POI - Synchronizacja

• 785 Odpowiedzi
  • 99856 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #480 dnia: Kwiecień 11, 2005, 17:19:13 »
Tymczasowy sposób komunikacji (wysyłania plików, wniosków, próśb) z moderatorami wygląda nastepująco.

1. Przygotowujesz plik UAM i korespondencję.
2. Wysyłasz plik UAM do mnie na maila maap@mobilne.net (mail dostępny jest również na stronie poi.mobilne.net)
3. Ja przesyłam plik/pliki do moderatorów odpowiednich kategorii.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #481 dnia: Kwiecień 12, 2005, 00:19:20 »
W poi.mobilne.net pojawiły się nowe elementy.
- Pogrupowano kategorie.
- Wyszczególniono dwie najpopularniejsze kategorie.
- Menu Zalogowanego Użytkownika (to z którego wykonuje się synchronizację, edycję) będzie dostępne po wejściu do menu "Strona Głowna" lub "Twoje Ulubione".

Zapraszamy na WWW i czekamy na ewentualne sugestie na e-mail maap@mobilne.net

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #482 dnia: Kwiecień 12, 2005, 01:30:44 »
Czy ktoś mógłby rozszyfrować cyfry koordynat X i Y w zakładce Punkty?
W jakim to formacie, jak się to przelicza na "ludzkie" Lat/Lon?

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #483 dnia: Kwiecień 12, 2005, 11:45:57 »
Cytat: Moi
Czy ktoś mógłby rozszyfrować cyfry koordynat X i Y w zakładce Punkty?
W jakim to formacie, jak się to przelicza na "ludzkie" Lat/Lon?

W pliku UAM współrzędne są zapisywane właśnie w tym dziwnym formacie X.Y i potrzebny jest odpowiedni algorytm przeliczający te współrzędne.
Nadmieniam, że konwersja nie jest taka prosta, bo nie wystarczy przeliczyć koordynat, ale należy również uwzględnić "skręcenie" siatek względem siebie.

Dla zainteresowanych kalkultaor napisany w Exelu: http://poi.mobilne.net/download/konwerter.zip

W związku z tym jeden z naszych kolegów: Rafał Pięciorak, przygotował nawet odpowiednie skrypty, ale niestety tylko w postaci JAVA serwletów - nasz obecny serwer nie ma możliości ich uruchamiania. Można by je przerobić do PHP, ale potrzebne by były funkcje do operacji na liczbach urojonych.

Rozwiązania są więc dwa:
1. Napisać sktypt w PHP (może ktoś znajdzie wcześniej czas, bo ja już mam minimum).
2. Poczekać na zmianę serwera (co prawdopodobnie nastąpi w przyszłości).

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #484 dnia: Kwiecień 12, 2005, 12:40:04 »
Rawco,
Pliczek pięknie hula, wielkie dzięki

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #485 dnia: Kwiecień 12, 2005, 12:44:57 »
Rawco,
Pliczek pięknie hula, wielkie dzięki

Nadmieniam jednak, że nie ja jestem jego autorem.
Tutaj znajdziecie więcej informacji:
http://www.syryjczyk.krakow.pl/ObliczenieFNiFE.htm

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #486 dnia: Kwiecień 12, 2005, 18:27:45 »
Po pełnej synchronizacji nie pousuwało punktów po za granicami karaju. Mam w pliku fotoradary na Litwie i Suszarki na Białorusi? A może dopiero usunie podczas drugiej synchronizacji?

*

Offline Phoenix

• *
  • 53
    • nn
  • Sprzęt: HTC Diamond2, HTC TyTN II +8 GB SD, iPaq HP 316 travel +2GB SD
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #487 dnia: Kwiecień 12, 2005, 18:33:48 »
masz AM Litwy? tez bym chcial...skad wziac?

