę a co za tym idzie wysłałem e-mail do admina z listą punktów do usunięcia z bazy.

Widzę że jednak warto je wychwytywać :))

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #697 dnia: Lipiec 10, 2005, 10:09:35 »
Cytat: prozor
A właściwie w jaki sposób jest realizowana rejestracja przekroczenia prędkości jest w fotoradarach? Nie chodzi mi o wykonanie zdjęcia, tylko o to, jakie urządzenie radarowe (laser czy fale elektromagnetyczne i na jakich częstotliwościach/zakresie) jest używane. Pomogłoby to w identyfikacji straszak/fotoradar.

W obudowach starszej generacji - takie jasnoszare (w Krakowie pojawiły sie przed ciemnoszarymi :) ) maja w srodku klasyczny radar elektromagnetyczny firmy GATSO - co zreszta jest napisane na obudowie. Do wykrywania potrzebny jest odbiornik radiowy. Nie wiem czy polska policja nabyla wykrywacze antyradarow ale w Austrii policja posiada takie wyposazenie. Przeciw niemu sa skierowane takie wynalazki jak technologia "stealth" czyli dobrze izolowana heterodyna o obnizonej mocy.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #698 dnia: Lipiec 10, 2005, 20:36:17 »
Jakiś czas temu pisałem o błednie zaanczonych fotoradarach we Wrocławiu i okolicy. Wysłałem w tej sprawie maila do Cichego i... nic. Jak straszyły tak straszą. Rwco, może jak znajdziesz chwilkę wywyalisz je? Wszystkie na trasie Wrocław - Oleśnica włącznie. I te na Wiśniowej i Karkonoskiej. Gość opisał je jako "w belce z syngnalizacją" - to są albo kamery monitorujące miasto, albo tylko czujniki natężenia ruchu.

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #699 dnia: Lipiec 11, 2005, 09:20:53 »
Wykasowałem, tylko nie wiem, czy wszystkie?

*

Offline Troll

• **
  • 214
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #700 dnia: Lipiec 11, 2005, 10:20:40 »
W związku z wydaniem nowych map zrobiłem małe porządki w AM-Byki jeżeli są jakieś uwagi to proszę o kontakt

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #701 dnia: Lipiec 11, 2005, 21:09:00 »
Cytat: rawco
Wykasowałem, tylko nie wiem, czy wszystkie?

Wygląga na to, że wszystkie. Dzieki.

*

Offline prozor

• 1089
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #702 dnia: Lipiec 15, 2005, 19:33:51 »
Dobra, małe pytanko, bo mnie szlag trafia: czy tylko ja mam problemy ostatnio z synchronizacją? Obojętnie czy z poziomu PPC czy z www zsynchornizowanie POI graniczy z niemożliwością. Transmisja pliku ciągnie się w nieskończoność. O ile mam szczęście to jeszcze wyślę ale o odebraniu zsynchronizowanej bazy to mogę zapomnieć
CO JEST?
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #703 dnia: Lipiec 15, 2005, 20:08:06 »
Ja nie mam zadnych problemow. Synchronizuje baze 1-2 razy dziennie i od dluzszego czasu nic zlego sie nie dzieje.

*

Offline prozor

• 1089
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #704 dnia: Lipiec 15, 2005, 22:47:13 »
Cytat: sajlent
Ja nie mam zadnych problemow. Synchronizuje baze 1-2 razy dziennie i od dluzszego czasu nic zlego sie nie dzieje.

No to albo ja mam wyjątkowego pecha, albo Ty wyjątkowe szczęście. Obojętnie co bym próbował zsynchronizować (*.zip lub nawet niespakowaną bazę: 3,5 MB!) to i tak po wczytaniu przez serwer mogę sobie czekać do usranej śmierci.
No a teraz to nawet z łączeniem jest problem: "Wysyłanie żądania do poi.mobilne.net".... Czas 2:30, prędkość 0 b/s

Miodzio :(

*

Offline prozor

• 1089
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #705 dnia: Lipiec 16, 2005, 16:51:59 »
No dobra:
problem występuje przy próbie synchronizacji z poziomu OPERY. IE (którego na ogół nie używam!) robi to dobrze.
Możecie to sprawdzić?

