POI - Synchronizacja

• 785 Odpowiedzi
  • 99435 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #630 dnia: Maj 07, 2005, 23:18:58 »
No i przegiąłem... :( Mając 59 kategorii i 4513 PU w swoum pliku uam, którego wielkość przekracza 1,6 MB doszedłem do sytuacji, kiedy to AM nie chce się uruchomić wyświetlając komunikat o zbyt małej dostępnej pamięci - a ma jej przed uruchomieniem 28 MB!!! Z innym plikiem uam (mniejszym) uruchamia się bez problemu.
Czyżby ten plik był wczytywany w całości podczas uruchamiania programu? Jak by nie było zmuszony zostałem podzielić swój plik uam na kilka mniejszych grupujących np. w jednym wszystkie sklepy, w drugim wszystkie stacje paliw itd...
Wiem, że można do serwisu wczytać kilka plików uam jednocześnie podczas synchronizacji (muszą być spakowane w zipie), ale niestety nie można zachować tej struktury pobierając JEDEN WSPÓLNY plik PU po synchronizacji. Zatem teraz będzie w moim wypadku synchronizacja bardzo utrudniona, bo po każdej będę musiał ponownie dzielić plik wynikowy na kilka mniejszych... :(
Ale sprawę bardzo ułatwiłaby nieco rozszerzona funkcjonalność serwisu poi.mobilne.net, którą niniejszym zgłaszam jako popozycję rozwoju:

Wariant 1
Profile w ramach jednego konta.
Załóżmy, że mam 20 kategorii w swoich ulubionych, które jednak mam po 10 w 2 różnych plikach uam. Zakładam zatem dwa profile - w pierwszym wskazuje jako plik uam - pierwszy z moich dwóch, a w drugim - drugi. Teraz synchronizacja podzielona jest na 2 części - mam zachowaną strukturę kategorii w dwóch plikach uam po każdej synchronizacji.

Wariant 2
Wczytanie I ZAPIS po synchronizacji kilku plików uam jednocześnie.
Początek byłby taki jak jest teraz: wczytuję plik zip, w którym mam kilka plików uam (każdy z nich zawiera po kilka-, kilkanaście kategorii tworzących w sumie zestaw kategorii, które mam w ulubionych w serwisie), Dokonuję synchronizacji ale (tu będzie nowa funkcjonalność) mogę zapisać swoje PU po synchronizacji DOKŁADNIE W TAKIEJ SAMEJ STRUKTURZE PLIKÓW UAM JAK PODCZAS WCZYTANIA WSZYSTKICH PU w celu wykonania synchronizacji - docelowo otrzymuję identyczny plik zip dokładnie z takimi samymi plikami uam, oczywiście zaktualizowanymi po sunchronizacji!!!

Osobiście wolałbym wariant 2.

Co Wy na to? Pewnie niedługo i innym pliki uam wzrosną poza górną wartość krytyczną i problem będzie szerszy a potrzeba jego rozwiązania stanie się pilniejsza... ???

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #631 dnia: Maj 07, 2005, 23:43:21 »
Zrobimy Cat^ wariant drugi, nie bedzie az tak zle z jego implemetacja. Za klika dni bedzie zrobione.

*

Offline orte

• 252
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #632 dnia: Maj 08, 2005, 01:06:04 »
Czyżbym zbliżał się do "masy krytycznej" :(
Mój pliczek liczy sobie 4449 PU i waży 1.53MB, więc dzięki Cat^ za informację.
Należy sie odpowiednio przygotować, a własnie miałem pobrać punkty ;)
Z tym że zawsze korzystam z AMPOISync, dobra robota SAKO :D
A zresztą pobieram, zawsze mam backup jakby co ;)

Dodano: godz. 01.10

Jeszcze działa :) 4520 PU i 1.55MB

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #633 dnia: Maj 08, 2005, 01:06:42 »
Nie wiem czy ja coś źle robie czy co, ale wciąż u mnie nie działa opcja kompatybilności kategorii widocznych i ukrytych na mapie. Na stronie widnieją jako Ukryte a po zgraniu na ipaqa wszystkie są widoczne i trzeba ręcznie odznaczać (co jest irytujące). Maap pisał, że jest to już naprawione bo zgłaszałem już ten błąd, ale jak widze chyba nie do końca.