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #488 dnia: Kwiecień 12, 2005, 18:58:55 »
Cytat: cichy
Po pełnej synchronizacji nie pousuwało punktów po za granicami karaju. Mam w pliku fotoradary na Litwie i Suszarki na Białorusi? A może dopiero usunie podczas drugiej synchronizacji?

Synchronizacja niestety sprawdza tylko, czy punkt znajduje się w kwadracie, a nie czy jest w granicach Polski. Więc trzeba je usunąć ręcznie.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #489 dnia: Kwiecień 12, 2005, 22:01:59 »
Rawco!
Nowa stronka pieknie działa i wygląda! Dzieki WIELKIE!!!

*

Offline lmb

• 41
  • Sprzęt: Pocket Loox 718/HTC Raphael
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #490 dnia: Kwiecień 13, 2005, 12:16:03 »
Witam,
Stronka po uruchomieniu dużo lepiej działa, baza wygląda znacznie sensowniej. Natomiast mam problem - mam punkty które ja dodałem, i chciałbym zmienić im nazwę i opis.. Pozmieniałem je w automapie ale przy synchronizacji serwer przeniósł nazwy z bazy do mojego pliku (a nie odwrotnie). Czy mogę to teraz jakoś zmienić????
Poza tym nie zauważyłem kategorii ogólnej 'niebezpieczne miejsce' (nie musi to byc 'czarny punkt' z automapy) - czyli na przykład niespodziewany ostry zakręt lub źle wyprofilowana droga. Może bywarto coś takiego dodać (przejazdy kolejowe już są i fajnie).

Pozdrawiam

Łukasz

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #491 dnia: Kwiecień 13, 2005, 13:23:59 »
lmb,
Jeśli jetes moderatorem kategorii to możesz zmienić opisy we wszystkich punktach. Jeśli nie jesteś moderatorem to nie zostaje Ci nic innego jak przeczytać posty na stronie 24 niniejszego tematu i przygotować odpowiedni plik a następnie wysłać go do mnie.

Jeśli chcesz stworzyć, być moderatorem i rozwijać kategorię "Niebezpieczne miejsca" to do dzieła.

W tym miejscu pragnę wspomnieć, że założenie kategorii pociąga za sobą pewne obowiązki (nie tylko przywileje).
Podstawowy obowiązek to rozwijanie kategorii. Często bowiem jest tak, że ktoś zakłada kategorię i jej nie rozwija, robią to inni a założyciel ma prawa moderatora. W takich przypadkach nie wykluczamy, że będziemy przydzielać prawa moderatora osobie, która wprowadziła najwięcej punktów w danej kategorii.
W naszym przekonaniu takie rozwiązanie zapewni lepszą obsługę punktów.

*

Offline lmb

• 41
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #492 dnia: Kwiecień 13, 2005, 13:33:57 »
Cytat: Maap
lmb,
Jeśli jetes moderatorem kategorii to możesz zmienić opisy we wszystkich punktach. Jeśli nie jesteś moderatorem to nie zostaje Ci nic innego jak przeczytać posty na stronie 24 niniejszego tematu i przygotować odpowiedni plik a następnie wysłać go do mnie.

Jeśli chcesz stworzyć, być moderatorem i rozwijać kategorię "Niebezpieczne miejsca" to do dzieła.

W tym miejscu pragnę wspomnieć, że założenie kategorii pociąga za sobą pewne obowiązki (nie tylko przywileje).
[...]

dzięki za odpowiedź. Moderatorem tej kategorii w której chciałem te opisy pozmieniać nie jestem. Myślałem tylko że mozna zmieniać opisy punktów które się samemu dodało (może w takim razie to pomysł na nową funcjonalność). Ale jeśli nie to pozostajemi tylko jeszcze raz zerknąć na te wcześniejsze posty i przygotować coś.

