POI - Synchronizacja

• 785 Odpowiedzi
  • 99868 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #450 dnia: Kwiecień 05, 2005, 16:12:30 »
Jesteś pewien, że nie dotyczą one LukasBanku? Może tylko nazwa/opis pochodzą od innego punktu/kategorii, a sama lokalizacja jest OK?

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #451 dnia: Kwiecień 05, 2005, 16:19:58 »
A co "Metropolitalny sąd duchowny" moze miec wspolnego z Lukas Bankiem ;)

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #452 dnia: Kwiecień 05, 2005, 18:27:30 »
Quick pytanko... chciałbym sobie wrzucić prywatne adresy do kategorii - jak stworzyć KATEGORIĘ PRYWATNĄ? Jak wrzucam plik z PU to nie mam pola wyboru. Tylko publiczne.

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #453 dnia: Kwiecień 05, 2005, 18:36:53 »
Cytat: arek66
A co "Metropolitalny sąd duchowny" moze miec wspolnego z Lukas Bankiem ;)

Może mieć tam rachunek.
Ja mówiłem o lokalizacji punktu na mapie, bo nazwa i opis bardzo często bywają skopane.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #454 dnia: Kwiecień 05, 2005, 20:06:31 »
Cytat: knoxville
Quick pytanko... chciałbym sobie wrzucić prywatne adresy do kategorii - jak stworzyć KATEGORIĘ PRYWATNĄ? Jak wrzucam plik z PU to nie mam pola wyboru. Tylko publiczne.
Do czasu naprawy i przebudowy serwisu Katalog Prywatny został zamknięty.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #455 dnia: Kwiecień 05, 2005, 22:21:58 »
Panowie i Panie,
co robić z punktami, które są ewidentnie błędnie naniesione (np. różnica w lokalizacji ok. 1 km i to w kategorii Fotoradary), konkretnie chodzi mi o Fotoradar w miejsowości Garbów na trasie Warszawa - Lublin. Jest tam fotoradar (pewnie sprawny bo nowy), ale prawidłową lokalizację ma AutoMapa w swoich firmowych punktach a nie punkt naniesiny przez "artus" - tam jest tabliczka z informacją o fotoradarze.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #456 dnia: Kwiecień 05, 2005, 23:34:48 »
Zacytuję samego siebie.
Cytat: Maap
...Do czasu usunięcia wszelkich usterek proponuję ograniczyć lub zaprzestać synchronizacji (wysyłania i pobierania)...
To jest jedyny i skuteczny sposób na uniknięcie problemów.
Coraz więcej punktów zostaje umieszczonych poza mapą Polski z powodu problemów z bazą.
Dostawca usług, na serwerze którego znajduje się strona Rawco ograniczył znacznie przydział mocy dla naszej bazy, gdyż w jego przekonaniu za bardzo obciążała serwer.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #457 dnia: Kwiecień 07, 2005, 09:38:21 »
a może by tak dogadać z AM by udostępnili swój serwer ?
przecież to także w ich interesie jest by baza się rozwijała ??

r.

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #458 dnia: Kwiecień 07, 2005, 17:40:09 »
KOMUNIKAT

Nasza pieczołowicie tworzona baza wygląda i ma się coraz gorzej. Natychmiastowej pomocy wymaga baza oraz skrypty ją obsługujące.

Dlatego jako zespół poi.mobilne.net podjęliśmy trudną decyzję o czasowym zamknięciu bazy. Włączenie bazy nastąpi prawdopodobnie w niedzielę.

Do tego czasu chcemy usunąć wszelkie usterki oraz zoptymalizować kod.

W imieniu zespołu poi.mobilne.net
Maap

*

Offline cichy

• **
  • 119
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #459 dnia: Kwiecień 07, 2005, 21:07:29 »
Maap chciałem też zwrócić uwagę aby przejrzeć fotoradary i suszarki. Jest tam dużo nieprawidłowych punktów, ktoś kiedyś zrobił dowcip i namieszał, Rawco szybko usuną te punkty ale wróciły po synchronizacjach. Taki punkt to na przykład nieistniejący fotoradar w Piaskach (lubelskie) i wiele innych, są też dodane suszarki do fotoradarów (xPolicja) i odwrotnie fotoradary do suszarek. Nie wiem na czym będzie polegała modernizacja ale może w ogóle zrezygnować z funkcji synchronizacji bo to chyba wprowadza największe zamieszanie. Była by możliwość tylko pobierania i wtedy usuniętego punktu czy nieaktualnego nikt by znowu nie dodał. Można by wysyłać nowe punkty do dodania po weryfikacji przez moderatorów.