*

Offline Cat^

• 1017
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #634 dnia: Maj 08, 2005, 13:10:54 »
Cytat: rawco
Zrobimy Cat^ wariant drugi, nie bedzie az tak zle z jego implemetacja. Za klika dni bedzie zrobione.
SUPER SUPER SUPER!!! Czekam BARDZO BARDZO BARDZO niecierpliwie... :)

[Dodano: 2005-05-08 19:07:22]
Uwaga! Fałszywy alarm!!! Okazało się, że przyczyną nieuruchamiania się AM z komunikatem o braku pamięci było nie zbyt duży plik uam tylko... otwarcie i zamknięcie pliku uam na pececie!!! Sprawdziłem na dużo mniejszym pliku. Otworzyłem edytorem plik uam na pececie, wykonałem szereg zmian w tekście z "Mazowieckie" na "mazowieckie" (zamień wszystkie), zapisałem i wrzuciłem z powrotem do PDA. Od wykonania takiej operacji z DOWOLNYM plikiem uam AM nie uruchamia się z komunikatem o braku pamięci... Dziwne, co???
Ale myślę, że i tak warto wprowadzić do serwisu funkcjonalność synchronizacji z wieloma jednocześnie plikami uam, bo:
1. trzymanie PU w kilku plikach przyśpiesza pracę AM podczas edycji PU,
2. kiedyś i tak pewnie przyjdzie ten moment, że zabraknie pamięci.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #635 dnia: Maj 09, 2005, 23:19:48 »
Koledzy - czy nie sadzicie, ze ilosc punktow w kat. suszarek rosnie w bazie w takim tempie, ze za chwile uzytkownicy pda beda najgrzeczniejszymi uzytkownikami polskich drog? Nie mowiac juz o glosowym ostrzeganiu....jadzia w niektorych miejscach nawija w kolko jak prawdziwa kobieta....Jak dla mnie to nie sposob na bezstresowa jazde - tutaj nic nie przebije wydatku 300-400 pln na cb radio....i nie wierzcie w bazy danych takich miejsc w firmach transportowych - kazdy TIR ma CB i cos takiego zupelnie im niepotrzebne....przy okazji "podsluchu" tirkow sam nigdy nie zostalem namierzony bo o kazdej susarce wiem min. 10km wczesniej. Uwierzcie - pda nadaje sie do wielu rzeczy (m.in. fotoradary stacjonarne...chociaz w wiekszosci "puste"), ale nie do suszarek. Pozdr

*

Offline Antonio

• *
  • 86
  • Sprzęt: GC 5066 & NavRoad AURO S6
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #636 dnia: Maj 10, 2005, 20:31:56 »
Mam od miesiąca pocketa. Na stronie mobilne zrobiłem wszystko tak jak opisane w instrukcji: założyłem swój katalog ulubione  itd. Mam zainstalowany na pockecie AMPOISync. Wszystko wg mnie w porządku. I do tej pory nie jestem w stanie posługiwać się tym programem. Czy włączę synchronizację, czy pobierz wszystkie itd. rozpoczyna pracę i za chwilę sygnalizuje błąd "Wystąpił błąd...". Wskazuję plik do synchronizacji i czy to jest na karcie, czy w ramie - wszytko jedno błąd i tyle. Wyłączyłęm zaporę i antywirusa nic nie pomaga. Powiedzcie co jest grane??? Program jest nowy.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #637 dnia: Maj 11, 2005, 01:18:46 »
Sprawdź następujące rzeczy:
- czy Twój palmotp posiada połączenie z internetem (możesz sprawdzić w IE)
- czy wprowadziłeś poprawny login i hasło
- czy wybrałeś istniejący plik lub podałeś nową nazwę pliku mającego podlegać synchronizacji