Co do niebezpiecznych punktów bardzo chętnie je stworzę, tylko muszę przemyśleć te które znam i dokładnie je zlokalizować (nie ma sensu dodawanie punktów 'na oko'). Nie wiem czy będzie ich aż tak wiele. A co do moderowania - nie zależy mi na tym na zasadzie 'żeby moderatorem być' (już jakiś czas temu z tego wyrosłem)..

Pozdrawiam

Łukasz

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #493 dnia: Kwiecień 13, 2005, 14:00:06 »
Witam,

W nowej wersji designu "Mobilnego.Netu" brakuje mi zakladki wszystkich kategorii, ktora wczesniej znajdowala sie obok ulubionych.
Ulatwialo to przegladanie listy kategorii i dodawanie nowych ulubionych.
Jak zauważyłem pozycja "Wszystkie" znajduje sie teraz w menu "Katalog" - na samym koncu. Proponuje aby chociaz zaznaczyc ją innym kolorem. Inaczej latwo ja przegapic.

W kwetsii przeciazania serwera (synchronizacja):
Byc moze do czasu kiedy uda sie zalatwic wydzieloną maszyne warto umiescic jakis licznik, ktory w momencie gdy bedzie sie chcialo wyslac plik do synchronizacji, pokaze ile obecnie plikow jest obrabianych przez serwer? Dodatkowa mozliwosc to blokada obobki pliku jesli w danym momencie procesowi podlega wiecej niz np. 10.
Mozna tez ustawic wtedy plik w kolejce (aby nie trzeba bylo powtornie wysylac) i dodac np. guzik"sprobuj powtornie" aby wysylajacy mogl ponowic probe synchronizacji po odczekamiu jakiegos czasu.
Dzieki temu przynajmniej nie przeszkodzi sie procesom synchronizacji innych uzytkownikow.

*

Offline Troll

• **
  • 214
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #494 dnia: Kwiecień 13, 2005, 15:08:04 »
Bajlif:

Wszystkie kategorie dostępne są z bocznego menu katalog /jako ostatni wpis/ wszystkie(110)

Podstawowy obowiązek to rozwijanie kategorii. Często bowiem jest tak, że ktoś zakłada kategorię i jej nie rozwija, robią to inni a założyciel ma prawa moderatora. W takich przypadkach nie wykluczamy, że będziemy przydzielać prawa moderatora osobie, która wprowadziła najwięcej punktów w danej kategorii.
W naszym przekonaniu takie rozwiązanie zapewni lepszą obsługę punktów.

Myślę jednak że głównym zadaniem właściciela kategorii powinno być utrzymanie porządku /bałagan w kategorii powinien być powodem zmiany moderatora/ a nie tworzenie na siłę punktów. Jeżeli kategoria się rozwija to wszystko OK. Jest to wspólny wkład w rozbudowę bazy. Dane ze strony internetowej traktujmy jako możliwość weryfikacji danych oraz uzupełnienie opisów

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #495 dnia: Kwiecień 13, 2005, 15:22:04 »
Cytat: Bajlif
Byc moze do czasu kiedy uda sie zalatwic wydzieloną maszyne warto umiescic jakis licznik, ktory w momencie gdy bedzie sie chcialo wyslac plik do synchronizacji, pokaze ile obecnie plikow jest obrabianych przez serwer? Dodatkowa mozliwosc to blokada obobki pliku jesli w danym momencie procesowi podlega wiecej niz np. 10.

Na chwile obecną synchronizacja jest wyposażona w mechanizmy zabezpieczające przed przeciążeniem i "czyszczące" zalegające wpisy w tabelach tymczasowych (stąd 10 minutowy czas bezczynności po którym plik użytkownika zostaje usunięty z serwera). Nie powinno być więc kłopotów z synchronziacją. Z moich obserwacji wynika, że nawet przy ilości 10 osób w ciągu kilku minut, serwer nie jest zbyt obciążony.

Jeśli zaś chodzi o blokadę, to jest to bardzo dobry pomysł!
Mam nadzieję, że uda mi się go w szybkim czasie zaimplementować w serwisie.