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #706 dnia: Lipiec 16, 2005, 17:06:55 »
Na FireFox nie ma problemów z Synchronizacją.
IE faktycznie jest przeglądarką 100% poprawnie interpretującą polecenia.
Opery nie sprawdzałem.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #707 dnia: Lipiec 20, 2005, 17:44:51 »
Przez IE dziś nie mogę cały dzień zsynchronizować.
Najpierw trwało to wręcz godzinami (weryfikacja pliku uam, bo samo ściągnięcie było OK), teraz po kilku minutach komunikuje błąd połączenia.

Polecam Regulamin forum !!

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #708 dnia: Lipiec 21, 2005, 10:50:28 »
Przed chwilą synchronizowałem bez problemu. Plik ponad 2 MB, transfer około 500 KB/s, IE6 na WinXP.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #709 dnia: Lipiec 30, 2005, 18:10:46 »
 Z zadowoleniem zauważam, że coraz więcej członków wpisuje swoje punkty. Kiedyś było tak, że kila osób ciągnęło te punkty. A teraz już nie. I o to chodzi. Niech się inni też wykażą.

Autorus

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #710 dnia: Sierpień 16, 2005, 01:28:50 »
Przyspieszyłem nieco skrypty. Wymagało to przebudowania modułu synchronizacji. Dodatkowo w parametrach użytkownika wprowadziłem możliwość definicji prostokąta, dla którego uwględniane będzie pobieranie punktów i synchronizacja.

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #711 dnia: Sierpień 19, 2005, 13:07:05 »
Podsumowując, w serwisie poi.mobilne.net poczyniłem następujące ulepszenia:

1. Możliwość ręcznego dodawania punktów poprzez stronę WWW.
2. Możliwość edycji współrzędnych punktów.
3. Możliwość edycji punktu przez autora punktu (wyłącznie przez Moje Konto w zakładce Twoje Punkty).
4. Możliwość definicji regionu współrzędnymi. Dzięki czemu użytkownik może zawęzić obszar, z którego chce mieć pobierane i wysyłane punkty (definiowane dla całego konta w "Moje konto").
5. Poprawiłem opcję "Pobierz wszystkie" dla programu AMPOISync. Dzięki czemu nie powinno już być problemu z jej wykorzystaniem.
6. Dodałem lokalizację punktów na mapie szukacz.pl.
7. Zwiększyłem wydajność skryptów synchronizacji poprzez oddzielenie części dla moderatorów od części dla użytkowników. Wcześniej było to robione automatycznie przez skrypt.

Docelowo jednak zniknie możliwość moderowania kategorii poprzez sychronizację, dzięki czemu skrypt jeszcze bardziej zostaną uproszczone. To wymaga jednak opini moderatorów: czy są oni w stanie wyrzec się tej funkcjonalności na rzecz zwiększenia wydajności automatu synchronizującego. Oczywiście pozostanie moderowanie poprzez stronę WWW.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #712 dnia: Sierpień 19, 2005, 14:16:45 »
Podsumowując, w serwisie poi.mobilne.net poczyniłem następujące ulepszenia:
Rawco, jesteś WIELKI.

Docelowo jednak zniknie możliwość moderowania kategorii poprzez sychronizację, dzięki czemu skrypt jeszcze bardziej zostaną uproszczone. To wymaga jednak opini moderatorów: czy są oni w stanie wyrzec się tej funkcjonalności na rzecz zwiększenia wydajności automatu synchronizującego. Oczywiście pozostanie moderowanie poprzez stronę WWW.
Co oznacza moderowanie? Wg. mnie, tak naprawdę, to w większości usuwanie zbędnych punktów i edycja błędów.
Czyniąc to przez automat nie mamy pełnej kontroli nad tymi procesami. Zdarza się np., że autor punktu poprawił (wyedytował) błędy, a moderator, mając stary plik *.uam, spowrotem te błędy przywrócił.
Jestem absolutnie za moderowaniem wyłącznie przez www.

