Dokladnie Corona...Ponadto przy przegladaniu Bazy czesto od razu widac, ktore punkty sa wadliwe bo zdublowane. Ponadto wiele osob pisze posty, ktore punkty sa wadliwe.
Kontakt e-mail wg. mnie nie wypali z dwóch powodów. Pierwszy, to zbyt duża ilość maili do wysłania przez właściciela kategorii.
Drugi, to słabe prawdopodobieństwo otrzymania skutecznej odpowiedzi (ktoś musiałby skutecznie maila otrzymać, wejść do AM, przypomnieć sobie który to punkt, gdzie leży, odnaleźć go, sprawdzić prawidłowość lokalizacji, nazewnictwa, opisu, ewentualne poprawki nanieść <jak i gdzie?>, sformułować mailową odpowiedź, odesłać ją właścicielowi kategorii).
Suszarki sa specyficzna kategoria. Winna byc weryfikowana statystyczne. Tzn suszarka powinacjanna byc kilkakrotnie potwierdzana np. przez glosowanie.
Bądźmy realistami. Stopień skomplikowania takiego głosowania jest jak wyżej w propozycji mailowej.
Co do nazewnictwa to posty, ktore sa na forum ladnie okreslaja kategorie i podkategorie w Bazie. Ja wole np. stosowac nazwe na czatku a pozniej opis. Tzn. Nie np. Hipermarket Geant lecz Geant Hipermarket. Wtedy w Bazie sortowanej alfabetycznie mam od razu posortowane nazwami i przez to szybszy dostep do kategorii niz przez wybor kategorii a pozniej nazwy obiektu. To samo ze Statoil i BP. Wpisywanie Stacja benzynowa Statoil jest bez sensu. Wystarczy np. statoil i nazwa miejscowosci.
Dlaczego mielibyśmy nazwę zaczynać, lub w ogóle do niej włączać, od nazwy kategorii? Jeśli szukasz wszystkich kategorii - jako najbliższych, to i tak ikonka Ci mówi co to za rodzaj POI/PU. Szkoda bajtów. Lepiej podać na początku nazwę miasta, potem ulicę(!!!), bo w sytuacji poszukiwania najbliższego POI/PU odległość np. 28 km nic w tej sprawie nie powie (w prawo, w lewo, w górę, w dół, dobry dojazd, zakorkowany, etc.).
Ponadto, w ogóle powinniśmy unikać "tautologicznych pleonazmów". Wiadomo, że Geant to hipermarket, a nie myjnia samochodowa. Ta sieć funkcjonuje tylko w formule hipermaketów.
Odrębną sprawą jest, gdy hipermarket(y) jest elementem większego centrum handlowego. Ja w swoich PU zaznaczam zarówno lokalną nazwę CH (np. Galeria Echo), jak i wszystkie punkty z dostępnych kategorii, jakie w tym CH występują (market, fastfoody, kina, kręgielnie, salony sprzedaży, etc.). Jest trochę ikonek, ale umieszczam je tak, aby na siebie nie zachodziły (CH zwykle jest dość duże).
Prosze nie upierajcie sie prz automatycznych dwugierunkowych synchronizacjach bo sie to nie uda. Reczne "czyszczenie" jest niezbedne. Dobrze byloby panowac nad baza wzorcowa na serwerze.
Po całkowitym uporządkowaniu bazy można byłoby co bardziej aktywnym i wiarogodnym uczestnikom takie uprawnienie przyznać. Jest to absolutnie najwygodniejszy sposób dodawania nowych punktów.