[Dodano: 2005-04-13 15:26:09]
Cytat: lmb
dzięki za odpowiedź. Moderatorem tej kategorii w której chciałem te opisy pozmieniać nie jestem. Myślałem tylko że mozna zmieniać opisy punktów które się samemu dodało (może w takim razie to pomysł na nową funcjonalność).

Już była taka możliwość, ale chyba wszyscy potwierdzą, że nie zdała egzaminu :)

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #496 dnia: Kwiecień 13, 2005, 15:37:05 »
Troll,

Pisząc "Podstawowy obowiązek to rozwijanie kategorii" nie miałem na myśli jedynie dodawania nowych punktów do bazy (również: uzupełnianie opisów, dodawanie ikon, weryfikacja punktów).

Moje stwierdzenie "będziemy przydzielać prawa moderatora osobie, która wprowadziła najwięcej punktów w danej kategorii" miało na celu zasygnalizowanie, że jeśli, ktoś wprowdził do kategorii większość punktów, poprawnie je opisał, to nie ma powodu aby nie mógł tego zrobić w pozostałych punktach danej kategorii i zostać jej moderatorem.
Przykład: Cat^ wprowadził do kategorii Neste wiele punktów, doskonale opisanych. Te wprowadzone przez innych userów (w tym mnie) były bardzo "ubogie". Cat^ był tak miły i przesłał mi plik ze swoimi punktami abym mógł poprawić opisy (bo jestem moderatorem tej kategorii). Naszym założeniem jest, aby osoba (w tym przypadku Cat^), która wprowadziła najwięcej, najlepiej opisanych punktów została moderatorem kategorii. Skoro ktoś poświeca swój czas i stara się aktywnie działać należy mu to bezwzględnie umożliwić.

Pracujemy już nad stworzeniem systemu zarządzania bazą przez uprawnione osoby - moderatorów - poprzez nadawanie praw wg okreśłonego klucza, który przedstawimy na forum.

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #497 dnia: Kwiecień 13, 2005, 17:50:58 »
Moje stwierdzenie "będziemy przydzielać prawa moderatora osobie, która wprowadziła najwięcej punktów w danej kategorii" miało na celu zasygnalizowanie, że jeśli, ktoś wprowdził do kategorii większość punktów, poprawnie je opisał, to nie ma powodu aby nie mógł tego zrobić w pozostałych punktach danej kategorii i zostać jej moderatorem.

Może się zdarzyć (a tak jest w moim przypadku), że osoba która utworzyła kategorię uczyniła to by w ogóle ona powstała, uznając ją za potrzebną. I niekoniecznie osoba inicjująca kategorię czuje się jej znawcą.

Tak jest w moim przypadku. Utworzyłem "Przystanie żeglarskie" ale poza Jeziorem Barlińskim, gdzie są dwie przystanie i Zalewem w Cedzynie k/Kielc, ostatni raz pływałem na innych akwenach w roku 1978 (kiedy wielu z Was jeszcze na świecie nie było :) ). Wiem także gdzie jest przystań w Myśliborzu i na Jeziorze Długie, bo tamtędy często przejeżdżam. I wymienione stanowiły tych 5 niezbędnych punktów do utworzenia kategorii.

Nie jestem znawcą ani nie praktykuję żeglarstwa nadmiernie i gdyby ktoś mnie spytał np. gdzie leżą Mazury, to odpowiedziałbym, że musi to byc gdzieś koło Warmii, bo przecież jest takie województwo. Na tym moja wiedza o Mazurach sie kończy. O innych żeglarskich regionach jest jeszcze mniejsza.

Nie ma więc sensu, abym był moderatorem kategorii "Przystanie", a nie wątpie, że wśród użytkowników serwisu poi.mobilne.net jest wielu wybitnych żeglarzy i ktoś znacznie lepiej mógłby decydować o zasadności i prawidłowości wprowadzania do bazy nowych punktów tej kategorii.