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #460 dnia: Kwiecień 07, 2005, 21:24:58 »
Życzę powodzenia w pracach konserwacyjnych...

*

Offline Phoenix

• *
  • 53
    • nn
  • Sprzęt: HTC Diamond2, HTC TyTN II +8 GB SD, iPaq HP 316 travel +2GB SD
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #461 dnia: Kwiecień 09, 2005, 18:32:15 »
Witanko:) wiedzialem, ze w koncu sie tak skonczy. Za szybko i euforia nas poniosla. Moje sugestie co do organizacji bazy danych byly krytykowane dopiero problemy pozwolily zrozumiec o co mi chodzi. Po pierwsze Baza powinna byc organizowana recznie( zrezygnowac z automatycznej synchronizacji) wzorcowej Bazy umieszczonej na serwerze. Wlasciel kategorii czysci ja i konserwuje recznie. Dopisywanie punktow moze sie odbyc tylko po zatwierdzeniu. Moze zostac wyznaczone kilka lub kilkanascie osob upowaznionych do wprowadzania zmian w Bazie wzorcowej. Jest z kogo wybierAC, jako, ze akywnych uczestnikow budujacych baze jest okolo pol tysiaca a wlascicieli kategorii okolo setki. Wlasciciele innych kategorii moga byc alternatywnie dopuszczeni do zatwierdzania punktow nie swojej kategorii aby nie zmniejszac dynamiki rozbudowy Bazy a jednoczesnie ustrzec sie od jej zasmiecania. Mysle, ze to powinno radykalnie pomoc. Automatyzm nie zda egzaminu. Automatyczna synchronizacja jest dobra dla pobierajcych. Zla do rozbudowy. Nikomu nie udalo sie organizowa poprawnie automatycznie Bazy Danych. Dlaczego mialoby sie udac nam? Jest wprawdzie sposob. Nazywa sie AI..ale mysle ze to dopiero dla nas daleka perspektywa....
Phoenix

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #462 dnia: Kwiecień 10, 2005, 08:48:37 »
Sądzę, że właściciele niektórych kategorii absolutnie nie dadzą rady zweryfikować wszystkich punktów.
Nie pamiętam kto jest autorem kategorii "suszarki", lecz z góry  współczułbym mu takiej roboty.

Raczej należałoby rozdzielić tę pracę na miasta (większe na dzielnice), główne trasy, mniejsze trasy itd. i przydzielić weryfikację takiego obszaru osobie, która:

1. zna obszar bardzo dobrze,
2. ma trochę czasu,
3. chce jej się to zrobić.

Zadaniem takiej osoby byłaby weryfikacja wszystkich punktów wszystkich kategorii co do:

- prawidłowości kategorii,
- lokalizacji punktu,
- nazwy,
- ewentualnego opisu dodatkowego.

Pozostaje nadal kwestia jednolitości nazewnictwa i opisów, o której była mowa w innych wątkach oraz innych pomysłów typu kategorie nad- i podrzędne.

Jest mnóstwo pracy, jednak w innym trybie słabo widzę jej możliwość jej ukończenia. Ale, mam nadzieję, ludzi dostatek...

*

Offline corona

• 251
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #463 dnia: Kwiecień 10, 2005, 11:30:56 »
Właściciel kategorii może zwrócić się bezposrednio do osoby która dany punkt wpisała, aby dane uzupełnić/ skorygować.
Brak odzewu/ korekty oznacza wycięcie punktu i już.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #464 dnia: Kwiecień 10, 2005, 11:52:09 »
A może tak?:

Baza w dalszym ciągu pozwala "każdemu" dodać punkt, ale ta lokalizacja zostaje "zablokowana". Dodanie jakiegokolwiek punktu w w tym samym miejscu lub poblizu (np 100-200m) wymagałaby kontaktu z właścicielem kategorii (np emali), nawet jeśli to inna kategorai (bo np hotel i hotspot). Nie wiem czy to technicznie możliwe (pyt do Rawco) ale "załozyciel" punktu w "zablokowanym" miejscu mógłby otrzymywać jakieś automatycznie generowane info np "Próbujesz dodać PU w "zakzanym" obszarze. Skontaktuj się z właścicielem kategorii".
Takie "zablokowanie" powinno działać nawet po skasowaniu punktu, bo skoro poprzedni został skasowany to coś było nie tak.