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #713 dnia: Sierpień 19, 2005, 14:46:13 »
Cytat: Moi
Zdarza się np., że autor punktu poprawił (wyedytował) błędy, a moderator, mając stary plik *.uam, spowrotem te błędy przywrócił.

Właśnie dlatego automat synchronizujący jest dość skomplikowany, bo wykrywa takie sytuacje. W tej chwili synchronizacja sprawdza wiele rzeczy:
1. Czy punkt jest w obrębie prostokątu użytkownika i w obrębie Polski.
2. Czy identyczny punkt nie jest w innej kategorii.
3. Czy punkt nie jest w pobliżu innego punktu danej kategorii.
4. Czy nazwa, opis i współrzędne różnią się od tych w katalogu.
5. Czy kategoria jest otwarta/punkt jest ważny.
6. Czy ktoś wcześniej nie dokonał zmiany w punkcie.
7. Czy proponowane nowe właściwości punktu nie są czasem starym punktem.
8. Czy punkt został usunięty z pliku i nie powinno go być już w katalogu.

Jeśli by zrezygnować z większości tych warunków, to synchro powinno przyspieszyć.

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #714 dnia: Sierpień 21, 2005, 21:26:34 »
Rozbudowałem wyszukiwarkę o wyszukiwanie wśród usuniętych punktów oraz tylko wybranego autora. Można też przeszukać katalog w cel znalezienia punktu o podanym ID. W wynikach wyszukiwania dodatkowo umieściłem przyciski dla uprawnionych moderatorów więc można bezpośrednio stąd wyedytować punkt, lub wysłać maila do autora punktu.

*

Offline Picia

• 26
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #715 dnia: Wrzesień 06, 2005, 19:36:12 »
Witam,
czy jest mozliwośc tak przebudowania programu aby automatycznie blokował  na mapie "zablokowane odcinki" dodawane przez inne osoby?

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #716 dnia: Wrzesień 06, 2005, 21:23:31 »
Hmm o ile można przebudować AMPOISync oraz skrypt Synchronizacyjny tak aby analizował pliki BAM o tyle nie mam w tej chwili wiedzy czy AutoMapa potrafi automatycznie wczytać takie zmiany do Zablokowanych Odcinków.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #717 dnia: Wrzesień 12, 2005, 14:48:54 »
witam, mam nastepujacy problem. Mialem do tej pory plik ze swoimi punktami POI, ktore sie bardzo dobrze synchronizowaly. Chcialem dodac do nich nowa kategorie - bankomaty BZ WBK. Wybralem taka opcje na stronie Mobilne.net i zsynchronizowalem caly plik. Nastepnie pobralem ikone tej kategorii i wrzucilem w katalog Icons w PPC. Niestety nie widac ani kategorii ani punktow. Mozliwe, ze temat ten juz sie pojawial, ale niestety niemoge go znalesc na forum. Bardzo prosze o pomoc.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #718 dnia: Wrzesień 12, 2005, 15:44:52 »
Spróbuj ręcznie sprawdzić czy ikona BZWBK nie jest uszkodzona.
Plik UAM zawierający punkty z tej kategorii (BZWBK) wczytaj jeszcze raz do AM poleceniem Wczytaj plik....

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #719 dnia: Wrzesień 12, 2005, 15:57:08 »
ikona, gdy ja zapisuje na HDD ma za kazdym razem inna postac. Raz zapisuje sie jako Bz.bmp, innym razem jako Bankomat BzWBK.bmp ale za kazdy razem nie dziala - nie tworzy nowej kategorii.

Operacja "Wczytaj plik..." pomogła - dzieki