*

Offline Antonio

• *
  • 86
  • Sprzęt: GC 5066 & NavRoad AURO S6
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #638 dnia: Maj 11, 2005, 09:43:50 »
Rzeczywiście mój pocket nie łączy się z internetem, Ale automapa nie miała żadnych trudności by się automatycznie zarejestrować. Stąd wogóle tego nie sprawdzałem. Ustawienie tego połączenia leży poza granicami moich możliwości. Ja nie mam żadnego numeru telefonu, ani modemu, a z komputerem łączę się przez USB, a nie com1. Moje połączenie z internetem to stałe łącze w sieci osiedlowej, przez kartę sieciową ( i te dane znam na pamięć: brama domyślna itp). Tak, że ja wogóle nie wiem po co mu takie dane, które wogóle nie są potrzebne w moim przypadku. A te które są potrzebne - to nie wiem gdzie ich wpisać. Nie wiem w jaki sposób strona automapy umiała się z nim (pocketem)połączyć. Dziękuje za odpowiedź. Zrobiłem wszystko ręcznie i po bólu.

[Dodano: 2005-05-11 11:15:43]
Już po bólu z połączeniem Pocketa z intermetem.
 Informacja dla takich, którzy wiedzą tyle co ja lub mniej:
Należy w ActiveSync/Narzędzia/Opcje/Reguły
- połączenie ustawić na Internet.
Są tam dwie możliwości 1/ praca i 2/ Internet

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #639 dnia: Maj 11, 2005, 11:21:09 »
Antonio - witam w gronie lamerów.
Ty masz pocketa miesiąc, ja mam ze cztery lata. I też w lamerstwie swoim nie wpadłem na to, że AMPOISync nie działa mi z powodu braku ustawienia połączenia internetowego w ActiveSync'u.
Przydarzył mi się hardreset miesiąc temu i instalowałem wszystko ponownie. Ponieważ nie korzystam na tym iPAQu z internetu, nie pamiętałem, że trzeba ten drobny zabieg zrobić i awanturowałem się, że AMPOISync mi nie działa. Dopiero Maap mi otworzył oczy...

Otwierasz ActiveSynca, w menu Narzędzia klikasz Opcje, następnie u góry zakładkę Reguły i na dole formatki w części Przekazywanie ustawiasz Internet (nie: Praca).
Jak to się dzieje, że AutoMapa się rejestruje bez tych ustawień - to też jest dla mnie tajemnicą (i też mnie to zwiodło).

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #640 dnia: Maj 11, 2005, 21:45:22 »
Cytat: Moi
Jak to się dzieje, że AutoMapa się rejestruje bez tych ustawień - to też jest dla mnie tajemnicą (i też mnie to zwiodło).
Mi się wydaje, że AutoMapa robi to z poziomu "kreatora" instalacji, ale po stronie PC, więc  ustawienie ActiveSynca i tak nic nie da, bo to dostęp do Internetu na PC jest istotny. Po zdalnej rejestracji, "kreator" aktualizuje po prostu mapy na Pockecie, wykorzystując połaczenie przez ActiveSync.

*

Offline korrek

• 346
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #641 dnia: Maj 14, 2005, 11:43:16 »

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #642 dnia: Maj 14, 2005, 23:28:16 »
KOMUNIKAT

Dzisiaj nastąpi przygotowywany od dawna upgrade strony http://poi.mobilne.net

poi.Mobilne.net rozwija się bardzo szybko. Mamy już ponad 2 000 zarejestrowanych użytkowników oraz ponad 10 000 punktów. Wszysko dzięki naszej (wszystkich userów) wspólnej pracy.