Pzdr.

*

Offline Phoenix

• *
  • 53
    • nn
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #465 dnia: Kwiecień 10, 2005, 11:56:38 »
Dokladnie Corona...Ponadto przy przegladaniu Bazy czesto od razu widac, ktore punkty sa wadliwe bo zdublowane. Ponadto wiele osob pisze posty, ktore punkty sa wadliwe. Suszarki sa specyficzna kategoria. Winna byc weryfikowana statystyczne. Tzn suszarka powinacjanna byc kilkakrotnie potwierdzana np. przez glosowanie. Co do nazewnictwa to posty, ktore  sa na forum ladnie okreslaja kategorie i podkategorie w Bazie. Ja wole np. stosowac nazwe na czatku a pozniej opis. Tzn. Nie np. Hipermarket Geant lecz Geant Hipermarket. Wtedy w Bazie sortowanej alfabetycznie mam od razu posortowane nazwami i przez to szybszy dostep do kategorii niz przez wybor kategorii a pozniej nazwy obiektu. To samo ze Statoil i BP. Wpisywanie Stacja benzynowa Statoil jest bez sensu. Wystarczy np. statoil i nazwa miejscowosci. Prosze nie upierajcie sie prz automatycznych dwugierunkowych synchronizacjach bo sie to nie uda. Reczne "czyszczenie" jest niezbedne. Dobrze byloby panowac nad baza wzorcowa na serwerze. Phoenix

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #466 dnia: Kwiecień 10, 2005, 12:54:23 »
Cytat: Phoenix
Dokladnie Corona...Ponadto przy przegladaniu Bazy czesto od razu widac, ktore punkty sa wadliwe bo zdublowane. Ponadto wiele osob pisze posty, ktore punkty sa wadliwe.

Kontakt e-mail wg. mnie nie wypali z dwóch powodów. Pierwszy, to zbyt duża ilość maili do wysłania przez właściciela kategorii.
Drugi, to słabe prawdopodobieństwo otrzymania skutecznej odpowiedzi (ktoś musiałby skutecznie maila otrzymać, wejść do AM, przypomnieć sobie który to punkt, gdzie leży, odnaleźć go, sprawdzić prawidłowość lokalizacji, nazewnictwa, opisu, ewentualne poprawki nanieść <jak i gdzie?>, sformułować mailową odpowiedź, odesłać ją właścicielowi kategorii).

Suszarki sa specyficzna kategoria. Winna byc weryfikowana statystyczne. Tzn suszarka powinacjanna byc kilkakrotnie potwierdzana np. przez glosowanie.

Bądźmy realistami. Stopień skomplikowania takiego głosowania jest jak wyżej w propozycji mailowej.

Co do nazewnictwa to posty, ktore  sa na forum ladnie okreslaja kategorie i podkategorie w Bazie. Ja wole np. stosowac nazwe na czatku a pozniej opis. Tzn. Nie np. Hipermarket Geant lecz Geant Hipermarket. Wtedy w Bazie sortowanej alfabetycznie mam od razu posortowane nazwami i przez to szybszy dostep do kategorii niz przez wybor kategorii a pozniej nazwy obiektu. To samo ze Statoil i BP. Wpisywanie Stacja benzynowa Statoil jest bez sensu. Wystarczy np. statoil i nazwa miejscowosci.

Dlaczego mielibyśmy nazwę zaczynać, lub w ogóle do niej włączać, od nazwy kategorii? Jeśli szukasz wszystkich kategorii - jako najbliższych, to i tak ikonka Ci mówi co to za rodzaj POI/PU. Szkoda bajtów. Lepiej podać na początku nazwę miasta, potem ulicę(!!!), bo w sytuacji poszukiwania najbliższego POI/PU odległość np. 28 km nic w tej sprawie nie powie (w prawo, w lewo, w górę, w dół, dobry dojazd, zakorkowany, etc.).

Ponadto, w ogóle powinniśmy unikać "tautologicznych pleonazmów". Wiadomo, że Geant to hipermarket, a nie myjnia samochodowa. Ta sieć funkcjonuje tylko w formule hipermaketów.