Może więc dawać ogłoszenia na PDAclubie (może i/albo na poi.mobilne) o wolnych "posadach" moderatorów kategorii? Pierwszym mogłyby być "przystanie".

*

Offline lmb

• 41
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #498 dnia: Kwiecień 13, 2005, 19:37:38 »

Może się zdarzyć (a tak jest w moim przypadku), że osoba która utworzyła kategorię uczyniła to by w ogóle ona powstała, uznając ją za potrzebną. I niekoniecznie osoba inicjująca kategorię czuje się jej znawcą.

I z drugiej strony osoba która wprowadziła najwięcej punktów tez wcale specjalistą nie musi być. Może być po prostu 'spamerem'.. Zresztą nawet jeśli to są wartościowe punkty, to może taka osoba wcale nie być najlepszym moderatorem bo na przykład za dużo czasu spędza w podróży i za rzadko jest on-line.
Myślę że moderator powinien zarówno coś do kategorii wnosic, jak i tez poświęcać trochę czasu na porządkowanie bałaganu i spamu. No i dobrze by było żeby umiał się dogadać z ludźmi którzy punkty wrzucają..

Pozdrawiam

Łukasz

PS. Niebezpieczne miejsca dodałem. Polecam tę kategorię uwadze 'uzupełniaczy'...

Ł.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #499 dnia: Kwiecień 13, 2005, 20:32:52 »
I z drugiej strony osoba która wprowadziła najwięcej punktów tez wcale specjalistą nie musi być...
Wystarczy, że chce się tej osobie rzetelnie wprowadzać punkty i poprawnie je opisywać. Dla mnie to jest argument najważniejszy - chęci.
PS. Niebezpieczne miejsca dodałem. Polecam tę kategorię uwadze 'uzupełniaczy'...
Kategoria została umieszczona w grupie "Policja i przeszkody drogowe".

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #500 dnia: Kwiecień 13, 2005, 20:54:01 »
Zalozymy Wam osobny dzial na forum, gdzie bedziecie mogli sobie wygodnie poruszac tematy zwiazane z POI. Ale to juz na nowym forum... ktore jak Cezex znajdzie czas ruszy "moze" jeszcze w tym tygodniu. Wiem ze obiecywalem to juz dawno, ale teoretycznie wszystko jest juz gotowe.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #501 dnia: Kwiecień 13, 2005, 22:47:37 »
Pytanie do jarafa.

Chodzi o 2 fotoradary we Wrocławiu wylot na Warszawę - przy mostach Chrobrego (Brucknera - Kochanowskiego). Wg naszej bazy (o ile nie natąpiło jakieś przekłamanie) jesteś ich autorem. W tych samych miejscach ryba850 postawił suszarki. Jezdzę tą trasą przynajmniej 1 raz na tydzień i o ile faktycznie bardzo często suszą asfalt w tym miejscu, to fotoradarów jakoś tam nie spotykam (nawet przenośnych). Jechałem dziś i specjalnie się rozglądałem. Fotoradarów tam nie ma. Może warto to wyprostować?

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #502 dnia: Kwiecień 13, 2005, 22:58:26 »
Mirchud. Kwestia wygląda tak ktoś świadomie lub nie świadomie przeprowadził błędnie synchronizacje lub to wina ostatniej awarii systemu, i takich miejsc jest dużo w Polsce Fotarodar a w tym samym miejscu Suszarka. Właściciele punktów już nic nie zmienią może to zrobić jedynie moderator. Takie miejsca trzeba zgłaszać na forum.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #503 dnia: Kwiecień 13, 2005, 23:08:35 »
OKi, w takim razie niechaj moderator potraktuje to jako zgłoszenie, z tym że fotoradary są precyzyjniej umieszczone niż suszary - te wyglądają jakby dotyczyły bocznych uliczek, ale tam raczej nigdy nie suszą.