Staramy się wciąż rozwijać i przygotowywać nowe funkcje, które będą nam ułatwiać korzystanie z zasobów poi.mobilne.net
Oto lista zmian i nowych funkcji:
- automatyczne logowanie do serwisu po zaznaczeniu odpowiedniej opcji (wymaga cookies)
- wszystkie punkty w bazie maja teraz współrzędne w WGS 84 (jestem autorem skryptów PHP, które napisałem na podstawie Kalkulatora Zadorskiego)
- możliwość ręcznego dodawania punktów do bazy
- wybór ulubionych ikon i dźwięków, które będą reperezentowały daną kategorię (zamiast głosowania)
- konfiguracja parametrów kategorii w okienkach (pop-up) znacznie uproszczająca obsługę
- w zakładce MAPA - klikniecie na punkt powoduje otwarcie okna z Historią Punktu i wspórzędnymi (funkcja poprawnie działa w Internet Explorer)
- zakładki w kategorii mają w nazwie stan liczbowy określający zawartość danej zakładki np. Ikony (3) oznacza, że w zakładce są trzy ikony
- w zakładce Punkty pojawia się opcja EDYCJA, która umożliwia zmianę Nazwy, Opisu Punktu oraz możliwość Przeniesienia punktu do innej kategorii - dostępna TYLKO dla moderatorów
- każda kategoria może teraz zostać opatrzona zdjęciem i opisem - możliwość edycji TYLKO dla moderatorów
- nowy regulamin użytkowania poi.Mobilne.net

AMPOISync został wzbogacony o nowe, ważne funkcje:
- dzięki funkcji Automatycznego Pobieranie Nowych Punktów możemy być teraz on-line nawet w samochodzie (w czasie podróży) a AMPOISync bez Waszego udziału będzie w określonych przez Was odstępach czasowych łączył się (działając w tle AutoMapy) i pobierał Nowe Punkty oraz automatycznie umieszczał je w AutoMapie (jest to wersja GPRS friendly)
- o nowych punktach i nie tylko  zostaniecie teraz poinformowani miłym głosem
- dzięki wtyczce ekranu Today możecie zobaczyć ile NOWYCH punktów zostało pobranych (dotyczy Automatycznego pobierania)
- pojawiły się dwie nowe opcje pobierania - IKONY oraz DŹWIĘKI, ktore pwodują pobranie i umieszczenie w odpowiednich katalogach Waszych ulubionych ikon i dźwięków
- pojedyncze tapnięcie na wtyczce uruchamia AMPOISync

Do poprawnego działania program AMPOISync wymaga NET Compact Framework w wersji SP3.

- Panu Edwardowi Zadorskiemu - za wykorzystanie funkcji matematycznych do przeliczania współrzędnych geograficznych
- oraz wszystkim nie wymienionym imiennie - za pomoc.
Dziękujemy.

W imieniu poi.Mobilne.net
Maap

Update:
15.05 00:35 [podziękowania]
15.05 01:04 [funkjconalność mobilne.net]

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #643 dnia: Maj 15, 2005, 02:16:55 »
Czy mi sie wydaje czy wprowadzone zmiany jeszcze nie dzialaja? Nie widze tez nowej wersji AMPOISync :(

Pozdrawiam

ps. Chcial bym podziekowac calej zalodze poi.mobilne.net za ogromny wklad w stworzenie i staly rozwoj tak wspanialego projektu. Taki profesjonalizm az zacheca do wspolpracy (ja moge oferowac jedynie dodawanie nowych punktow i czasem ikonek, dzwiekow, co od pewnego czasu juz czynie :proud:;) )

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #644 dnia: Maj 15, 2005, 02:46:16 »
Cytat: Maap
Jeśli zaznaczysz pokazuj punkty od skali 2,5km to przy skali 3 km punkty nie będą wyświetlane.
Sprawdź doświadczalnie, która skala Tobie najbardziej odpowiada.
Obawiam się, że chyba nie masz racji. Poeksperymentowałem trochę z AM i wychodzi mi na to, że parametr określający skalę od której punkty maja być widoczne dotyczny TYLKO punktów stałych (pochodzących z AM). Naszych punktów to nie dotyczy. Włączać i wyłączac można je tylko "ręcznie" co jest strasznie upierdliwe :( Zresztą działanie tej opcji też mogłoby nieco inteligentniejsze, bo przecież mógłbym chcieć aby punkty niektórych kategorii pokazywały się przy mniejszej skali niż inne ale to już chyba zbyt wysokie wymagania.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #645 dnia: Maj 15, 2005, 02:52:19 »
Cytat: PeteSh
Obawiam się, że chyba nie masz racji.
U mnie Punkty Uzytkownika oraz POI wbudowane w AM wyświetlają się w skali 40-600m. Przy 610 i < już się nie wyświetlają także obawiam się, że nie wyczerpałeś wszystkich opcji konfiguracyjnych AM :)