Odrębną sprawą jest, gdy hipermarket(y) jest elementem większego centrum handlowego. Ja w swoich PU zaznaczam zarówno lokalną nazwę CH (np. Galeria Echo), jak i wszystkie punkty z dostępnych kategorii, jakie w tym CH występują (market, fastfoody, kina, kręgielnie, salony sprzedaży, etc.). Jest trochę ikonek, ale umieszczam je tak, aby na siebie nie zachodziły (CH zwykle jest dość duże).

Prosze nie upierajcie sie prz automatycznych dwugierunkowych synchronizacjach bo sie to nie uda. Reczne "czyszczenie" jest niezbedne. Dobrze byloby panowac nad baza wzorcowa na serwerze.

Po całkowitym uporządkowaniu bazy można byłoby co bardziej aktywnym i wiarogodnym uczestnikom takie uprawnienie przyznać. Jest to absolutnie najwygodniejszy sposób dodawania nowych punktów.

*

Offline Phoenix

• *
  • 53
    • nn
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #467 dnia: Kwiecień 10, 2005, 13:27:41 »
Moi ja uzywam Bazy AM komercyjnie. Tzn stanowi dla mnie Baze moich klientow np. Stad istotna taka organizacja. Mieszkam w wawie i naprawde nie zamierzam robic zakupow codziennie np. w Lidlu w Zgorzelcu. Moja propozycja jest pod tym katem wlasnie.

*

Offline Maciej Loret

• 613
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
  • Sprzęt: Wizard, Eten X650 (R.I.P), NR560+AM, N52+Ovi
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #468 dnia: Kwiecień 10, 2005, 14:23:22 »
Cytat: Moi
Ponadto, w ogóle powinniśmy unikać "tautologicznych pleonazmów". Wiadomo, że Geant to hipermarket, a nie myjnia samochodowa. Ta sieć funkcjonuje tylko w formule hipermaketów.

Pamiętaj, że są stacje benzynwe Auchan, Geant, Carrefour i pewnie inne...
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
http://www.loret.bydgoszcz.pl

*

• 6498
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #469 dnia: Kwiecień 10, 2005, 14:30:46 »
Moi ja uzywam Bazy AM komercyjnie. Tzn stanowi dla mnie Baze moich klientow np. Stad istotna taka organizacja. Mieszkam w wawie i naprawde nie zamierzam robic zakupow codziennie np. w Lidlu w Zgorzelcu. Moja propozycja jest pod tym katem wlasnie.

1. Można mieć dowolną ilość plików UAM.
2. Można je dowolnie zmieniać, wgrywać, dogrywać jedną do drugiej, usuwać - nie wychodząc z programu.
3. Większość (IMHO) używa jednak AM POI/PU niekomercyjnie, a zawartość bazy i funkcjonalności projektuje się pod najczęściej stosowane funkcje.
4. I tak jedno drugiemu (nie- i komercyjnemu) zastosowaniu nie przeszkadza.
5. Jeśli 4 nie jest prawdą, nie widzę powodu, by nie utworzyć osobnej, komercyjnej aplikacji.
6. Tylko indywidualny przypadek może spowodować, że jakaś kategoria PU nabiera komercyjnego znaczenia dla użytkownika.
7. Jeśli robisz zakupy tylko/przeważnie w określonej sieci i masz np. jej kartę rabatową, to przydatny będzie zarówno punkt tej sieci w Zgorzelcu, jak i w Hajnówce. Nigdy nie wiesz kiedy...
8. Sposób sortowania POI/PU można w dowolnym momencie zmieniać (przełączać - wg. odległości / wg. nazwy). Jeżeli nie są to suszarki czy radary, to w danym mieście (choćby i w Warszawie) w pojedynczej kategorii nie ma zastraszającej ilości punktów. Szukanie wśród nich nie jest dramatem.
9. Rzadko kto (IMHO) stosuje priorytety, które również można byłoby w tym aspekcie wykorzystać.

itd., itd...

Cytat: LM
Pamiętaj, że są stacje benzynwe Auchan, Geant, Carrefour i pewnie inne...

Ale przecież nie w kategorii "Hipermarkety Geant".