Swoją drogą, skoro tych baboli mamy takie mnóstwo (Elbląg jest chyba najbardziej zasuszonym miastem w Polsce :) ) może moderatorzy wywaliliby wszystko co wydaje się być "zababolone" a my odtworzymy już z prawidłowymi opisami?

*

Offline rawco

• **
  • 215
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #504 dnia: Kwiecień 13, 2005, 23:17:29 »
Cytat: cichy
Mirchud. Kwestia wygląda tak ktoś świadomie lub nie świadomie przeprowadził błędnie synchronizacje lub to wina ostatniej awarii systemu, i takich miejsc jest dużo w Polsce Fotarodara w tym samym miejscu Suszarka. Właściciele punktów już nic nie zmienią może to zrobić jedynie moderator. Takie miejsca trzeba zgłaszać na forum.

Wygląda na to, że to błędy synchronziacji polegające na braku zabezpieczenie przed łączeniem kategorii w plikach użytkowników.

Oczywiście zabezpieczenie już jest :)

Np. jeśli ktoś sobie połączył kategorie Fotoradary z Suszarkami, to po synchronziacji powstały wszędzie duble. Na dzień dzisiejszy mam możliwość przeniesienia punktów do właściwej kategorii. Wystarczy mail na error@mobilne.net, to poprawie wszystkie wpisy.

[Dodano: 2005-04-14 00:21:46]
NOWOŚĆ! W katalogu http://poi.mobilne.net można już pobierać i wysyłać dźwięki w formacie WAV do AutoMapy.

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #505 dnia: Kwiecień 14, 2005, 00:30:15 »
Wczoraj zaktualizowałem i posprzątałem kategorie: Roboty Drogowe, Inspekcja, Paliwo, Slovnaft i namawiam innych do zrobienia tego samego ze swoimi kategoriami. Inne osoby które chcą pomóc a nie mają swoich kategorii mogą przygotować plik z uporządkowaną kategorią i wysłać do Maapa a on przekaże moderatorowi.  Osoby które dodały punkty do kategorii Roboty Drogowe w  większości nie napisały o jakie utrudnienia chodzi i nie dodały w opisie daty wygaśnięcia, zostawiłem te punkty i dałem miesiąc na ich wygaśnięcie. W razie przedłużenia robót proszę o info w celu pozostawienia punktów. Na przyszłość proszę o opisanie o jakie roboty chodzi i bezwzględnie datę wygaśnięcia w opisie w formacie rrrr-mm-dd. Dzięki rawco za opcje daty. Trwają na forum dyskusje o standaryzacji nazw punktów i opisów, ja przyjąłem najprostszą i najrozsądniejszą:
Przyjęte założenia do opisu punktu.
Nazwa [miejscowość, (i ewentualnie) ulica, nr]
Opis [dowolny jeśli potrzebny lub brak opisu].
Niedopuszczalne jest aby np. w kategorii Orlen nazwa punktu była Orlen a opis Stacja paliw. (Klikam na ikonkę Orlenu a tam pisze Orlen Orlen a w opisie stacja paliw.)
Poza tym sprzątając kategorie zaobserwowałem że w Fotoradarach i Suszarkach jest masakra! Więc trzeba się skrzyknąć podzielić się punktami i doprowadzić to jakoś do porządku, nadać nazwy(miejscowość) przejrzeć opisy (poprawić gramatykę i ortografię), wywalić podejrzane punkty (np. te na Litwie i Białorusi), trzeba mieć wyobraźnie aby dodać do AM fotoradar w Wilnie równie dobrze można zaznaczać Suszarki w Meksyku.
Dwóch moderatorów tych kategorii przecież nie da sobie rady samemu z uporządkowaniem w sumie 1000 punktów. Ja rezerwuje sobie pierwsze 50 Fotoradarów i po uporządkowaniu prześle plik do Maapa i proszę o zgłaszanie się następnych chętnych do sprzątania.
Jeszcze jedna sprawa do moderatorów nie usuwajcie pochopnie punktów z dziwnymi nazwami  i opisami niezgodnymi z waszą kategorią, ja tak miałem w kategorii Paliwo, 5 punktów Castorama z Gdańska z ładnymi opisami (były porozrzucane po całej Polsce) i okazało się że to są prawidłowe punkty tylko podczas awarii mobilne nastąpiły zmiany nazw i opisów a mało brakowało a bym je usuną.