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #646 dnia: Maj 15, 2005, 02:52:25 »
Cytat: PeteSh
Jeśli zaznaczysz pokazuj punkty od skali 2,5km to przy skali 3 km punkty nie będą wyświetlane.
Sprawdź doświadczalnie, która skala Tobie najbardziej odpowiada.
Obawiam się, że chyba nie masz racji. Poeksperymentowałem trochę z AM i wychodzi mi na to, że parametr określający skalę od której punkty maja być widoczne dotyczny TYLKO punktów stałych (pochodzących z AM). Naszych punktów to nie dotyczy. Włączać i wyłączac można je tylko "ręcznie" co jest strasznie upierdliwe :( Zresztą działanie tej opcji też mogłoby nieco inteligentniejsze, bo przecież mógłbym chcieć aby punkty niektórych kategorii pokazywały się przy mniejszej skali niż inne ale to już chyba zbyt wysokie wymagania.

No to zrób tak:
1. Lupa
2. Punkty użytkownika
3. Czwarta ikonka
4. Wyświetlaj od skali

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #647 dnia: Maj 15, 2005, 03:41:35 »
KOMUNIKAT

Dzisiaj nastąpi przygotowywany od dawna upgrade strony http://poi.mobilne.net

Panowie, żyję na tym świecie ładnych parę lat, ale takiej Ekipy dawno nie widziałem.
Szczere gratulacje i wyrazy podziwu. Dobra robota!
BTW - serwis poi.mobilne.net nie ma jeszcze nawet pięciu miesięcy...

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #648 dnia: Maj 15, 2005, 04:57:32 »
Cytat: sajlent
Czy mi sie wydaje czy wprowadzone zmiany jeszcze nie dzialaja? Nie widze tez nowej wersji AMPOISync :(
Juz jest wszystko OK :)

*

Offline Cat^

• 1017
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #649 dnia: Maj 15, 2005, 06:37:04 »
Obawiam się, że pliki audio do pobrania do nowej wersji AmiPoiSync - to nie te pliki, które przygotowałem! :)

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #650 dnia: Maj 15, 2005, 06:47:25 »
W Ulubionych nie wyświetlają się ikonki kategorii.

[Dodano: 2005-05-15 07:21:34]
Rozumiem, że trzeba ikonkę wybrać, żeby się wyświetliła.
Ale może lepiej wyświetlać defaultowe, a ewentualnie tylko dokonywać zmian?

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #651 dnia: Maj 15, 2005, 09:47:21 »
Cytat: Cat^
Obawiam się, że pliki audio do pobrania do nowej wersji AmiPoiSync - to nie te pliki, które przygotowałem! :)
Osobiście przygotowałem paczkę z przygotowanymi przez Ciebie komunikatami.
Plik jest cały czas dostępny w sekcji AMPOISync " Komunikaty dźwiękowe programu AMPOISync - by Cat^  ".

[Dodano: 2005-05-15 09:51:22]
Cytat: Moi
W Ulubionych nie wyświetlają się ikonki kategorii.

[Dodano: 2005-05-15 07:21:34]
Rozumiem, że trzeba ikonkę wybrać, żeby się wyświetliła.
Ale może lepiej wyświetlać defaultowe, a ewentualnie tylko dokonywać zmian?
Brak domyślnych ikon jest działaniem celowym. Chcemy aby każdy z użytkowników sam zadecydował, która ikona bedzie reperezentowała daną kategorię. Dodatkowo w zakładce Ikony () wszyscy będziemy mieli rzeczywisty podgląd popularności danej ikony czego zupełnie nie oddawało głosowanie.

[Dodano: 2005-05-15 11:38:19]
Wracając do ikon to teraz już wyświetlają się najpopularniejsze ikony do każdej kategorii a podczas procesu wyboru kategorii mamy możliwość indywidualnego wyboru ikony.