*

Offline Phoenix

• *
  • 53
    • nn
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #470 dnia: Kwiecień 10, 2005, 17:22:19 »
Uparciuszek jestes:)..sorki za okreslenie...Mysle, ze jednak znakomita wiekszosc robi to komercyjnie. Zestaw kosztuje okolo 4,5 tys. zlotych. wiec jak zabawke to chyba duzo. Ipac+CF+XL+GPS+akcesoria=1700+500+700+700+500+ samochod:) Zreszta z pobran wyraznie widac. Uzytkownicy ROUTEXU ciagna stacje BP i Satoil. Ci od Vity ciagna orlen..itd itd...Mysle , ze rozsadek i wiedza zwyciezy....Pozdrawiam

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #471 dnia: Kwiecień 11, 2005, 01:40:00 »
KOMUNIKAT

Z przyjemnością informuję, iż serwer poi.mobilne.net został już włączony.

Pojawiły się dwie nowe opcje dostępne dla moderatorów (autorów kategorii) USUŃ punkt oraz PRZESUŃ punkt.

USUŃ punkt umożliwia wycięcie punktu z bazy oraz z pliku każdego z użytkowników, którzy dokonają synchronizacji z bazą.

PRZESUŃ pozwala zmieniac położenie punktu na mapie w obrębie odległóści zadeklarowanej przez twórcę kategorii.

W chwili obecnej synchronizacja programem AMPOISync umożliwia jedynie pobieranie i dodawanie punktów do pliku oraz bazy.
Usuwanie punktów, przesuwanie punktów, zmiana opisów punktów działa tylko w przypadku synchronizacji przez stronę http://poi.mobilne.net
Jest to rozwiązanie tymaczasowe. Przywrócenie pełnej funkcjonalności programu AMPOISync jest planowane wkrótce.

Baza wymaga uzupełnienia/poprawienia niektórych opisów punktów. Autorzy kategorii (moderatorzy) proszeni są możliwie szybkie i pełne uzupełnienie/poprawienie opisów punktów.

Życzymy udanych synchronizacji.

W imieniu zespołu poi.mobilne.net
Maap

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #472 dnia: Kwiecień 11, 2005, 04:18:40 »
Działa już automatyczne usuwanie "przeterminowanych" punktów z plików użytkowników podczas synchronziacji.
Jeśli w opisie punktu wykryta zostaje data, to traktowana jest ona jako termin ważności pnktu.
Cichy pewnie się ucieszy :)

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #473 dnia: Kwiecień 11, 2005, 08:40:06 »
Dzieki!!!
Ale chyba nie działa zmienianie opisów. Próbowałem to zrobić z "moimi" punktami. Po pełnej synchronizacji znowu miałem stare opisy. Poprawiłem i uzyłem funcji "wyślij". W podsumowaniu ukazała się zmiana, ale przy puncie widniał dalej stary opis. Synchro robiłem przez www.

*

Offline Troll

• **
  • 214
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #474 dnia: Kwiecień 11, 2005, 09:08:44 »
Miło że serwis znowu działa :)
ale szkoda że w oknie gdzie mamy możliwość przejrzenia zmian przydałaby się możliwość wyboru dla których punktów maja być wprowadzone zmiany a nie tylko możliwość akceptacji całej synchronizacji.
Nie znalazłem możliwości przesunięcia punktu, jak to działa ??

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #475 dnia: Kwiecień 11, 2005, 09:11:53 »
Ja mialem w swojej kategorii troche punktow. Dodalem na PPC kilka nowych z opisami. Do starych na PPC dodalem opisy. Kiedy zrobilem "wyslij swoje punkty" nowe poszly na serwer z opisami, stare na serwerze sa dalej bez opisow a u mnie na PPC z opisami. Jak to zmienic? Co zrobic, aby zsynchronizowaly sie tez opisy? Mam ta funkcje zaznaczona w AMPOISync

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #476 dnia: Kwiecień 11, 2005, 09:53:58 »
MirChud:
Zmiana opisów działa tylko z poziomu WWW i tylko jeśli jesteś moderatorem kategorii. Możesz wysłać swoje opisy jeśli wcześniej przeprowadzisz pełną synchronizację. Przy następnym Twoim połączeniu Twoje nowe opisy przejdą do Bazy (jeśli oczywiście zachowasz je w pliku UAM).