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #506 dnia: Kwiecień 14, 2005, 13:42:14 »
(...) Moje stwierdzenie "będziemy przydzielać prawa moderatora osobie, która wprowadziła najwięcej punktów w danej kategorii" miało na celu zasygnalizowanie, że jeśli, ktoś wprowdził do kategorii większość punktów, poprawnie je opisał, to nie ma powodu aby nie mógł tego zrobić w pozostałych punktach danej kategorii i zostać jej moderatorem.
Przykład: Cat^ wprowadził do kategorii Neste wiele punktów, doskonale opisanych. Te wprowadzone przez innych userów (w tym mnie) były bardzo "ubogie". Cat^ był tak miły i przesłał mi plik ze swoimi punktami abym mógł poprawić opisy (bo jestem moderatorem tej kategorii). Naszym założeniem jest, aby osoba (w tym przypadku Cat^), która wprowadziła najwięcej, najlepiej opisanych punktów została moderatorem kategorii. Skoro ktoś poświeca swój czas i stara się aktywnie działać należy mu to bezwzględnie umożliwić.(...)
Myślę, że to bardzo dobry pomysł! :)

Maap:
Wysłałem Ci dzisiaj mailem kolejne cztery uporządkowane kategorie hipermarketów.
Deklaruję, że mogę się również nimi opiekować i dalej rozwijać...

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #507 dnia: Kwiecień 14, 2005, 17:26:13 »
Porzadkowanie Fotoradarow.

Fotoradarow stacjonatnych jest w Polsce chyba tylko kilkadziesiat.
W naszej bazie figuruje ich natomiast 272. Przypuszczam, ze sa miedzy nimi miejsca gdzie widziano kiedys policje z fotoradarem przenosnym. Obecnie fotoradary przenosne maja swoją wydzielona kategorie. Trzeba je bedzie wiec usunac z kategorii Fotoradary.

*

Offline lmb

• 41
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #508 dnia: Kwiecień 14, 2005, 17:35:12 »
A ja miałbym pewien pomysł/sugestię. Może zostanie przyjęta?
proponuję żeby przy dodawaniu nowego punktu na końcu opisu był dodawany unikalny numer (automatycznie przez program). Ułatwiłoby toznacznie szybkie zgłaszanie błędnych punktów do moderatora.
No i jeszcze fajnie by było żeby przy kategorii był jakis formularz kontaktowy do moderatora. Ja jak na razie nie znalazłem opcji w jaki sposób napisać coś do osoby odpowiedzialnej (na przykład że punkty są błędne).

Pozdrawiam

Łukasz

PS. Też jestem z oddzieleniem fotoradarów stacjonarnych od przenośnych i wyrzuceniem miejsc gdzie kiedyś policję widziano...
Ł.

*

Offline _Marcin_S_

• *
  • 92
  • Sprzęt: Asus p535 / 716 / HTC HD2
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #509 dnia: Kwiecień 14, 2005, 18:15:54 »
napisz a co mi tam ...;)

Kraków ulica Wielicka w pktjest fotoradar koło cmentarza podgórskiego tylko że teraz jest tam gdzie był 6 miesiecy temu od tego czasu przesuneli go jakies 700 metów w stronę wyjazdu z krakowa i teraz stoi koło bp ..

jak znaleźc kto wstawił ten pkt ? jak juz znajde kto to jak się z nim skontaktować ??