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #652 dnia: Maj 15, 2005, 13:46:08 »
A czy dodawanie kategorii prywatnych już działa?

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #653 dnia: Maj 15, 2005, 13:56:35 »
Dodawanie kategorii prywatnych jest w planach.

Ogromna prośba do wszystkich Moderatorów.
Jeśli dodajecie zdjęcie do kategorii to bardzo proszę aby miało ono rozmiar nie większy niż 200x150.
Zastanówcie się również nad opisem kategorii.

[Dodano: 2005-05-15 16:33:31]
Zapraszam do strony z rankingami poi.Mobilne.net

STRONA GŁÓWNA
Katalog publiczny
Ranking serwisu
Twoje Ulubione
Synchronizacja
.
.

*

Offline Cat^

• 1017
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #654 dnia: Maj 15, 2005, 20:00:23 »
Plik jest cały czas dostępny w sekcji AMPOISync " Komunikaty dźwiękowe programu AMPOISync - by Cat^  "(...)
Chodziło mi o link "ampoisync.infinity.waw.pl/wav/Sounds.rar" na stronie http://ampoisync.infinity.waw.pl/

(...) Zapraszam do strony z rankingami poi.Mobilne.net

STRONA GŁÓWNA
Katalog publiczny
Ranking serwisu
Twoje Ulubione
Synchronizacja
.
.
Szkoda, że w rankingach nie jest ujęta liczba poprawionych punktów - coś w rodzaju rankingu moderatorów... Czasem trudniej jest poprawiać punkty niż dodawać niejednokrotnie z błędnymi danymi... ;)

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #655 dnia: Maj 16, 2005, 09:27:39 »
Plik jest cały czas dostępny w sekcji AMPOISync " Komunikaty dźwiękowe programu AMPOISync - by Cat^  "(...)
Chodziło mi o link "ampoisync.infinity.waw.pl/wav/Sounds.rar" na stronie http://ampoisync.infinity.waw.pl/
Dziękujemy za informację.
Poprawione.
(...) Zapraszam do strony z rankingami poi.Mobilne.net

STRONA GŁÓWNA
Katalog publiczny
Ranking serwisu
Twoje Ulubione
Synchronizacja
.
.
Szkoda, że w rankingach nie jest ujęta liczba poprawionych punktów - coś w rodzaju rankingu moderatorów... Czasem trudniej jest poprawiać punkty niż dodawać niejednokrotnie z błędnymi danymi... ;)
Zobaczymy co można zrobić w tej kwestii.

[Dodano: 2005-05-16 11:02:26]
Ranking został uzupełniony o Ilość Poprawek.

*

Offline Cat^

• 1017
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #656 dnia: Maj 16, 2005, 11:10:51 »
No i zajebiście! :)

*

Offline korrek

• 346
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #657 dnia: Maj 16, 2005, 13:28:01 »
Do moderatorow kategorii
Prosze przeczytajcie regulamin jeszcze raz dokladnie, a w szczegolnosci Standart nazewnictwa PU (punkt 4.1)
 Szlag mnie trafia jak w UWAGACH wpisuje jak nalezy np. godziny otwarcia lub telefon i wszystko to znika po paru dniach

[Dodano: 2005-05-16 13:31:43]
sorry "standard"

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #658 dnia: Maj 16, 2005, 18:50:53 »
Uruchomiana została wyszukiwarka punktów i kategorii.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #659 dnia: Maj 16, 2005, 20:27:00 »
Cytat: rawco
No to zrób tak:
1. Lupa
2. Punkty użytkownika
3. Czwarta ikonka
4. Wyświetlaj od skali

Prawda! Zwracam honor! Aczkolwiek miejsce jest doskonale ukryte, tak jakby autor chciał, żeby przypadkiem nikt tej opcji nie znalazł, szczególnie biorąc pod uwagę dużą ikonę "POI wyświetlanie", która wprowadza w błąd.
Wychodzi na to że serwis powinien się nazywać punktyuzytkownikow.mobilne.net zamiast poi.mobilne.net ;)