Troll:
Przesuwanie punktu działa na takiej samej zasadzie jak zmiana opisu.
Jeśli jestes moderatorem kategorii musisz najpierw zrobić pełne synchro przez WWW dopiero później możesz przesunąć u siebie punkt i po kolejnej synchronizacji zostanie on przesunięty w Bazie i plikach innych userów. Pamiętaj możesz przesuwać punkty w kategoriach, których jesteś moderatorem i tylko w uzasadnionych przypadkach.

arekk66:
Czytaj dokładnie to co już napisałem.
Cytat: Maap
W chwili obecnej synchronizacja programem AMPOISync umożliwia jedynie pobieranie i dodawanie punktów do pliku oraz bazy.
Usuwanie punktów, przesuwanie punktów, zmiana opisów punktów działa tylko w przypadku synchronizacji przez stronę http://poi.mobilne.net

[Dodano: 2005-04-11 10:00:24]
Zmiana Opisów działa na nowych zasadach.
Wcześniej autor punktu i autor kategorii mogli edytować i zmieniać opisy. Teraz może to zrobić TYLKO autor kategorii czyli Moderator Kategorii.

[Dodano: 2005-04-11 10:26:31]
UWAGA !!!
Co zrobić jeśli nie jest się moderatorem a posiada się właściwe opsiy do punktów?
Należy ze swojego pliku UAM wydobyć tę kategorię, w której opisy są właściwe i przesłać mailem do moderatora kategorii.

W jaki sposób wydobyć z pliku UAM tylko tę jedną kategorię?
Należy w AM zrobić kopię swojego pliku UAM i zapisać jako inny plik np. zmiana.uam (aby nie skasować sobie zawartości właściwego pliku) a następnie wczytać nowo utworzony plik uam do AM.
Posługując się dostępnymi w AM poleceniami Skasuj Widoczne usunąć wszystkie nie potrzebne kategorie wraz z punktami. W ten sposób otrzymamy plik uam zawierający tylko jedną kategorię.

Tak przygotowany plik przesyłamy do moderatora kategorii.
Tak właśnie zrobił Cat^, który posiadał plik uam z poprawnymi i pełnymi opisami Neste. Plik wsyłał do moderatora (w tym przypadku to byłem ja) a ja przeprowadziłem zmianę prawie wszystkich opisów (bez względu na to kto był/jest autorem punktu).

*

Offline Sako

• *
  • 56
    • http://ampoisync.infinity.waw.pl
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #477 dnia: Kwiecień 11, 2005, 11:19:29 »
Wyciecie punktow ktorych opisy chcemy wyslac do moderatora mozliwe jest rowniez za pomoca edycji pliku uam na stronie, najpierw usuwamy niepotrzebne kategorie, pozniej punkty i zostaje nam sama tresc gotowa do wyslania do moderatora :)

*

Offline Maap

• 737
POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #478 dnia: Kwiecień 11, 2005, 11:43:36 »
UWAGA !!!

Jak pewnie niektórzy już zauważyli co 10 minut następuje czyszczenie tabeli tymaczasowej przechowującej dane osób dokonujących synchronizację (WWW, AMPOISync).

Może wystąpić sytuacja, gdy więcej niż 10 osób w ciągu 10 minut będzie chciało zrobić synchronizację. Wówczas tabela ulegnie przepełnieniu i otrzymacie jako wynik synchronizacji błędne dane.

Należy wówczas odzyskać swój plik UAM (w przypadku AMPOISync kopia pliku ma rozszerzenie OLD) i odczekać co najmniej 10 minut.

Sytuacja niestety będzie się powtarzać. Serwer (wirtualny) jest mocno ograniczony przez providera (szczególnie operacje w pamięci serwera).

Lekarstwo:
Serwer dedykowany.

Terapia:
Póki co stosujemy środki zastępcze czyli utrzymujemy pacjenta przy życiu. Ale prawdziwe lekarstwo mamy nadzieję kiedyś się pojawi.

POI - Synchronizacja
« Odpowiedź #479 dnia: Kwiecień 11, 2005, 16:52:22 »
Cytat: Sako
Wyciecie punktow ktorych opisy chcemy wyslac do moderatora mozliwe jest rowniez za pomoca edycji pliku uam na stronie, najpierw usuwamy niepotrzebne kategorie, pozniej punkty i zostaje nam sama tresc gotowa do wyslania do moderatora :)

A jak mam wyslac info do moderatora? Nie widze nigdzie sposobu komunikacji pomiedzy uzytkownikami zwyklymi a moderatorami...??